Direktlänk till inlägg 16 februari 2011
100 g smällt smör
3 dl mjölk
½ pak jäst
7 msk socker
3 msk vaniljesocker
2 krm salt
4 ägg gulor
1 l vetemjöl
Gör så här:
Smällt smöret och häll ner mjölken tills det blir fingervarm. Häll allt i en bunke och smula ner jästen. Rör om tills jästen är smällt. Blanda i resten av grejorna och rör ihop dengn till en smidig deg.
Låt den jäsa i 1 tim i bunken.
Mjöla bänken och ta ut degen och knäda ut dengen till en lång mask. Dela masken i ca 20 till 24 små bullar. Platta ut varje bulle och lägg i det som ska vara i munken.
Tryck ihop kanterna upp till ORDENTLIGT och vänd den den sidan neråt. forma till den sedan som en fin bulle försiktigt.
Låt sedan bullarna jäsa i 35 till 40 min till och sedan fritera dom i en panna. Ta en och en om du inte rymmer mer men det går mycke olja (ca 1 liter)
Bullarna ska bli bruna. lägg dom på ett husållspapper och låt fettet tinna av i en minut. Vänd dom sedan i socker. Klara att äta.
OBS: Man kan frysa in dom bara om man INTE sockrar dom. Färdiga munkar håller sig i 2-3 dagar framme i en påse.
Kakorna är havrekaka i form. Recept kommer senare.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 |
27 | |||
28 |
|||||||||
|