Direktlänk till inlägg 20 mars 2011
1 vaniljestång
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl socker
4 ägg gulor
Häll gädden och mjölken i en panna. Skär upp vaniljestången och skrapa ut fröna ur stängen och tillsätt de i grädden. lägg oxå ner stången i grädden.
Koka upp under omrörning i några minuter och dra av från plattan och låt svalna.
Vispa socker och ägg gulorna mycket poröst. Och tillsätt lite av den svala grädden i ägg smeten medans man rör om ordentligt. Tillsätt sedan äggsmeten i grädden och ställ på plattan och låt sjuda på svagvärme med omrörningen tills den tjocknar lite. OBS! Den får INTE koka för då skär den sig. Sedan den tjocknat så kylner den och servera den kall.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|