Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 30 mars 2017

Halvtid och provecation

Av Isabella - 30 mars 2017 13:32

Vet inte vad som hände denna vecka, men jag har haft ett gudomligt schema.

Måndag 12-21.30

Tis  7-12

Ons LEDIG

Tor 7-12

Fre 16.30-21.30

Lör Delad tur

Sön 7-17

Allså det känns som jag gör halvtid helt plötsligt. Jag har hunnit se en serie " Tjockare än vatten", promenerat, tränat med Dottan, laga mat utan stress och i morgon besikta bilen.

Har nu bara ett återstånde mindre problem......

Jag har en trasig lampa på bilen och jag vet inte vilken det är    behöver egentligen byta den just nu och fylla på spolarvädska. Sedan är det bara att be en stilla bön till högre makter att bil skrället går igenom testet.

På doris fronter går det bara bra. Nästa så bra så jag vet inte om det är något tok. Efter hon löpte sist så har hon blivit en annan hund både ute och inne. Första två veckorna var jag nästan rädd att hon hade ont någonstans eller var deprimerad. Hon har blivit en sådan hund som man egentligen önskar sig. Inne ligger hon mest i soffan med oss och vilar eller sover. Visst leker hon om vi leker med henne men annas gör hon inget väsen om sig. Ute har hon slutat dra i kopplet, utan går fint bredvid mig och tittar upp på mig för att påpeka att hon är SÅÅÅ duktig och vill gärna ha en godis. Hon lyssnar på mig när hon är lös och kommer direkt jag säger vänta nu.

Visst är det konstigt vad man oroar sig i onödan. När man har en hund som är kanske lite överaktiv tycker man det är jobbigt och önskar bara att dom ska vara lite mer lata, och när man får en hund som är tillfreds med att bara vara med oss, så oroar man sig för att det saka vara något fel.

Hon är inte dålig i magen, har en fin pläls,fint tandkött och hon leker när vi leker.....hon har troligen bara blivt lite mer mogen och kanske ser oss mer som flockledare än lek kompisar.

Vi trärnar nu för utställnignen nästa helg och hoppas på att dom tycker hon är lite grövre och fin. Inte för att spelar mig någon roll, men nog är det roligt om hon skulle få ett litet pris.


Idag när jag skulle in till en vårdtagare, som bor brevid ett dagis, ser jag något jag sett tidigare och verkligen blir fundersam över.

Alla barn ska ha varselväst och hjäl när dom leker? Varselväst helt ok om det finns smitare, men hjälm?

Ialla tider har barn lekt och det har ju gått bra. Är vi så funtade nuförtiden att vi tror vi kan undvika alla faror. Jag undrar hur många av dessa barn som måste ha hjälm när dom är hemma och leker?

Vad blir nästa steg? Ska vi sätta sond på alla barn utifall att någon inte skulle vilja äta. Då kan man trycka in näring genom den ? Jag tycker allt detta känns konstig. Att vi bygger in dom i en skyddad värld och inte hur välden egentligen ser ut. Detta gäller inte bara små barn utan även våra tonåringar.

Vi ska givetvis älska våra barn och beskydda dom från allt farligt, men inte från hur världen ser ut.


Sedan läste jag något märkligt i Norran i veckan.

Det var en insändare av en ung tjej. Hon i frågasatte detta med att VARFÖR är kondomer gratis och jag som tjej ska måsta betala dyra pengar i mensskydd. För hon hade då verkligen inte bett om att ha mens en gång i månaden och ville ju verklign inte ha det. Och varför kunnde killar gå och hämta gratis kondomer hos skolsköterkan eller om det var utställd en skål på skolan hon gick.

Genast så skapades en lång rad komentarer, om folk som instämde och tyckte det ar fruktansvärt att det var så.

Men för böveln. Kondomerna är väl inte bara till för killar! Det är ju oxå till för att vi tjejor ska kunna ta och skydda oss mot sjukdomar och graviditeter. Det är ju lika mycket vårat ansvar att skydda oss och se till att killen använder det. Tycker att det är jätte bra att ungdomarna har fri tillgånger till kondomer , BÅDE killar och tjejor. Sedan när det gäller mens, inte kostar det väl så STORA pengar med mens skydd?

Drick en eller två mindre energidryck i månaden så har man mensskyddet där. Livet är inte alltid rättvist,och jag tycker att detta är en begatell att gnälla på när det gäller lika värde mellan man och kvinna. Det är ju då inte manen somm heller har bestämt att vi ska ha mens. Jag  har väldigt svårt för människor som kräver saker. När folk ifårgasätter och tycker att VI ska HA .....och varför får dom och inte vi......

Vi lever i ett relativt bra samhälle där vi troligen har allt man kan önska sig. Vi gapar efter så jävla mycket och verkar inte se hur bra vi har det egentligen.

Nä nu har jag provoserat i en timme snart. Nu blir det att göra en matlista till handlingen ikväll. Sedan blir det långpromenad nr 2 och slöa i soffan.

HOJ





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Måndag 25 mars 10:43

Ja ha nu blev det måndag igen och vi är redan i slutet av Mars. Denna månad har varit rätt motigt för mitt eget psyke. Jag har ju opererat mig och det var ju bra. Är så glad att jag fick operera mig relativt fort och att jag nu ska börja läka och bli...

Av Isabella - Torsdag 14 mars 09:33

God morgon folket. Igår var en jäkligt bra dag. Min bil har skrmmlat och låtit konstigt under den när man kör och igår tog jag mig för att ringa och boka en tid för att få detta lagat. Jag fick komma dit redan igår för att dom ville kolla vad det v...

Av Isabella - Tisdag 12 mars 09:29

Allså, nu har det gått en vecka med gips och jag är as less. Man blir så klumpig och jag inser nu att jag har inga bra tröjor eller bra jacka. Många av mina tröjor sitter tajt runt armen och det gör ont då, så igår gick jag i Mickes garderob och låna...

Av Isabella - Torsdag 7 mars 09:10

Ont ont ont, men det går att härda ut. Igår hade jag turen att få vila hela dagen, då Doris var hos sin extra familj. Men igår kväll hämtade vi hem henne, så i morse var det dom vanliga rutinerna igen. Men det tar bara lite längre tid allt. Att klä s...

Av Isabella - Onsdag 6 mars 12:54


Hej på er. Jag kommer att göra detta inlägg lite kort, för att jag har lite problem med att skriva och hålla i telefonen. Men igår opererade jag min hand/arm. Det gick okej. Tanken var att läkaren skulle försöka sy ihop det trasiga ligamentet. Men...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards