Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2017

Sommaren intag

Av Isabella - 9 augusti 2017 09:23

Nu har sommaren passerat och jag med den. På måndag blir det att bra på sig jobbar kläderna och krama om alla våra fantastiskt mysiga vårdtagare. Har nu lyckats öva inn att kliva upp lite tidagre än 10. Började i måndags och då blev det nio, igår blev det halv nio och idag komme jag mig upp kl 8.

Jag älskar sommaren med allt vad den erbjuder. Värme, vänner, utflyckter, grillning och en massa saker.

Något som oxå kommer med allt detta är alkohol. Som ni alla vet så är alkhol något man bör ta förgivet. Iallfall inte för mig.

I ca 7 månader höll jag mig från att dricka alkohol för att jag kontrollerar inte den, utan den kontrollerar mig rätt ofta. Det bästa med detta var att man slapp vakna med 10.ans ångest om vad man hade gjort eller vd man hade sagt. För minnes lucka var inte ett kanske utan mer en skriven lag.

Det västa med att avstå från denna otroligt godkännda sällskaps drog var ensammheten. Allt blir väldigt konstig. Som vuxen förväntas man att dricka i alla typer av sammanhang. För att fira helg, sol, middgar, födelsedagar, semestrar, fester, belöning för att man jobbat en vecka osv. Folk son inte dricker anses väldigt tråkiga och präktiga. För att man ska ha ett godkännande av omgivningen ska man vara en fullblodad alkoholist som dricker varje dag och förskingrar både alla sina pengar och familj. Är du en sådan är det ett stort OK på att du gör verkligen något bra som avstår från denna dryck.

Men är man en party alkholist som dricker vi fest tillfälllen och "råkar bara lite för full" så anses man att man bara bör  sluta dricka sprit och sluta ta shots.

Och visst nog är det den rena spriten och shotsen som ställer till det en del men, i grund och botten är det sjukdomen alkoholismen som lurar under ytan och min beronde personlighet som styr.

Under denna sommar har jag prata med en del som kämpar med att försöka avstå både alkohol eller droger och alla säger samma sak.

Det svåra är ensamheten. Att inte kunna umgås med folk man tycker om, att hålla sig på sin kant och bara vara hemma.

Jag förstår dom här männsikora att det är en kamp varje dag att försöka vinna över beronde och ensamhet.

Ensamheten och tristesen var mitt bekymmer och min sorg som fick mig att återigen börja dricka.

hur har detta gått nu? Jo det har gått bra, förutom en fest som spårade för att spriten kom fram och det är det farligaste som finns för mig. Men annars har det gått bra hela våren och sommaren. Men det är en kamp och jag måste verkligen tänka till när jag dricker och vad jag dricker.

Jag är otroligt glad för att det har gått bra, men jag är fullt medveten om att sjukdomen lurar runt hörnet och inte har försvunnit. Alkoholismen försvinner aldrig, och jag behöver verkligen tänka på när och hur jag dricker.

Sommaren är alltid en period då man ska få UNNA sig ett glas eller en öl ite då och då och jag själv unnar mig aldrig det på veckan för att jag vill inte förstärka djävulen i mig. Jag förskar hålla mig till fester eller middagar. Men jag ska ärligt erkänna att det ser mysigt ut alla bilder på instagram där solen lyser och vinglaset i handen. Jag blir faktist avundsjuk på männsikor som kan unna sig ett glas när man själv vill.

Men tror ni mina läsre att det finns en ända narkoman som Unnar sig en lite tripp så där på onsdagskväll när solen lyser och lägger ut det på Instagram? Näää för synen på narkotika och alkohol är helt olika.

Båda substanserna är drogpåverkande och orskar en massa lidande och kostar en massa pengar.

Det jag vill med detta inlägg är inte att klanka ner på folk som dricker utan öppna ögonen på folk som kanske tycker att den där killen/ tjej som inte dricker är en aning tråkig eller lite präktig.

När det finns folk som i ens närhet som avstår från denna drog, bjud in dom endå. Fråga kanske inte så mycket varför, för det är kanske inte allt lätt att berätta eller så kanske det inte finns något att berätta, dom vill bara kanske avstå alkohol. Människor som inte kan eller vill vara i alkoholkretsar säger det själva.

Att få vara  i en grupp är betydelsefull och kanske kan rädda någon från att återgå till de destruktiva.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Måndag 25 mars 10:43

Ja ha nu blev det måndag igen och vi är redan i slutet av Mars. Denna månad har varit rätt motigt för mitt eget psyke. Jag har ju opererat mig och det var ju bra. Är så glad att jag fick operera mig relativt fort och att jag nu ska börja läka och bli...

Av Isabella - Torsdag 14 mars 09:33

God morgon folket. Igår var en jäkligt bra dag. Min bil har skrmmlat och låtit konstigt under den när man kör och igår tog jag mig för att ringa och boka en tid för att få detta lagat. Jag fick komma dit redan igår för att dom ville kolla vad det v...

Av Isabella - Tisdag 12 mars 09:29

Allså, nu har det gått en vecka med gips och jag är as less. Man blir så klumpig och jag inser nu att jag har inga bra tröjor eller bra jacka. Många av mina tröjor sitter tajt runt armen och det gör ont då, så igår gick jag i Mickes garderob och låna...

Av Isabella - Torsdag 7 mars 09:10

Ont ont ont, men det går att härda ut. Igår hade jag turen att få vila hela dagen, då Doris var hos sin extra familj. Men igår kväll hämtade vi hem henne, så i morse var det dom vanliga rutinerna igen. Men det tar bara lite längre tid allt. Att klä s...

Av Isabella - Onsdag 6 mars 12:54


Hej på er. Jag kommer att göra detta inlägg lite kort, för att jag har lite problem med att skriva och hålla i telefonen. Men igår opererade jag min hand/arm. Det gick okej. Tanken var att läkaren skulle försöka sy ihop det trasiga ligamentet. Men...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards