Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2017

# jag har gjort det

Av Isabella - 24 oktober 2017 06:50

Ett starkt ämne som pratat om nu är #me too. Det har framkommit så mycket saker som händer kvinnor i det vardagliva livet och på MÅNGA arbetsplatser.

Jätte bra att röster som inte hörds, blir hörda och trodda på.

Martin Timell har skitit i det blå skåpet rejällt och nu fått sparken från sin tjänst. Hans övergrepp var gröva, men tydligen inte ovanligt. Att han tidigare hade fått till sig att hans beteende inte var okej, verkade inte rör han i ryggen. Så han måste nog tänka med kuken bokstavligen. Det är verkligen inte synd om han, men det är fruktansvärt synd om hans närmaste anhöriga.

 

MEN till det jag tänkte på i denna storm av historier. Vi kvinnor då? Gör inte vi övertramp ibland oxå? Jag som jobbar i en kvinno dominerat yrke , där det kommer mer och mer män som försöker slå sig in. Så här i efterhand så finns det stunder jag inte är riktigt nöjd över och jag förstår nu att vi oxå kanske gör övertramp i vissa situationer. Där vi sitter och pratar om saker som troligen inte killar vill höra och som vi sedan frågar upp om vad killar tycker och skrattar. Vid några tillfällen har jag sett att individerna har blivit obkväma och vi har som bara fortsatt att snacka skit. Men jag har tänkt att man måste väl tåla lite och han är ju kille.............

Vad är det för tanke egentligtn. MÅSTE man tåla  lite om man är en kille? Bara för att man är kille ska man då måste gilla att prata o sex och gilla lite grova skämt?  NÄÄÄ verkligen inte !

Jag har oxå gjort andra tvivielaktiga saker. När man ä full och glad och står på dansgolvet. Jag älskar att dansa och känner mig om en kung när jag får dansa. Oftas kommer det alltid någon karl eller kille och dansar en kort stund och skojar. DÅ ibland brukar jag ta mig friheten att låssas smiska han i dansens heta. Men alla gillar inte det. Jag var faktiskt med om att en kille vart riktigt arg på mig och frågade vad fan jag gjorde. Då tyckte jag bara att han var löjlig och jag skojade bara. VAR DET OKEJ ?

ABSOLUT inte är det ett okej beteende och jag kommer ALDRIG mer att göra det.  Jag tror att vi alla behöver ransaka oss själva vare sig vi är man eller kvinna. Nu vet jag och typ alla att vi kvinnor är nog en aningen mer utsatta än vad män är, MEN det är viktigt att vi kvinnor oxå tänker på hur vi agerar ibland och inte tar förgivet att bara för att man är kille så måste man väl tåla lite. ALLA killar/män är ju faktiskt inte kukhuvuden. Ibland kan jag uppleva att vi kvinnor tycker att vi har lite rätt  att vara lite sarkastiska eller oförskämda mot män ,för att vi blir så utsatta all annan tid och vi har lite att ta igen.

Men strävar vi efter ett JÄMSTÄLLT samhälle så bör vi stäva efter ett jämställt samhälle oxå.

Jag kommer ALDRIG mer att leka" smiska dansen" på  personer som inte vill eller som jag inte känner, jag kommer inte uttsätta andra för obekväma pratstunder i fikarumet om jag ser att det blir obekvämt.

Alla måste vi hjälps åt och ransaka oss själva. Alla har vi gränser och alla är dom gränserna på olika nivåer.


Nu vill jag oxå berätta om att jag är sjukt glad öer min lätta budget jag har haft halva denna månad. Men iafall så efter förra månade vart det inte jätte fett på kontot och jag räknade ut när jag gick på sjukskrivning att jag hade 143kr per dag tills jag skulle få lön nu den 27.

MENNNNNNN nu är summan uppe i 357kr per dag   Detta innebär att jag hållit ner rökningen, snabbmat inköpen och godis intagen. Det är som att jag tjänar på att vara hemma. Både hälsa och ekonomiskt.

Ska verkligen börja dra ner på cigg och på sötsaker, så man får leva ett långt och rätt friskt liv framöver.

Idag är det kvälls jobb och jag börjar kl 12 så nu blir det vila framtll kl 9, gå en promenad, äta lunch och dra på jobbet.

Ha nu en bra dag och kör försiktigt ni ,plus mig som inte har vinterdäck än


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Av Isabella - Tisdag 2 april 10:30

Ja men nu gott folk har vi gått in i April månad. Detta innebär att jag har nu haft vägning igår. Blev inte som jag tänkte mig. Vågen har gått upp 1,7kg. En jävuls besvikelse infann sig. Men så ser sanningen ut. Jag vet att denna månad så har vi ha...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards