Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 12 december 2017

Den årliga bilden

Av Isabella - 12 december 2017 07:36

God morgon.

Tisdag och jag stigit upp, fikat och satt på tvätten. Fasen vad tiden springer fort iväg. det slog mig att idag är det endast 23 dagar tillsjag får till Chile.

Som jag längtat och som jag tjatat. Det konstiga är att när jag väl ska fara vill jag inte lämna Micke,Rebbe och mina djur.

doris ska vara i Burträska och bli omskött. Rebbe ska ta hand om Micke och Micke ska förhoppningsvis ta hand om katten.

Det blir allti så här närä jag ska fara, får ångest och blir rädd jag inte ska komma mig hem   

vilket trams kan man säga.

Iallafall så pratade jag med min bror igår och dom längtar verkligen tills jag kommer och givet vis längtar jag oxå efter dom.

Måste ta mig i kragen och skicka iväg ett brev till min syster i Santiago att domm inte behöver hämta på flyget. Att min kompis mamma och syster hämtar oss.

Detta kommer att bli spännande och en fantastisk resa och jag hoppas att min vän Jessica kommer att uppleva Chile lika befriande somm jag känner för vårat hemland.

Chile kommer aldrig att bli mitt hem, men när man kommer dit så upplever man att man är en dela av den världen och man kan känna att man utsendemessig till hör ett folk.

Som adopterade så står man mellan två världar. Utsendemessig så passar vårat utsende inte in här, och uppförande messigt så passar vi inte in där.

Vi står allså mellan två världar. Själv har jag inga problem med det, men jag förstår dom som känner sig rotlösa. Varje gång jag är ska till Chile säger jag alltid att jag ska hem och hälsa på, men bara efter en vecka så vill jag HEM till mitt land och mitt hem.

Jag är glad idag att jag vart adopterad och har fått växa upp här. Men jag är otroligt glad över att få ha lärt känna min familj och få se den värld/land jag föddes i. Jag hoppas från botten av mitt hjärta att denna upplevelse blir lika positiv för Jessica   

Igår var det min ledig dag och som alltid så har man saker att ta tag i. Just nu hänger mammas lägenhet över mig och den ska tömmas. Vi har rensat allt inne i lägenheten och igår gav jag mig på förrådet. Gick dit med tunga steg men jag gruvade mig i onödan. Det var klart på 1 timme och jag har packat bilen full med saker som ska på tippen. Så det som är kvar nu är att köra bort och ställa undan det som mamma ska ha när hon flyttar, ta reda på Rebbes saker och sedan är det tomt    Det känns just nu att detär så mycket , men det är inte det om jag tänker efter. Jag gruvar mig i onödan och förstorar upp saker i onödan.  Efter förråds städningen så åkte jag och hämtade mamma och vi plockade in julsakerna och julgranen. Vi pyntade den tillsammans och avslutade med surströmings middag och lussebullar till kaffet.

 

Under dagen så upptäckte jag att mamma börja ha problem med att ringa. Hon har varit experternas expert på att ringa, men i går när hon skulle ringa så kunde hon inte. Hon visste inte vad hon skulle trycka på och blev väldigt frustrerad. Telefonen är den enda kontakt hon har med omvärlden och börjar det vara ett problem nu så kommer hon känna sig väldigt ensammen.

Det hon är mest ledsen för är att hon har inga vänner kvar. Det är något hon grinar över ofta. Jag försöker peppa henne och säga att hon ska prata med dom hon har runt sig. Men jag kan förstå hennes känsla och uppgivenhet.

Mamma ringde aldrig mig igår innan jag hämtade henne och jag trodde hon hade det så trevligt att hon glömt bort det, men efter gårdagens upptäckt så förstår jag att så var inte fallet, det är nog bara tur om hon lyckas ringa nu. På kvällen efter jag skjusat hem mamma så var det dags för den ÅRLIGA jul bilden på Doris.

Som vanlig är hon rädd för granen och vill absolut inte sitta framför den. Sedan hade vi köpt ett diadem med tomtar på som hon skulle ha på sig   gick ju sådär......kan mn säga. Doris tyckte det inte alls var roligt och vi fick ta bort utsmyckningen till slut.

 

till slut fick vi en fin bild på doris men utan pynt .......

 

Givet vis så måste man ju vara rättvis och ta bild på Tussan oxå. Även hon är väldigt svår att få framför granen   

Hon är med typen som vill ligga under granen så länge det inte finns några paket där.

 

Jag hoppas att nästa år kan jag få BÅDE Doris och Tussan på samma bild FRAM för granen     Jag vet inte om jag har för stora tankar om detta ,men jag kanske ska börja öva redan nu.

Nu ska jag bege mig ut i tvätten, fara med skrotet, promenera Doris och sedan fara och hämta mamma och fara och fika med henne.

Ha nu en bra dag på er så hörs vi någon annan dag.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Av Isabella - Tisdag 2 april 10:30

Ja men nu gott folk har vi gått in i April månad. Detta innebär att jag har nu haft vägning igår. Blev inte som jag tänkte mig. Vågen har gått upp 1,7kg. En jävuls besvikelse infann sig. Men så ser sanningen ut. Jag vet att denna månad så har vi ha...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards