STOR OCH STARK

Direktlänk till inlägg 15 februari 2019

När själen får sig en skada

Av Isabella - Fredag 15 feb 07:10

Dagar flyter på ,men mina har liksom stannat upp lite. I Tisdags så vaknade jag med en massa värk i mina leder, men kämpade mig upp och ville till jobbet. Började min morgon runda som den har börjat i alla andra år. Gå in, säger god morgon, fråga hur natten har varit och utfört mina arbetsuppgifter. MEN något ändras denna morgon för mig och min själ.

Jag kommer in till en som inte svarar. Jag förstår rätt snabbt att det är något fel. Jag inser att min vårdtagare har avlivit. Jag kastar mig på telefonen och ringer 112. Jag gör alla koller som hon i andra änden vill och så kommer det som jag bävat för.

-Jag vill du påbörjar HLR. Kan du göra det för mig´, har du gjort det för.........

-ÖHHHHHhhh har aldrig gjort det men, jag har gått kursen.

-Ambulansen är på väg, men jag hjälper dig.

Jag böjer mig över kroppen och jag sätter igång. Hon hjälper mig att räkna och uppmanar mig att göra fortare och hårdare.

Jag är rädd under hela förloppet, det känns inte okej i min själ, men jag gör det för det förväntas av mig.

Jag hör hur jag knäcker revben, men jag fortsätter.

Tillslut hör jag hur ambulans killarna kommer och jag skriker vart jag är. Dom stormar in i rummet och jag släpper och går ut dirket från rummet.

Rädslan och paniken övergår i tårar.

Allt var över för mig och jag kunde bara titta på. Ambulansen konstanterar direkt att vårdtagren har avlidit för några timmar sedan att det inte finns något att göra. 

Sedan förljer ett förlopp på några timmar med sjuksköterkan från hemvården. Hon pratar med mig och min kollega som kommer efter ambulansen. Hon är lugn och saklig och hon tar itu med dödsbesked till anhöriga. Hon hjälper oss att göra patienten fin och vi får ett typ av avslut.

Det som började i kaos för mig , men slutade i lugn och ror och ett farväl.

Jag trodde jag var klar där. Men det är jag tydligen inte. Ångesten kryp sig på mig och jag var helt slut.

Ångesten har greppat tag om mig och gett mig en typ av rädsla för att gå in till vårdtagare. Jag jobbade på både ons och torsdag, men en ångset som fick mig att kippa efter luft.

Jag trodde att detta skulle rinna av mig, men jag både ser och känner rädslan att gå in och hitta någon. Jag er allt framför mig om och om igen.

Så idag är jag hemma. För er som inte provat göra HLR , så ska ni veta det är tungt och specielt om personen ligger på mjukt under lag. Så min värk i armarna är underbart överjävligt just nu efter detta, och min själ är skadad.

Jag behöver prata om detta med någon och jag behöver få sova. Så idag ska min chef ringa kommunhälskan och jag hoppas jag får komma snabbt.

Jag vill inte vara rädd för att gå in till mina vårdtagare.

  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Maria Granström

Fredag 15 feb 09:00

❤️

 
Ingen bild

Maja

Fredag 15 feb 14:59

❤❤❤

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Fredag 8 mars 08:30

Redan som tidig tonåring började man höra att det fanns grupper som gillade att döda. Som ville ta över världen, som hade inga ånger att offra sig själva för att döda andra. Grupperna har varierati namn och ledarna har varit flera. Dom här gruppern...

Av Isabella - Torsdag 21 feb 08:06

God morgon på er   Torsdag idag och detta är min sissta vilodag. I morgon sätter jag mig upp igen på hemtjänst hästen och börjar om. Jag har nu varit hemma hela veckan och vilat och värken känns lite bättre och mitt månde efter det tragiska med e...

Av Isabella - Tisdag 19 feb 08:13

Vaknade på förnatten. Kände att nu är det något på gång eller så är det bara förvärkar. Vrider och vänder på mig tusen gånger och till slut väcker jag Micke och säger att jag har så ont i ryggen och magen. Han som vanligt som är lugnet själv och ...

Av Isabella - Måndag 18 feb 09:22

Men herre gud......... SVERIGE menar ni att vi ens funderar på att ta hem IS krigare nu till Sverige ? Vi ska allså ta in folk i Sverige som är tränade till att döda, våldta och förstöra världen. Männikor som har en tro att  dom är det enda värdiga...

Av Isabella - Måndag 11 feb 07:59

Måndag kom igen. fördelen med att jobba helger, är att någon gång då och då så blir det "härliga måndag" för att man går av helgen. Men denna måndag är bara en återvänds gränd. Så jag börjar om igen med det vardagliga liv jag lever. Värken har va...

Presentation


Säg inte att jag inte kan!!

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se