Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 15 februari 2019

När själen får sig en skada

Av Isabella - 15 februari 2019 07:10

Dagar flyter på ,men mina har liksom stannat upp lite. I Tisdags så vaknade jag med en massa värk i mina leder, men kämpade mig upp och ville till jobbet. Började min morgon runda som den har börjat i alla andra år. Gå in, säger god morgon, fråga hur natten har varit och utfört mina arbetsuppgifter. MEN något ändras denna morgon för mig och min själ.

Jag kommer in till en som inte svarar. Jag förstår rätt snabbt att det är något fel. Jag inser att min vårdtagare har avlivit. Jag kastar mig på telefonen och ringer 112. Jag gör alla koller som hon i andra änden vill och så kommer det som jag bävat för.

-Jag vill du påbörjar HLR. Kan du göra det för mig´, har du gjort det för.........

-ÖHHHHHhhh har aldrig gjort det men, jag har gått kursen.

-Ambulansen är på väg, men jag hjälper dig.

Jag böjer mig över kroppen och jag sätter igång. Hon hjälper mig att räkna och uppmanar mig att göra fortare och hårdare.

Jag är rädd under hela förloppet, det känns inte okej i min själ, men jag gör det för det förväntas av mig.

Jag hör hur jag knäcker revben, men jag fortsätter.

Tillslut hör jag hur ambulans killarna kommer och jag skriker vart jag är. Dom stormar in i rummet och jag släpper och går ut dirket från rummet.

Rädslan och paniken övergår i tårar.

Allt var över för mig och jag kunde bara titta på. Ambulansen konstanterar direkt att vårdtagren har avlidit för några timmar sedan att det inte finns något att göra. 

Sedan förljer ett förlopp på några timmar med sjuksköterkan från hemvården. Hon pratar med mig och min kollega som kommer efter ambulansen. Hon är lugn och saklig och hon tar itu med dödsbesked till anhöriga. Hon hjälper oss att göra patienten fin och vi får ett typ av avslut.

Det som började i kaos för mig , men slutade i lugn och ror och ett farväl.

Jag trodde jag var klar där. Men det är jag tydligen inte. Ångesten kryp sig på mig och jag var helt slut.

Ångesten har greppat tag om mig och gett mig en typ av rädsla för att gå in till vårdtagare. Jag jobbade på både ons och torsdag, men en ångset som fick mig att kippa efter luft.

Jag trodde att detta skulle rinna av mig, men jag både ser och känner rädslan att gå in och hitta någon. Jag er allt framför mig om och om igen.

Så idag är jag hemma. För er som inte provat göra HLR , så ska ni veta det är tungt och specielt om personen ligger på mjukt under lag. Så min värk i armarna är underbart överjävligt just nu efter detta, och min själ är skadad.

Jag behöver prata om detta med någon och jag behöver få sova. Så idag ska min chef ringa kommunhälskan och jag hoppas jag får komma snabbt.

Jag vill inte vara rädd för att gå in till mina vårdtagare.

  

 
 
Ingen bild

Maria Granström

15 februari 2019 09:00

❤️

 
Ingen bild

Maja

15 februari 2019 14:59

❤❤❤

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Måndag 25 mars 10:43

Ja ha nu blev det måndag igen och vi är redan i slutet av Mars. Denna månad har varit rätt motigt för mitt eget psyke. Jag har ju opererat mig och det var ju bra. Är så glad att jag fick operera mig relativt fort och att jag nu ska börja läka och bli...

Av Isabella - Torsdag 14 mars 09:33

God morgon folket. Igår var en jäkligt bra dag. Min bil har skrmmlat och låtit konstigt under den när man kör och igår tog jag mig för att ringa och boka en tid för att få detta lagat. Jag fick komma dit redan igår för att dom ville kolla vad det v...

Av Isabella - Tisdag 12 mars 09:29

Allså, nu har det gått en vecka med gips och jag är as less. Man blir så klumpig och jag inser nu att jag har inga bra tröjor eller bra jacka. Många av mina tröjor sitter tajt runt armen och det gör ont då, så igår gick jag i Mickes garderob och låna...

Av Isabella - Torsdag 7 mars 09:10

Ont ont ont, men det går att härda ut. Igår hade jag turen att få vila hela dagen, då Doris var hos sin extra familj. Men igår kväll hämtade vi hem henne, så i morse var det dom vanliga rutinerna igen. Men det tar bara lite längre tid allt. Att klä s...

Av Isabella - Onsdag 6 mars 12:54


Hej på er. Jag kommer att göra detta inlägg lite kort, för att jag har lite problem med att skriva och hålla i telefonen. Men igår opererade jag min hand/arm. Det gick okej. Tanken var att läkaren skulle försöka sy ihop det trasiga ligamentet. Men...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards