Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 17 juni 2021

Tramp ner i träsket själv ?

Av Isabella - 17 juni 2021 07:29

God morgon på er. Allså hur har jag sovit i natt? 

INGENANING   Men jag vaknade med ögonlock som vägde bly. Jag har verkligen fått kämpa för att få upp dom idag. Dessutom var jag tvungen att öppna ögonen för jag hade nu gjort en bokning i tvättstugan. Så kl 6.51 tog jag satts och kastade mig upp med våld. Kasta på mig kläderna och tog med mig tvätten och hunden. Så nu är den igång. 


Ni som läser min blogg frekvent, vet att jag ibland hinner förarga mig av nyheterna. Idag har jag kanske inte förargat mig, men jag har irriterat mig på nyhetsmorgon kvinnan som håller i det med sin kollega. Jag behöver inte skriva ut namnet på henne för att hon är inte den enda som tramar ner i träsket. 

Denna kvinna har uttgett sig för att stå upp för vissa frågor om kvinnors rätt i samhällt och allt om detta med att män är nedlåtande mot kvinnor. Vilket jag tycker är helt rätt och helt okej.

MEN om man nu ska ha åsikter om hur man inte behandlar folk och vad man säger och hur man säger saker, så kan jag tycka att då bör man inte trampa ner i detta träsk själv och vara nedlåtande mot själv mot medmännsikor. 

Det som hände var att det var nyheter om klimatutsläppen och att ensamma karlar förbrukar mer recurser och i det stora hela påverkar klimatförstöringen mer än kvinnor. Då på grund av att dom komsumerar mer än kvinnor. Hon som håller i repotaget avslutar inslaget med att säga i förbifarten att männen har större chans att kunna förbättra sig i detta ämne.

Då flikar denna programledae in med " så är det väl på alla områden" och vänder sig mot sin kollega som är man ?   Hon kommer då på sig själv i samma sekund hon sagt det och ser på sin kollega att han funderar över vad hon just sa och hur han ska svara på detta. 

Hon skyndar sig då att försöka släta över denna groda och börja säga att hon SKOJADE bara .  

Och det är ju detta som jag tycker är väldigt konstig. För just denna groda är sådanna saker hon menar att män ofta kommer undan med, att förnedra kvinnor och kunna skylla saker på att dom skojade bara och att vi kvinnor är lätt kränkta och känsliga.

Men sedan att göra samma sak själv känns ju verkligen konstig. 

Det är så många gånger man hör när något sådant händer att, vi kvinnor har fått står ut med så mycket så det kan vi bjuda på om vi själv gör något fel. Lite att dom får skylla sig själv. 

Men det är ju som om jag går och mördar en person och rättfärdiga det med att någon anna har ju oxå mördat flera, så det jag gjort kanske inte är så farligt. 

Dåligt och inte snyggt gjort. 

Vi vill ha en mer rättvis värld för kvinnor och män så måste vi väl börja med att behandla varander likvärdigt. 




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Av Isabella - Tisdag 2 april 10:30

Ja men nu gott folk har vi gått in i April månad. Detta innebär att jag har nu haft vägning igår. Blev inte som jag tänkte mig. Vågen har gått upp 1,7kg. En jävuls besvikelse infann sig. Men så ser sanningen ut. Jag vet att denna månad så har vi ha...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards