Direktlänk till inlägg 14 maj 2009
Här kommer ett recept på godis som jag fick in falla att göra igår. Jag har ALDRIG gjort godis själv, så jag var ju tvungen att testa. Dom var jätte goda, men det var lite trixit och kladdig med det gick.
Hallon Choklad. ca 50 st
250-300 g Hallon
3/4 dl socker
80 g margarin
200 g mörk choklad (hög kakao halt)
50-100 g vit choklad
hjärt strössel
Gör så här:
Börja med att mixa hallonen i en mixer så det blir pure.
Sedan tar man sockret, margarinen i en kastrull och hallonpuren och kokar upp det.
Hacka chokladen i småbitar och häll ner det i en bunke.
Häll sedan den kokade puren på chokladen och rör om till all choklad har smält. Sedan ska smeten kylas ner till den blir så hår att det går att rulla små kulor av den.
OBS . det kan ta några timmar( fast man har den i frysen).
När smeten är hård så rullar man små bollar och lägger dom i knäckformar. Sedan kan man lägga dom i frysen medans man smälter den vita chokladen.
När den vita chokladen är smält spritzar man lite på varje godis och skyndar sig och lägger på strössel hjärtat.
Ett tips är att man är två st , en som spritzar och en som lägger på hjärtat. Sedan in i frysen och ta fram vi tillfälle.
Men vilken känsla. Klev upp och drog på mig jobb kostymen. Att bara gå till jobbet och bara göra saker som folk mår bra av är ju fantastiskt. Ingen som ringer och vill byta rad, eller att man ska fixa folk som vill jobba. Att måsta trycka ihop en pla...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 | 30 | 31 | |||
|