Jag kan allt

Alla inlägg under oktober 2014

Av Isabella - 14 oktober 2014 12:00

Japp nu har jag gjort det ! Jag lyckades jogga mig A-torp runt !   Men inte utan att det var jobbigt. Men skam den som ger sig. Trodde faktiskt att jag inte skulle klara det , men man klarar mer än vad man tror.

Visserligen tog det 4 min längre än vad det brukade göra, men det är inte tiden som är viktig för mig utan att jag faktiskt orkade !

Känner mig stolt och glad över detta.

Nu har jag motionerat för dagen och nu kan jag ägna mig åt att vika 4 ton tvätt, äta en nyttig och god lunch och sedan ska jag på ett möte.

Kvällen tänker jag bara slappa i min soffa med kissen och täcket och förhoppnigns vis se något avsnitt av Rederiet. Jag och Micke har ju agnat igenom snart alla säsonger av Rederiet. Vi är nu på den sista säsong 19.   

Det finns hela 318 avsnitt av Rederiet och jag kan lova att detta har tagit tid. Igår nådde vi avsnitt 302 och nu har vi inte många kvar.

Undra vad man ska börja se sedan?

Nää mina vänner och läsare nu ska jag hoppa i duschen och sedan plöja igenom tvätten.

Hoj på er !


Av Isabella - 14 oktober 2014 10:06

God morgon piss nissar !

Förbaksat vad trevligt med Tisdag    För att jag är LEDIG ! ! ! ! 

Har lyckats sova först till 6.00 somanade till 7.00 somanade till 8.20 somanade till 9.00 och då klev jag upp glad som bara den oh poppade igång denna låt . . . . . .


Typ världens bästa pepp låt. När jag hör denna vill jag typ springa jorden runt. Får energi som bara den av den. Så nu har jag fixat in den på min lista i mobilen, satt på mig den hårda och tuffa brösthållare, för nu ska jag ut och prova  mina ben igen. Det är kanske typ 1½ månad sedan jag sprang hela 5 km, men jag ska banne mig prova idag.  Har tänkt att när jag känner att jag ska spy då går jag. Förhoppnings vis så kommer jag att fixa a-torp runt   

Som vanligt har jag oxå suttit och hunnit bli lite irr idag på nyheterna. Nu var det om hur vida man ska ge barn tutte på bb eller inte. Hur vida amningen tar skad av tutte eller inte ?  ? ?  ?

MEN FÖR HELVETE låt alla mammor och pappor gör som dom vill. Måste det finnas rekomandetioner om sådant? När jag fick Rebbe var det AMNINGS HYSTERI här i Skellefteå. Vi hade fått att vi var SVERIGEST BÄSTA kommun i amning. Redan under graviditeten så började barnmorskorna att tjat om hur viktigt amning var. Det fanns som inget alternativ som var möjligt. Ibland undrade jag om dom fick provition för att få mammor att amma? Iallfall så visste jag redan om vad JAG tyckte om amning. Jag gav det en chans, men näää Flaska var mitt val. Men som andra föderska så kunde dom inte påverka mig så lätt och jag gjorde som jag ville.

Men för en annan i min föräldra grupp som var första föderska coh vill ju helt klart att allt skulle bli perfekt, så vart det ju JÄTTTTEEE jobbigt när inte amningen fungerade. Typ en kris!

SÅÅÅ varför ska vi uppmana folk till skar som egentligen inte har någon jätte betydelse?

Att man slösar pengar på att göra studier om tutte påverkar eller inte är ju rent löjligt?

Fasen om jag skulle få barn nu. Jag skulle köpa med mig typ 10 packe tuttar ,och bara tutta hela dagarna lång och värma nappflaskor     Barnmorskorna skulle nog se mig som en dålig mamma!

Nä folket nu ska jag värma upp med lite toa besök och sedan blir det att hoppa i skorna och kämpta till jag dör !

Chao amigos !


Av Isabella - 13 oktober 2014 07:07

God morgon på er mina läsare   

Måndag idag och vi påbörjar då en ny vecka. I helgen har jag jobbat två delade turer och det suger kan jag säga. Något som suger ännu mer är att jag jobbar IDAG MED till kl 18.00    Det är ju som att nästan jobba en halv kväll typ ?

Ja sit samma nu är det så iallfall . . . . . .-

En liten kommentar från en gullig tant som är cirkus 85-90 år. Jag komme till henne och skulle hjälpa henne komma sig upp ur sängen och få lite fika. hon möxar och stånkar pgr av att det är jobbigt att vara gammal och hon har mycke värk i ben och armar.

- Ja att man ska vara så stel och ha sådan värk ?? Men det är ingen ide att klaga, det får man göra när man blir GAMMAL   

Gull tant !

Mycket snack om EBOLA just nu på tv. Det sprider sig som bara den och det börjar poppa upp nya fall här och där.

Man kan ju fråga sig om världen är rustade för detta virus? Det verkar ju som att ALLTID blir någon smittad av dom som försöker hjälpa en sjuk, TROTS att man såger att man följt alla spelregler när det gäller utrustningar, tvättningar och olika dräkter ?

Världen är kanske inte beredd på detta. Eller är detta nyatidernas pest?

Tiden får visa vad det blir av detta-

Iallfall så kommer jag att INTE vidröra en anda människa när jag åker till Chile. Vi kommer att landa på två gigantiska flygplatser. Människor reser otroligt mycke och är det någonstans man kan bli smittad av olika saker så är det på en flygplats.

Men man kan inte springa runt och vara rädd heller. man har bara ett liv och det är tänkt att det ska levas ut till fullo   

Nu ska jag tvär springa till tvättstugan, sedan stress söka åt en låt på mobilen och sedan ta och börja dra mig mot JOBBET !

Idag kansk det blir mössa ? eller ?

Hoj på er


Av Isabella - 6 oktober 2014 18:26

Nu min vänner har vi påbörjat vecka 41 ! Röven vad bra att dagarna flyter på och jag närmar mig min Chile resa.

Idag har jag jobbat till kl 12, ätit en super god lunch. En Club Sandwish hemma gjord.

Vilat mina magen en stund och sedan tog jag mig i kragen och for på gymet.

ÄNTLIGEN gjorde jag det. Efter att ha pausat några veckor så MÅSTE jag sätta igång igen. Har faktiskt inte vågat väga mig denna månad för att jag vet att jag förmodligen gått upp två kg.

Men det lönns ju inte gräva ner sig för det utan bara att ta tag i det igen och köra.   

Efter träningen duschade jag på jobbet och la mitt schem för nästa period. Varför jag inte for hem var för att idag har jag nämligen varit och lärt mig igen hur man räddar liv.

Så nu är jag en mycket VIKTIG person som kan göra kompritioner och blåsa in luft i en annas mun.   

Killen som höll i kursen var en rolig prutt med mycke skämt. Ibland var skämten så dåliga så man fattade inte själv vad han menade och ingen skrattade ?

För er som inte har gått denna kurs kan jag berätta att det är inte så svårt att göra hjärt massage.

Man ska nu mera trycka 30 gånger mitt på bröstkorgen och blåsa in 2 lagoma andetag och så börjar man om.

Trycken ska gå ganska fort och han tippsade oss om att man kunde hålla en rätt bra takt om man nynnade på låten " Staying alive" ironiskt eller vad ?

Sedan fick vi oxå lära oss hur man lägger en människa i framstupa sidoläga på bäsata sätt. Min kollega Idha och jag hjälptes åt och la varandra i sidoläga. Vi var fan super bra på det, så nu kan vi vara fulla och hjälpa varandra att lägga sig i sidoläga.

Sedan sist men inte minst fick vi lära oss om "hjärtstartare" ! En uppfinning som har räddat en massa liv.

Så nu kan jag med dom oxå! Lustig kurren tipsade oxå om en app som finns till alla mobiler som heter " RÄDDAR HJÄRTAT" . Där kan man höra hur fort man ska göra trycken och en massa bra saker att veta. PLUS att man kan se vart närmaste hjärtstatare finns! Rekomenderar att man tar hem den appen.

Så nu har jag gjort en massa reklam för att rädda liv och skrytit med att jag är en fullt lärd människa inom akut vård   

Nää skojade bar, men roligt att man kan lära sig något fortfarande.

Sedan har jag en lite fråga?

Har ni sett reklmen om detta ny programet som ska börja (tror det är på 4:an)

Det ska tydligen heta "Sverige snyggaste 35 åring??

ÖHHHH ?

Vet inte om jag tycker att det är så svårt att vara snygg när man är 35år, man ja ju typ inte gammal då? Eller vad menar dom ? Är man gammal och det är skit svårt att vara snygg??

Konstig program, jag ska då inte ta del av detta patetiska program.

Nu ska jag ta mitt varam täcke till soffan och krypa ihop för jag fryser så förbannat.

Hoj på er !



Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards