Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 21 februari 2024

Två saker som förvånar mig och gör mig arg

Av Isabella - Onsdag 21 feb 09:21

God morgon

Vaknar till SNÖ ........ när ska detta snöande sluta? Visst har vi fått tillräckligt här uppe i norrland nu!    Kommer det ens att bli sommar i år. Vem vet, kanske detta är första gågnen på 3000 år vi inte kommer få sommar? 

Vaknade upp idag och har sovit bra i natt. Har haft lite problem med det dom senaste månaderna, men i natt var det en jätte bra natt. Slår på nyheterna och möts av att idag tar man upp "snippa" fallet igen. För er som inte hört det så handlar det om en 40-50 årig man som friats tidigare för att ha sexuellt ofredat en 10 årig flicka. Varför han friades var för att när flickan förhörts så andvände hon ordet "SNIPPA" när hon skulle förklara vart han hade tagit på henne och att Rätten inte visste vad hon menade med det ordet. GIVETVIS så blev detta ett jätte stort media pådrag, för vem fan vet inte vad en SNIPPA är? Vilka människor sitter i Rätten undrar jag då? Nu har tydligen Rätten tydligen gått på kurs om vad snippa är och nu ska detta fall tas upp igen. Allså allt detta gör ju att man blir förbaskad direkt. Jag tycker självklart att det är JÄTTE bra att detta tas upp igen och hoppas att denna karl få ett ordentligt straff. Tydligen skulle detta övergrepp oxå ha begåtts i en kyrklig miljö och bara det är ju så sjukt. Men vad som är retande är att vi slösar pengar på saker som är så självklara att det ska straffas. Vad kostar en rättegång? Och nu ska vi ha en till för att vissa vuxna tydligen inte förstår ordet snippa och tycker det är ett otydligt ord och vad flickan menar??? SJUK !!!!  


Det andra är detta med Äldrevården vi ger här i Sverige. Detta har diskuteras nu i veckan på nyheterna. Samma fråga som man ställt sig typ dom senaste 5 åren. 

När Coviden kom så påstår regeringen att dom visste inte att vården hade så MÅNGA brister ???   

Att kompetensen var dålig, språk problematik och personal brist!!! Hur är det möjligt att regeringen inte vetat det???

Vi som jobbar inom äldreomsorgen har ju för fan skrikit om detta i minst 5 år. Värdefulla kollogor byter jobb för att dom orkar inte mer och se hur illa vi behandlar våra äldre. 

Vad är det som är så svårt att förstå för er i regeringen???? Jag ska förklar för er med en jätte enkelt text. 

1. Vi behöver att personer som ska jobba med våra äldre ska ha ett intresse av att ge dom en bättre vardag och man måste ha förmågan att känna sympati för männsikor som är sjuka. Allså INTE om man BARA vill ha en lön och ett jobb.

2.Vi vill ha människor som vet vad ett ansvar är. Att man har SKYLDIGHETER om man har ett jobb och ett uppdrag, man har inte bara rättigheter.

3. Man måste prata det svenska språket utan problem och fram för allt FÖRSTÅ det svenska språket. Man måste kunna LÄSA det svenska språket och förstå vad man läser. Vi andvänder oss av så mycke verktyg både mobilt, via dator och andra saker som krävs att man både skriver och läser, för att kunna ge våra äldre det rätta stödet som dom behöver. 

4. Vi behöver bättre scheman och ett mer flexibelt tänkande. om det finns folk som helst bara vill jobba kvällar och det finns personer som helst vill jobba dagtid, så ska detta tittat på och försöka tillgodoses. 

5. Sist men inte minst, så skulle det vara bra om man lönesätter oss efter det verkliga jobb vi gör.


För er i Regeringen som kanske tror att det vi gör är att mata, klä på personer, städar, tvättar och ger dom någon tablett, kan jag säga er att det är så mycket mer vi gör.

När man kommer till en brukar så måste jag ha en kompetens som att vara lyhörd och respektera den person jag är hos. Vi måste kunna avgöra om en perosn är sjuk och kanske behöver läkarhjälp. Vi måste kunna läsa läkermedels listor och ordanitioner om det blir föränadringar vid VARJE gång vi ger en brukar medicin. Vi måste vara självgångde och kunna ta kontakt med sköterskor, anhöriga och närstånde. Vi måste kunna se om en person behöver hjälp fast personen själv säger nej och agera ut ifrån det. Allså kunna ta männsikor som befinner sig i en demens och inte vet sitt bästa. Vi måste ha en viss inskit i hur olika sjukdomar tersig och avgöra om sker är normalt eller onormalt. 

Så i det stor hela så gör vi som vårdpersonal allt till våra brukar. Vi ska se till att dom ha ett bra och givsamt liv och att dom ska få må så bra dom kan göra. 

Vi vårdar allt mer SVÅRT sjuka personer hemma nu förtiden och inne på bonderna är dom oftas svårt sjuka och vårat arbete är rätt tungt både fysiskt och psykiskt. 


Så snälla ni som sitter där i toppen och bestämmer. Tro inte att vi som jobbar inomvården är dumma och sluta ljuga för oss.

Stå inte och säg att NI är förvånade över hur vråden ser ut och att det var i Covid tider ni förstod det. Det här har ni VETAT LÄNGE, det ända som kanske kom fram i Covid tiden var att vi inte fick fram ordentligt med skydds utrustningar och att matrial och nödvändiga saker var en brist. Men det är inget vi bryr oss om vi som jobbar nu. 

Vi behöver MÄNNISKOR som VILL och känner ett kall till att hjälpa människor. 

Om man får ett tydligare krav på vad man ska kunna för att få ett jobb inom vården, så skulle vårat yrke bli så mycke bättre och statusen skulle höjas och fler skulle nog söka till oss. 

 Men detta har säker många redan skrivit till er och jag tror att ni bara skiter i det. 

För så länge vi som egentligen vilja jobba med männikor springer benen av oss och försöker vrida ut och in på oss för att ge dom av oss själv varje gång vi möter en brukar, så fungerar det för er. 

Men tro inte att vi är dumma. 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Av Isabella - Tisdag 2 april 10:30

Ja men nu gott folk har vi gått in i April månad. Detta innebär att jag har nu haft vägning igår. Blev inte som jag tänkte mig. Vågen har gått upp 1,7kg. En jävuls besvikelse infann sig. Men så ser sanningen ut. Jag vet att denna månad så har vi ha...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards