Jag kan allt

Alla inlägg den 6 februari 2024

Av Isabella - Tisdag 6 feb 10:04

God morgon på er 

Ny vecka och jag har börjat som vanligt. Vaknat,kissat hund, fika frukost och sedan börja fundera på hur jag ska spendera dagen. Inga konstigheter alls. Igår gjorde jag klar mina linne servetter. Känndes bra att jag slutfört det. Så nu är det bra middags bjudning kvar ås jag får se om dom går att andvända.    Som jag skrivit förr så ska detta år bli ett år av nya utmaningar och nya insikter. Jag måste hitta nya saker jag tycker är roligt att göra. 

Förr så gillade jag att baka, men det dog som ut för ganska många år sedan. Sedan har jag nu en mindre frys och rymmer inte jätte mycke kakor och burkar. Sedan vet jag att om jag har hemma saker och bakar saker, så äter jag sakerna   så jag låterbli det om det inte är för att vi ska ha kalas eller nått. Sedan hade jag en period jag fotade ganska mycket. DEt var roligt och jag köpte mig en systemkamera och några objektiv och tillbehör. Jag gick oxå några kurser om hur man fotar och fångar ljus. Var intressant. Jag har faktiskt fota några bröllop och barnmagar och barn till folk. Men även det intresset dog ut och jag sålde min kamera. Men nu igen känner jag att detta är något jag vill ta upp igen. Så igår började jag goggla runt på olika kameror   men gud vad dyrt det har blivit med kameror. Sedan vet jag att jag tyckte det var rätt jobbigt att bära runt på en systemkamera och två objektiv jämt när man var ute på tex semestrar eller foto rundor. Så efter mycket övervägande så struntar jag i att köpa en kamera UTAN jag ska försöka lära mig att andvända alla funktioner som finns på min mobil   Dagen mobiler har en massa funtioner som jag tror 80% av oss vanliga mobilandvändare inte tänker på. Så det blir mitt nya uppdrag att lära mig den och ut och börja övnings fota lite. JAg sparar både pengar på det och slipper en extra väska att bära runt på. Sedan blir det kanske aldrig lika proffsiga som systemkamera bilder, MEN det är jag inte ute efter. Sedan finns det så fina appar med redigerings filter och olika funktioner som kan göra dagens vanliga bilder rätt spännande. Så det är det ska ska pyssla med lite här fram över. 

Har suttit och läst lite om att fota med mobil idag och gick in och provade lite olika saker på mig själv bara. Saker som jag inte visste fanns..... 

       

Det ända jag ska köpa mig är ett kombinerat "stativ och Selfipinne" som jag tycker kan vara bra om man ska fota snabba bilder. Så jag känner mig sjukt peppad på att börja fota lite. Gissar att Doris kommer bli less på mig, för hon kommer vara ett givet övnings objekt i rörelse    Alltid när jag tar fram min mobil och vill fota henne så vänder hon bort huvudet. Det är som hon vet att hon ska fotats och att hon inte vill. Men övning ger färdighet, så ut och fot i tid och otid. Känns spännande. 

Idag har vi fått ett kallare klimat igen ochdet är på gränsen att Doris kan ta en längre promenad. Men vi gör ett försök och jag hopas vi får oss en promaenad. 

Så fram över kanske ni får se en massa prov bilder och se hur det går för mig med fotandet. 


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards