Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 27 februari 2024

Jag behöver jobba med mig själv och med henne

Av Isabella - Tisdag 27 feb 09:06

God morgon 

Idag är det tisdag och vi är ni inne i sista veckan i Februari. Detta innebär att jag har vägning på fredag. En månad till med motion, nykterhet, rökfri och hälso tänkande. Hur går allt detta då. 

Jo det går bra kan jag tycka. Förra månaden nådde jag mitt mål och tog 2 kg. Denna månad har jag satt upp 1,5kg och jag hoppas jag når det målet. 

Motionen denna månad har gått tungt. Jag har haft ett motstånd till att komma till skott, men jag har gjort mina löppass 3-4 gånger i veckan 3 km åt gången, jag har gjort 4 styrkepass varje veckan och jag stegar på och snittar 13000 steg per dag. Så jag hoppas detta ger resultat. 

Jag har hittat en låt som jag spelar upp för mig varje morgon. En motivations låt är det som heter

" KEEP SHOWING UP"

Det är en karl om pratar med en om hur man MÅSTE fortsätta att dyka upp. Att det är bara jag som bestämmer om jag vill nå mitt mål, även om jag inte ser resultat, så måste jag fortsätta att dyka upp dag för dag och göra det jag ska för att en dag kommer resultaten. Resultaten uteblir bara om jag inte dyker upp och gör jobbet. 

Denna låt får mig att tagga till och bara fortsätta dom dagar jag vill bara hoppa över löpbandet. 

Med alkoholen går det som en räls. Jag känner att nu när jag har bestämt mig att jag vill inte dricka mer så går det lätt. Alla min närmaste vänner vet nu och det är inte så konstigt längre. Jag vet samtidigt att vi kommer snart till en sommmar och att det FÖRMODLIGEN blir lite jobbigare då, men jag har en utstakad väg då. Jag ska undvika tillfällen jag tror det kommer bli jobbigt och jag ska gå på möten på AA om jag börjar fundera på att jag KANSKE kan dricka igen. 

Med det hälsosmmare livet går det oxå rätt bra. Vi har inte ätit skräpmat sedan den sista dec än. Vi lagar all mat hemma och vi äter bara godis/snacks 1 gång i veckan. Visst är vi ute och äter på resturang, men det räknar jag inte som skräpmat, utan som lyx mat och det måste man få äta någon gång. 

Så sammantaget så tycker jag vi här hemma sköter oss bra och jag kan säga att jag sparar pengar på detta. 

Alla mini inköp av cigg, små chokladbitar och dricka varje dag finns inte längre, vi åt skräpmat ca 2 gånger i veckan förr och den kostnaden finns inte, och jag dricker mycke mindre dricka nu och väljer vatten istället. För första gången på JÄTTE många år reflekterade jag över att när jag nu är törstig så väljer jag vatten nu istället för att ta en dricka. 

Jag kommer aldrig sluta med dricka, men det räcker ju om jag dricker det till mat och om jag ska befinna mig på fest. 

Så det går rätt bra alt ihop   

Igår var det en spännade och nervös dag. Jag hade nämligen bokat en hund instruktör för att få hjälp med Doris beteende när det kommer OKÄNDA personer hem till oss. Jag har under dom senaste 2 åren set att hon har svårt att acceptera att NYA personer kommer hem till oss. Hon hoppar och vill gärna naffsa i händerna och hon stöter på dom. Detta har då gjort att jag tar inte hem nya perosner till oss. Vänner och bekanta som hon har träffat förr och känner gör hon inte så med, men just nya perosner. Hon är en hund som har väldigt lätt att stressa upp sig när det kommer främmande, men hon lugnar sig sedan efter ett tag.

Så igår kom Susanne och kolla på detta. Och Doris jobbade hårt för att markera henne. Jag ville ta reda på med detta möta hur jag ska jobba med henne och hur jag ska tänka. 

För detta beteende ger mig så otroligt mycke ångest. Ångst för att hon ska skada någon. Jag vet inte varför detta framkallar dessa känslor i mig men jag blir orolig innan vi ska ha främande fast jag vet att hon gör inte något mot perosner hon känner. Men jag måste jobba på dessa känslor jag får och nu fick vi massa tips hur vi kan tänka. 

Igår jobbade vi med att avleda henne med att spruta vatten på henne när hon gjorde försök till att markera Susanne. Jag sprutade vatten och tog fram min bestämda röst NEJ och visade henne till bädden igen. Det fungerade och Doris gillade inte vatten. Men hon är en tjurig hund och hon gjorde en massa försök endå att markera henne. Susanne påpekade att hon skulle aldrig föreslå denna metod om Doris hade uppvisat att hon är en rädd hund, som är rädd för nya männsikor. Nu är Doris en frallla och frallor är lite svåra att läsa av. Hon ser glad ut och det ser ut som hon vill hälsa, men egentligen så är det markera hon gör. Så att jobba med vattenspruta är ett sätt. DEt andra hon föreslog är att jag stänger in henne i henens rum och hon får vara där när vi har NYTT främande på besök. Jag erkänner direkt att jag får så himmla dåligt samvete att hon inte ska få vara med. då föreslår hon att jag kan köpa en bur som vi har i köket och att ho får vara i buren under kvällen. Då får hon var med, men jag kan sitta lungt och inte vara på hög spänn hela tiden. Jag frå dåligt samvete bara av tanken att tänga in henne, men hon mår bättre själv att att inte kunna vakta och markera. För det beteendet är väldigt jobbigt för henne oxå. Så har jag motionerat henne ordentligt innan vi ska ha NYTT främmande och hon får lite go saker i sitt rum/bur så är det inte plågeri övertygade Susanne mig. DEt är bättre hon känner sig lugn än tt hon ska jobba på med att markera i flera timmar.

Så jag pratade med min uppfödare igår och var och köpten en bur av henne. Så jag kommer att gå på att stänga in Doris när vi har NYTT främmande. När vi har främande hon känner kommer hon få vara med som vanligt med kanske lite mer strikta regler att hon ska gå och lägga sig efter hon har fått hälsa på personerna och inte gå runt och under bordet hela kvällen. 

Doris är en snäll hund men har tagit på sig en roll som inte är uppskattat av mig och andra. Varför hon har gjort detta vet jag inte. Det kan vara för att jag leker inte lika mycket med henne/ träna saker med henne längre, det kan vara att hon ser mig som mindre intressant nu förtiden eller så kanske bara  för att hon tycker detta är en bra sysselsättning. Jag kommer aldrig att få veta vad detta beror på och tänker inte lägga ner engerig på att fundera varför det har blivit så, men jag ska börja jobba mer med henne och börja vara mer roligt för henne. Jag ska göra det jag måste för att KANSKE minska detta beteende och jag kommer att ta det säkra före det osäkra med bur/eller stänga in henne i hennes rum. 

Och fram för allt ska jag jobba med denna oror jag får som jag tror smittar av sig på henne givitvis oxå. Hon är en gammal hund nu och jag tycker inte hon behöver lära sig att känna nya männsikor som är hemma hos oss. Utan jag vill hon bara ska vara trygg och känna ett lugn. 

 

 


 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Av Isabella - Tisdag 2 april 10:30

Ja men nu gott folk har vi gått in i April månad. Detta innebär att jag har nu haft vägning igår. Blev inte som jag tänkte mig. Vågen har gått upp 1,7kg. En jävuls besvikelse infann sig. Men så ser sanningen ut. Jag vet att denna månad så har vi ha...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards