Jag kan allt

Alla inlägg den 13 februari 2024

Av Isabella - Tisdag 13 feb 09:14

Nu när jag går hemma och drar fötterna efter mig så har jag tagit hem en app med massa rättegångar man kan lyssna på som heter "Rättegångsappen" 

 

Jag älskar ju att lyssna på rättegångar och tycker krim appar är det bästa. Denna app kostar 99kr i månaden men jag tror det finns en gratis version oxå eller så kan man lyssna på denna på Youtub om man vill, men då kan man inte släcka ner sidan. Men i allfall så har jag tagit hem denna och detta lyssnar jag på typ hela dagarna. 

Det slår mig att just alkohol är ofta en gemensam nämnare i nästan alla brott och hur traskiga olika mäniskor är. Hur stor del denna dryck har i våra liv oftast.  Oftas börja det med att man ska ha en rolig fest och det spårar ut i misshandlar, mord och våldtäkter. Ända så är detta berusnings medel helt godkännt i Sverige? 

 

Alkohol är OFTAS inkörs porten till andra saker som droger. Allt börjar med alkohol. Jag var på ett AA möte för en några veckor sedan och då ska man ju om man vill dela med sig av tankar och saker man känner. När man gör det ska börjar man alltid med att säga 

-Hej mitt namn är Isabella och jag är alkolist....... 

Just denna gång var det en man som presenterade sig och sa just detta och han berättade om att han hade varit nykter nu och drogfri i 3 år och att han för 3 år sedan hade förstått att han var alkolist. Han hade trott att han bara var narkoman/drogberonde. Han berättade om några tillfällen han gjort försök att bli drogfri och varje gång han kommit ut från behandling så ville han ju fira med lite öl och detta slutade då oftas i att han började om att ta drogor och att han fick återfall. Så till slut förstod han att om han skulle upprätthålla sin drogfrihet så erkände han tillslut för sig själv att det är ju alkoholen som orskar dessa val att börja ta drogor igen. Han hade inte refliktera över att alkohlen var så farlig, utan att det var ju drogorna som var farliga. Men när han tog bort alkoholen så kunde han upprätthålla sin drogfrihet oxå. 

Jag tror att eftersom denna dryck är laglig och förknippas med lyx, avslappnande, belöning, visa att man har roligt, helt enkelt att den är fantastisk att bruka, gör att vi glömmer hur mycke skada den gör för personer som blir misshandlade både män och kvinnor och barn. Hur stor del den har i alla våldsbrott som begårs i samhället varje dag. 

Flödena på socialmedier är överfulla med skålande i olika alkoholdrycker. 

Hur skulle det se ut om en narkoman postade en spruta fylld med heroin innan han/hon ska ta en tripp?  Skulle ju kännas jätte konstigt, men det skulle kännas konstigt för att drogor är förbjudna. Men vad vi ska veta är att dom som tar drogar har startat med alkohol en gång i tiden. 

Självklart finns det en viss procent av alla som andvänder alkohol som kan sköta det och inte har något typ av beronde, men jag tror den procenten är ganska låg. När jag mernar låg så menar jag att man ALDRIG har fått någon typ av negativ uppleveles när man har druckigt. 

Jag själv har haft en MASSA negativa upplevelser av alkohol, allt från bråk, ångest, har varit otrevlig, skadat min dotter med mitt drickande och säker mer saker. Det är få gånger jag har haft en jätte bra kväll där inget av detta saker inträffade. Så jag är glad idag att jag fortfarande är nykter och jag ska jobba för att förbli det resten av mitt liv. 

Jag kan ha lika trevligt nykter och för mig gör det inget att perosner dricker i min närhet, så länge jag får själv välja när min kväll är slut och jag kan gå hem. Jag älskar att vara ut bland männsikor och ha roligt, men jag gör det på mitt sätt nu mera, som fungerar bra.


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards