Jag kan allt

Alla inlägg den 4 maj 2021

Av Isabella - 4 maj 2021 07:58

God morgon. 

Jag njuter av att mina nätter blir mer och mer sovande. Medicinen hjälper och jag är AS tacksam för det. Inatt vet jag inte om jag vaknat en gång. vaknade första gången 4, men noterade bara att jag skulle fortsätta sova, och det gjorde jag. 

Denna vecka har jag en super konstig veckan. Jobbade igår, ledig idag, jobbar onsdag13-16, ledig torsdag och jobbar helg. 

Men efter som vi har en pandemi nu (om någon missat) så kommer jag på onsdag att få jobba hemifrån    Japp! Nu tänker ni kanske hur man gör då om man jobbar inom hemtjänsten? Men jag har bara APT på onsdag så jag ska få sitta hemma med min dator och vara med på den. Känns SÅÅÅÅ lyxigt. Så denna vecka blev en super bra vecka att börja jobba väldigt lungt. MEN detta resulterar i nu att jag ska göra något jag inte är så jätte bekväm med. Jag ska förska ta hem en app som jag kan ha på min padda. Jag rä ju nästn uppfödd med dator, mobil och saker. Men jag är inte jätte bra på teknik jämt. Det är sådanna här gånger man känner att ålderns siffra knackar mig på axeln och påminner om att hjärnan är lite segare och lite mer motvillig till att lära sig nya saker.    Men jag ska sätta mig ner i eftermiddag och ladda ner appen och göra ett ordentligt försök att få det att fungera inför i morgon. Har en backupp. Jag har med mig min jobb telefon hem, som redan har appen nerladdag och det fungerar. Men min chef sa att det blir lite bättre bild om man kan ta hem den på en padda eller dator. Provade nyss på datorn och där blir det inte att ta hem något. Så jag satasar på paddan. 

Idag ska jag tvätta och få se om jag hinner byta däck på min bil. Förr i tiden bytte jag däck själv. Men nu senaste åren har jag haft hjälp, för att det är tungt för mina armar. Sedan är det ju så att när man lämnar in dom för att bli bytta, andvänder ju firmorna mutterdragare och ibland kanske dom råkar dra lite för hårt. Så när jag då ska prova (vilket jag gjort förr) byta själv så finns det ALLTID typ 2-3 muttrar som sitter som SATAN. Man står och hoppas på fällkorset och bara väntar på att det ska släppa och man ska slår sönder smalbenet.   I år tror jag att jag ska fara till Micke jobb och byta, där dom har mutter dragare. Då blir det gratis alltihop. Tidigare år har jag varit på Solbacken och bytt. Men dom har börjat tjata om att dom tycker jag ska köpa nya däck av dom, jäkla försäljare. Dom blir typ sur när man säger, Nej tack jag vill ni skruvar på dom däck jag har med mig. Så få se hur jag gör i år. Men det jag vet är att det MÅSTE göras i veckan. 


Igår fick jag ett bra besked på jobbet. Tydligen har det kommit nya riktlinjer för oss som är vaccinerdade med 2 doser. Efter 2 veckor så anses vi ha fullt skydd och kan blir fri från visir. Och jag är den första i vårna hemtjänstgrupp som har fått mina sprutor, så nästa veckan kan jag ta av mig mitt visir och börja se världen med klarar ögon. Jag njuter till fullo. Även om man har lärt sig bära det, så är det jobbigt. Bara att bära med sig det över allt, sprita det hela tiden och att det immar igen ibland är jobbigt. Sedan så gör man ibalnd illa vårdtagarna när man jobbar nära dom OCH efter en dag med ett spännband runt huvudet är det typ 70 % chans att man går hem med huvudvärk. 

Ingen blir gladare än jag att få ta av mig detta visir. Små myr steg framåt mot en lite mer vanlig värld tar vi, när vi fått vaccin. Jag ser detta som ett steg i rätt riktning, trots att man hör att smittspridninngen inte är riktigt bra än. 

Till helgen får jag träffa pappa och Kerstin oxå. Vi sk fira att han fyllde 80 i mars. Nu har dom fått sina två sprutor och äntligen våga sig ut lite mera. Så det blir jätte roligt. Så denna vecka måste jag oxå köpa en present. Jag vet vad vi ska köpa, så det gäller bara att komma sig iväg till affären och inhandla. 

Nu kära läsare ska jag ta mig an detta med appen som ska laddas ner. Så önska mig lycka till och så hoppas vi det går smidigt. 


Ha en bra dag på er alla 



Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards