Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 1 december 2023

Summerar veckan

Av Isabella - 1 december 2023 14:28

Men äntligen nådde jag fredag 1 dec   Vaknade upp i morse och kännde att livet lekte i några minuter. Jag har u fått en Kalender från Rituals av min super snäll sambo. OCH idag var det dags att ta oskulden på den. Jag gnuggade mina händer mycket nöjd och letatde rätt på hus nummer 1. Idag blev det en flaska hudlotion i skumformat. Lukade ätte gott, så den kommer att andvändas. 


 

Så det kommer att bli spännande varje morgon nu fram till Julafton. Hur har denna vecka varit nu. Låt mmig beskriva den på det finaste sättet jag kan.....   För er som inte vet så bor jag ju i den delen av Sverige somm kallas VÄSTERBOTTEN. Ja där vi har haft en orange varing i 2 dagar. Detta innebar en sjuhelvetes massa snö kom under 2 dygn och det blåste orkanvindar, som gjorde att det drevade något jävulskt. Så ja hur gick detta då..... Ja måndag började detta och måndag kväll bestämde sig jag och Doris, att promenera går inte. Det blåste och snöade så mycket att Doris bara kryp ihop och ville in. Tisdag kl 5.45 inser jag när jag ska gå ut med Doris att jag har typ ½ meters vall att ta mig över. Jag plockar upp Doris och ska ju då försöka snöra över henne, men rammlar och blir liggande i snön. Doris är i chok tillstånd och kravlar sig igen drivan upp mot våran trappa igen. ALDRIG i livet skulle hon ut och bajsa. Hon skulle in och det var NU. 

Inser då att jag ska få ut min bil är nog ingen ide. Micke som åker på jobbet lite före mig, ringer och säger att ...

-Du ....du kan glömma att få ut bilen. Det står tre bilar som kört fast på parkeringen. 

Jag fattar beslutet att jag måste ta taxi idag. Börjar klä på mig och ringer taxi direkt. Troligen var det en guld dag för taxi, för det var kö till att komma fram och fler hade nog tänkt samma tanke. När jag kommer fram så säger operatören att dom kanske kan komma tidigast kl 8 tiden, för dom sitter fast överallt med taxibilerna. 

Men självklar fastanar dom oxå i detta väder   hur tänkte jag, dom har ju oxå vanliga bilar som jag. Så jag fattade då att det är bara att ta på sig stor snö skorna och börja gå. Så jag plummsade i snö upp till vaderna c 2,5 km till jobbet.

JÄVLIGT JOBBIGT. Men vad gör man när man bor där man bor. Väl inne på jobbet så fortsatte detta plumsande hela dagen. Vart sen till vårdtagare, men tur folk hade överende och tyckte mest synd om oss i hemtjänsten. 

Onsdagen Är det ingen ide att försöka få ut bilen heller, utan bara att gå. Onsdag kväll inser jag att jag kommer att behöva kanske bilen på torsdag. Så jag kliver ut från lägenheten kl 18.45 med hög hårdrock i lurarna och en spade och ordentlig klädd ut och går med hårda steg mot bilen. När jag kommer fram till bilen rann all vilja ur mig. Det var ca 1 meter vall bakom bilen och det hade drevat snö upp till rutorna runt hela bilen, OCH till råga på allt så hade jag ju haft i kupe värmaren under dessa dag och detta resulterade i att hela bilen var som en iskub   Men ingen kommer ju att skotta fram min bil så det är bara att börja. 

Fy fan vad jag skottade och skottade och skottade.... 

Micke ringer två gånger och fråga vart jag tog vägen och villejag skulle komma in. Men jag förklarade näst in till skrikande att jag MÅSTE ju skotta fram bilen. Efter 2 timmar var bilen ÄNTLIGEN befriad från alla snö och jag ska då föröka ta mig in i bilen.......

- MEN NÄÄÄÄÄÄ....det går inte för jag får inte upp dörrarna som är igen isade. Vilket jäkla antiklimax. Men jag hade tur och kunde gå även trosdag till jobbet. Jag har ju nu mera ett företag som kommer hem och rastar Doris och han skulle fixa det. 

När jag kommer in helt slut, så känner jag hur öm jag är i mitt ena knä. När jag ska krypa i säng så råkade jag ställa mig på knäet och det smärtar som fan....

Så här ser knä ut idag 

 

Man kan ju undra hur man gör när man skottar , för att få ett blå knä    Men jag kan berätta för er. Jag hade ju lånat en sådan där stor skovel och varje gång jag fylt den så var jag ju tvungen att tömma den och då ville jag ju trycka snön så högt upp som möjligt och då tryckte jag ju till med knäet. Idag har jag inte ont, är bara blå. Lite coolt ändå. 

 

Torsdagkväll så sätter jag i kupevärmaren igen och hoppas att jag ska kunna öppna dörren. Är ut kl 21 men inser att NÄÄÄÄ det går inte. Men tillslut får jag upp bagage luckan och tar mig inn i bilen genom att klätra. Så jag kommer mig till framsätet och lyckas trycka upp dörren. Så idag körde jag bil till jobbet och ställde mig i ett varmgarage. 

NÄr jag kommer till jobbet så inser jag att dom har inte räckna med mig idag, så jag rinnger planeraren och meddelar att jag jobbar idag och hon blir ju givetvis glad, då vi har sjuk personal. Jag inser oxå då att jag slutar 11.45 idag    

Vilken jäkla jackpott och chock jag fick. Hade ju räknat med att jobba till 16.30 Så glas som bara den går jag och hämtar min av isade bil och far hem till Doris. Nu idag har dom börjat komma igång med att skotta gångbarnorna, så jag tog min Doris och vi gick en lite längre promenad för första gången på hela  veckan. 

Jag har hunnit städa bort här hemma, helg duschat och nu inväntar jag Micke, så helgen kan börja. 

   

Jag fick till mig att ag nog måste förja Advents kalendern på SVT i år. För det är tydligen en fortsättning på Troll tyg i Tomteskogen som gick när jag var lite. Så det kommer jag att göra fast det är en BARNKALENDER. 

Ikväll blir det ätta Pepparbiff sallad, krypa ner i soffan och bara njuta av att denna vecka är ÄNTLIGEN över. Nu hoppas jag att det ska SLUTA snöa snart så jag slipper ta fram spaden igen. 

Hoppas ni alla får en bra helg och ta det lungt ute på vägarna om ni bor här uppe. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards