Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 11 januari 2024

Vi behöver se med klara ögon

Av Isabella - Torsdag 11 jan 07:18

God morgon   

Idag har jag tagit mig upp tidigt. Nämligen kl 6 när Micke klivit upp steg jag oxå upp. Jag fick nämligen en vanlig post igår och fick då veta att jag ska vara på rehab på lassa idag kl 9 för att börja träna upp min handled. En jävla tur att vi fick post igår och inte idag, nu när man får post bara varannan dag. Annars hade jag inte hunnit få detta brev och veta att jag ska dit idag. Glädjen besked kom igår. Försäkringskassan har nu beslutat att jag är berättiga ersättning under min sjukskrivning, så nu börjar det snart rammla in pengar. Känns otroligt skönt och jag slipper gå runt och noja över om jag ska måsta ta från mitt spar kontot för att överleva. Men nej nej ....nu kommer det och jag kan känna ett lung. Igår var jag och gjorde en shopping runda på stan med Camilla. Hon är verkligen bra shoppar kompis. Hon är lite som mig. Man kollar ta något och sedan betalar. Inge krångel med att fundera hit och dit utan snabba beslut. 

Jag hade ju fått några presentkort i julklapp så dom andvände jag igår. Jag fick mig en kjol, ett par läderbyxor, en mysig ljus grön tröja, en mys kläning och en blus. Så nu är det bara att dress upp lite. Om det inte vore för att jag är så utomordentlig dålig på att fota mig själv och vinkel för att visa kläder skulle jag ha gjort det, men jag får fan inte med hela kroppen, det blir för jäkla konstigt. Jag fattar verkligen inte hur människor gör? Kan någon vänlig själ tala om det för mig   

Vi lyckade oxå bestämma att på lördag ska vi ta en liten pub runda. Vad jag behöver kom ut och se folk. Så vem vet kanske något av kläderna kommer passande då. 

Hela denna vecka har varit fokuserad på ordet KRIG. Som dom flesta vet så har regeringen och försvaret gått ut med att vi invånare i Sverige bör börja ställa in oss mentalt på att det faktiskt KAN bli krig även i Sverige. Dessa ord är ord vi inte kan begripa och förstå vad det innebär. 

Verkligen en otäck tanke. Vi ser krig på tven hela tiden och har kännt en trygghet i att vi BOR ju i Sverige som tur är. 

Men nu är inte Sverige längre det land vi kan leva säkra i. 

Här hemma lever jag med en person som verkligen vill vara förberedd så det har gogglads "nödlåda" och saker man bör ha hemma om detta nu inträffar. 

Själv är jag verkligen inte där i mitt tänk och tycker bara tanken är fruktansvärd. Vill helst bara slå ifrån mig den tanken. Men började verkligen fundera om vad händer om vi kommer i krig. Måste Micke in och kriga??? Kommer vi att separeras, måst jag in oxå efter som jag har ett vård yrke, hur gör vi med våran dotter? Ska vi fly, klarar vi oss i stan om strömmen far. Ja en massa otäcka frågor kom i mitt huvud.

Men samtidigt förstår jag att om vi är lite förberedda så har vi kanske en lite mer chans att överleva i ett strömlöst samhälle. Så jag har gått med på att börja bunkra lite skaer man kan behöva om vi kommer dit. Sedan hoppas jag att vi inte behöver uppleva denna katastrof.

Men det är otäcka tankar och jag fattar att folk blir rädda och skärrade. Men tror oxå att det är viktigt att kunna ser hur verkligheten ser ut och att Sverige är inte det trygga land det varit. 

 

Jag tror ignen av oss kan verkligen föreställa oss vad krig är och hur det skulle vara att vara mitt i ett krig, men om man är lite förberedda med praktiska saker så kanske man har en lite större chans att klara sig bättre än av att vara helt oförberedd. 


Nog ordat om detta svåra samtalsämne. 

Idag blir det lite roligt ändå. Ska strax snygga till mig för lassa, sedan åka och handla lite för jag ska nämligen träffa mina fd kollegor på lite middag här hemma ikväll. Så det blir as roligt att få se dom igen och snacka lite skit. 

Jag skulle egentligen oxå behöva ett tränings pass idag, då jag hade satt upp som mål denna vecka att ta tre pass och jag har gjort två, så kan jag klämma in ett pass idag vore det kanon. En prommis med hunden blir det idag oxå i halkan. Nu har vi under tre dagar haft pluss grader och just i natt har vi fått minusgrader igen och det blir då jävla ojämt ut och sjukt halkigt. Men jag har ju mina icebugs skor, så det finns ju inga ursäkter på att inte röra på fläsket. 

Så har en bra dag på er alla för det ska jag   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards