Direktlänk till inlägg 30 augusti 2013
100 g smör
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
4 msk kako
4 ½ dl smulad sockerkaka
Arraksessent
200 g marsipan eller sockerpasta.
200 g choklad mörk
Smula ner sockerkakan i en bunke.
Blanda sedan ihop smör,vaniljsocker,florsocker och kako i en bunke ordentligt
sedan det är blandat tillsätter men den smulade sockkerkakan och ta några droppar arraks. smaka av och ta efter smak.
Blanda ihop allt till en smet. florsockra bordet lite innan man rullar ut degen med fingrarna till långa korvar. Lägg dom på ett bakplåtspapper och ställ dom i kylen så dom får hårdna till lite.
Under tiden så kavlar man ut marsipanen på bordet. sedan rullar man in korvarna i marsipanen och skär av ca 3 cm bitar.
Sedan smällter man chokladen och doppar sidorna så dom blir täckta. Låt kakan vila på ett pappaer så den stelnar ordentligt.
Klara att äta. Jag valde att prova med socker pasta för oss som är allergiska ot nötter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
||||
|