Direktlänk till inlägg 5 maj 2012
5 dl mjölk
1 pak jäst
2 ägg
½ pak frarinsocker
ca 1 kg rågsikt eller tills degen inte kladdar och lossnar från kanterna i skålen.
Börja med att värma mjölken till fingervarm 37 grader, smula ner jästen och rör tills den löst upp sig.
Vispa ihop frarinsockret och äggen och häll ner mjölken.
Sedan nåda / vispa tills degen lossnar från kanterna.
Låt degen jäsa i ca 30 min under duk.Slå på ugnen på 175 grader.
Ta ur degen ur skålen och dela den i tre delar. Baka ut en avlång limpa och lägg den på en plåt med bakpapper och för samma med de andra och lägg som på samma plåt. Stick hål i limporna och låt jäsa under duk igen i 40 min. innan dom åker in iugnen så pensla limporna med vatten/olja eller med ägg.
Låt limporna vara i ugnen ca 20-30 min eller tills dom har fått en fin färg.
Låt svalna under duk och sedan går dom bra att frysa in.
Super goda är dom!!!
OBS. detta är inte min bild och inte rätt limpor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|