Jag kan allt

Alla inlägg den 10 maj 2012

Av Isabella - 10 maj 2012 23:51

3 1/4 dl smält smör (ca 250 g)

2 1/4 dl socker

2 ½ dl brunfrarin socker

2 st ägg

3 tsk vaniljesocker

1 tsk salt

1-2 tsk bakbulver

7 ½ dl mjöl

2 msk cacao ( om man vill ha choklad kakor) man kan vara utan oxå.

1oo g mörkchoklad grov hackad

1 stor näve med nonstopp eller annan typ av chokladpastiller.


Börja med att slå på ugnen på 175 grader.

Hacka chokladen i grova bitar

Smällt smöret.

blanda socker,frarin,ägg, salt, vaniljesocker och bakpulver i en bunke och vispa ihop ordentligt.

Ta i kakon om du har tänkt göra choklad kakor. Blanda i det smällta smöret. Jag måttade i ett dl mått så jag visste att det blev rätt. Rör om ordentligt. Sedan i med godiset. 

Sedan i med mjölet och rör om ordentligt. sedan rullar eller klickar man ut bollar på ett bakpapper. Ju större bollar ju större kakor.Man kan platta ut bollarna lite gran. Jag tog typ en msk per boll. Vart lagom tycker jag. Sedan in i ugnen i 10-11 min. Ta ut kakorn fast man tycker dom se lite bleka ut. Kakorna ska var mjuka och saftiga.

Super goda jag lovar er.....men inget för den som bantar  

   


Av Isabella - 10 maj 2012 23:36

Hej hej vänner och bloggen. Idag vart det ett sent inlägg pgr av att jag gjort annat viktigt på datorn. Tex spendera ytterliga 1200 kr på flygbilljetter till Stockholm för Rebecca och Axel.  

Så nu var det klart. Idag har jag sovit och sedan bakat en j....a massa kakor. Hittade ett recept på kakaor som smakar nästan som kakorna man får på Subway. Dom vart skit goda. Nu gjorde jag inte fullt så stora som på Subway prg av att ska skulle göra drygt 80 kakor. Så tänkte att jag ska dela med mig av receptet till er som gillar att baka och för er som vill bjuda på kakor som smällter i munen. Men recepter kommer i ett eget inlägg. Ikväll har vi varit på Rebeccas skola. Don har redovisat deras pravplatser och gjort som ett projekt runt om det. Rebecca var tillsammans med en annan tjej, och jag måste säga att dom har varit skit duktiga. Dom hade gjort jötte fina saker och verkligen lagt ner möda på redovisningen. Bra jobbat tjejor.

Nu ska jag ta i tu med Roffes pärm så det kommer ur världen oxå. Men receptet kommer nu direkt efter.

God natt på er    

Av Isabella - 10 maj 2012 07:09

God morogn vänner och ovänner.

Torsdag idag och veckan drar mot sitt slut, och jag kan väl säga att jag verkligen längter efter det. För detta har varit en jobbig vecka. Har slitit mitt håt och nästa bar grävt ner mig.  

Allt jävulskap som kan hända har hänt och det har varit stressigt och en MASSÅ måsten, MEN allt blir bättre och när man ser på det på håll så är det nog inte så himmla farligt. DEt finns dom som har det mycke värre.

Iallafall så måste jag och Micke saffa en ny bil!!   Känns väl så där pgr av att det finns andra saker som pengarna ska gå till. Men en bil måste vi ha, så det är bra att handla.

Var och hämtade våran bil i går, den går ibland och ibland inte. Så just nu på morgonen så här blir det ju himmla spännande om jag ska ta mig hem  

Skulle din inte starta så får jag väl ta bussen till stan. Men jobbigt för jag vill inte gå hem från stan, men vad har man för alternativ? Nä inga......

Idag blir det att sova så mycke som möjligt och sedan baka en kaksort till ikväll när Rebbes klass ska ha en redovisning i allt dom gjort denna vecka på sina praov dom har varit på. Ska bli super trevligt. Nä nu ska jag packa ihop mina saker och ladda och be för att min ÄLSKADE lilla bil startar......


   

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards