Direktlänk till inlägg 10 maj 2012
3 1/4 dl smält smör (ca 250 g)
2 1/4 dl socker
2 ½ dl brunfrarin socker
2 st ägg
3 tsk vaniljesocker
1 tsk salt
1-2 tsk bakbulver
7 ½ dl mjöl
2 msk cacao ( om man vill ha choklad kakor) man kan vara utan oxå.
1oo g mörkchoklad grov hackad
1 stor näve med nonstopp eller annan typ av chokladpastiller.
Börja med att slå på ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen i grova bitar
Smällt smöret.
blanda socker,frarin,ägg, salt, vaniljesocker och bakpulver i en bunke och vispa ihop ordentligt.
Ta i kakon om du har tänkt göra choklad kakor. Blanda i det smällta smöret. Jag måttade i ett dl mått så jag visste att det blev rätt. Rör om ordentligt. Sedan i med godiset.
Sedan i med mjölet och rör om ordentligt. sedan rullar eller klickar man ut bollar på ett bakpapper. Ju större bollar ju större kakor.Man kan platta ut bollarna lite gran. Jag tog typ en msk per boll. Vart lagom tycker jag. Sedan in i ugnen i 10-11 min. Ta ut kakorn fast man tycker dom se lite bleka ut. Kakorna ska var mjuka och saftiga.
Super goda jag lovar er.....men inget för den som bantar
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|