Direktlänk till inlägg 4 november 2014
1 L mjölk
2 jäst
1 pak farin
4 ägg
2 kg rågsikt
1. Värm mjölken till finger temp, smula ner jästen och rör om tills jästen har löst upp sig
2. Blanda farinen och äggen.
3. Blanda ihop allt sedan i en bunke och tillsätt mjölet. Allt mjöl kommer inte att behövas. Degen ska vara lite kletig och just så pass släppa från kanterna.
4. Låt degen jäsa i ca 40 min
5. Dela degen i 6 delar och forma till limpor. Lägg 2 på varje plåt. Låt jäsa i 30 min.
6. Pensla varje limpa med ägg och stick några hål i limpan på ovansiden. Grädda i ca 12-20 min. Limpan ska vara ganska brun.
Men vilken känsla. Klev upp och drog på mig jobb kostymen. Att bara gå till jobbet och bara göra saker som folk mår bra av är ju fantastiskt. Ingen som ringer och vill byta rad, eller att man ska fixa folk som vill jobba. Att måsta trycka ihop en pla...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|