Direktlänk till inlägg 4 november 2014
1 L mjölk
2 jäst
1 pak farin
4 ägg
2 kg rågsikt
1. Värm mjölken till finger temp, smula ner jästen och rör om tills jästen har löst upp sig
2. Blanda farinen och äggen.
3. Blanda ihop allt sedan i en bunke och tillsätt mjölet. Allt mjöl kommer inte att behövas. Degen ska vara lite kletig och just så pass släppa från kanterna.
4. Låt degen jäsa i ca 40 min
5. Dela degen i 6 delar och forma till limpor. Lägg 2 på varje plåt. Låt jäsa i 30 min.
6. Pensla varje limpa med ägg och stick några hål i limpan på ovansiden. Grädda i ca 12-20 min. Limpan ska vara ganska brun.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|