Jag kan allt

Alla inlägg den 14 maj 2018

Av Isabella - 14 maj 2018 09:58

Detta ämne är ett stort ämne runt denna tid. Vi har ju fått våran löne höjning. Detta med lön är viktigt för alla men för vissa verkar det vara känsligt.

Jag har aldrig riktigt varit missnöjd över mina höjningar vart jag än har jobbat.

Sedan är det ju så att man är inom ett kvinno yrke och att våra löner skenerellt inte är bland dom högsta.

Jag har skrivit det förr och som ni vet så har jag väldigt svårt för människor som kräver saker, som SKA ha och ha och ha  saker bara för att andra har det.

Man kan inte få allt andra har och vissa saker måste man faktiskt jobba sig fram till.  Att gå och gemmföra sig med andra hela tiden är ju inte rimligt. Skulle jag bry mig om vad andra gör och får hela tiden och vilja ha allt dom kanske får då skulle jag ju lägga mitt fokus på fel saker. Att vara tacksam och nöjd ger mig ju att bättre förutsättning att lyckas med allt jag vill lyckas med och ger mig ju ett mer lugn än att jaga runt och fundrar på VARFÖR hon eller han får si eller så .

När det kommer till lönen så märker man att vissa är nyfikna och frågar runt vad alla fått. Det får man ju om man vill. Men för min del så har jag denna gång inte sagt till någon vad jag fått i höjning. Jag gör det för att jag tycker inte det anngår någon annan.

I helgen vart det ett samtal med en vårdtagre om våra löner. Hon menade att vi var underbetalda och det var synd om oss.

Men jag tycker inte det. Om man ser det i en större bild, än vad jag och vad en annan snickar tjänar, tar man det lite längre och tänker efter.

Vi har det väldigt bra här i Sverige. Jag har det väldigt bra. Jag klara mig, jag kan spara lite pengar, jag kan resa ibland även om jag blir ensamstånde.

Jag är nöjd över min lön och tycker inte alls jag är underbetald eller att det är synd om mig.

Visst skulle det var trevligt att få lika mycke som en Rönnskärs arbetar, MEN nu är det inte så det ser ut ,och jag finner mig i det.

Jag säger inte att vi kvinnor har mindre lön än män, men för böveln vad bra vi har det här endå.

Jag ser ingen andledning att gnälla. Löneförhöjningen jag fick" vad den än nu är" harjag gjort mig förtjänt av och jobbat för. Jag är nöjd .......

Där av vill jag att vårdtgare som hör endel gnälla över lönen och saker inom vården bevisa att det faktiskt finns dom som är nöjda.

Så jag beställde en lite skyllt.

 

Jag är stolt över mitt yrke och jag är nöjd över min lön.

Tack för mig........

Av Isabella - 14 maj 2018 09:32

Åhhhhh så blev det äntligen måndag och jag får njuta av min lediga dag. Vädret verkar bli på topp IGEN och det är redan skit varmt ut.

Idag har jag bestämt mig för att försöka få lite egen tid efter jag hälsat på mamma, handlat, promenerat och tvättat lite lite tvätt.

Jag och Dottan låg och drog oss lite idag. Är inne i en period där jaginte sover så bra så är lite trött på morgoen när man äntligen har somnat SÅÅÅ gott. Så där av att jag inte tänkt ta i så mycket idag.

Helgen hr varit bra på jobbet. Alla var på plats och allt flöt på väldigt bra. Det stora plusset är ju att man får gå ute i solen mellan vårdtagarna och att man fikat och ätit ut.

Lördagen så hade jag en delad tur och på mina lediga timmar så for jag och min granne (somm har en fralla oxå) på valpträff. Hans hund är nämligen pappa till dom senaste valparn. Mycket trevligt att se dom hundar som kom och gud vadvalparna hade växt. Tyvärr så tog jag inga bilder då man både ska fika och hålla i en väldigt glad hund.    

Efter träffen åkte jag och Jens ner till kajen här i Skellefteå och tänkte att hundarna skulle få blöta upp sig och svalka sig.

 

Skit pomfritt vad det var vatten    Har nog aldrig sett att vattnen har varit så högt.

Igår Söndag tog jag med min Dottan på jobbet på förmiddagen. Mina vårdtagare uppskattar när hon följer med, och hon älskar det, FÖR ATT dom bjuder henne på korv, mackor och ost jämt.

Man kan säga att hon är ute och "påskar" som en lite hund kärring   

När jag slutade åkte jag raka vägen hem och vi satte igång grillen. Valde att prova på att glazera köttet under grillningens gång. Har aldrig gjort det och jo ja det vart gått.

Efter middag, promenad och dusch så landade  jag i soffan och lyckades hålla mina ögon uppi i 13 min och sedan var det kört.............

Helgen har varit mycket bra, vädret har varit på topp och maten jag ätit har varit super god.....så allså vart det en super helg trots att man jobbat.

Vill avsluta detta inlägg med att visa ett kort jag fick skickat till mig av min kusin i Tärnaby.

Det är på min pappa somm ung. Så stilig han var .......

 

Nu sägerjag hej då för några minuter och kommer att göra ett nytt inlägg om lön och möda.



Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards