Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 14 april 2020

Påsk haren hoppar vidare

Av Isabella - 14 april 2020 06:42

Hej hopp på er. 

Nu har vi sannerligen kommit över "påskhelgen"    Den har varit lugnt som fil i en filbunke (om man nu säger så?). Jag jobbade torsdag och fredag, men var ledig lördag och söndag. Bortbjuda blir vi sällan nu förtiden, vi har helt enkelt bara varit hemma och tagit vara på att vara inne och inte träffa så mycket folk. Men i lördags hände det grejor på torpet    Jag och Micke följde Rebbe och Oliver och kollade in deras nya valp. Rebbe har ju länge viljat köpa hund och hon har varit så duktig och väntat på rätt tillfälle och varit verkligen tålmodig ,och i lördags var det dags att åka och titta på valparna. 

Rebbe ska köpa en Corgi och en hane hade hon tänkt sig. Allså så gudomligt jävla söta dom var. Små runda bollar, mjuka och valpar luktar så himmla gott. 

  

Så direkt efter titten på guld klimparna, så åkte vi och inhandlade lite hundsaker som behövs när valpen kommer hem. Super roligt. Så om fyra veckor kommer valpen hem och då blir det ett helt nytt liv för ungdomarna. 

Efter lycko ruset åkte vi hem och på började påskmiddgen jag hade bjudit Rebbe,Oliver och Rolf till. Det vart ett påskbord light. Men det var gott och lite påskkänsla fick jag iallafall. Rebecca kom med vacka gula tulpaner. Jag hade bestämt att duka med mitt fin porslin och mina underbart finna kosta boda kristall ljustakar. Det var en jätte mysig middag och vi avslutade med att spontan fara och köpa efterrätt på kvantum. Den berömda "toarulle" bakelsen   

   

I söndags vaknade man till ett vitt vinterland IGEN    Allså så jäkla besviken man blir. Fast man vet att detta är ett helt vanligt april väder, så känns det som man går bakåt i tiden och inte framåt. Det blåste och det snöade, men jag och Micke tog tjuren i hornen och begav oss ut för att göra en långprommis. Sedan behöver ju min hårboll det oxå för att må bra. När vi knatat runt hela A-torp så käkade vi rester och så kryp jag ner i soffan med täcke och Doris i famnen. Vi slog på HBQ och såg en san berättelse om en flicka som vart utsatt av våld från sin mamma under hela hennes liv. Det hela slutar med att hon dödar sin egen mamma. Detta är ett känt fall i USA, så jag kan verkligen rekomendera denna mini serie på 8 avsnitt "The ACT" ! 

 

Igår var det måndag, men det var en söndag och jag började inte jobba förrän kl 12. Så jag klev upp vid nio med Micke och visade mina skills inom gröt kokning. Micke ska göra ett försök att börja äta lite bättre frukost. Så han ville prova på gröt. Så jag skryt lite för han och sa att mina "gammlingar" bruka säga att jag gör verkligen god gröt (dom brukar säga det faktiskt   ) ,så han ville att jag lärde han gör en. Så jag klev upp och kokade gröt till ha. Och han tyckte den var god. Men samtidigt kan han ju inte jämföra med något. Sedan efter frukosten tog vi oss en promenad i stormen. Doris låg som ett streck efter vägen och vi matamde oss igenom promenaden med blicken i marken, för tittade man upp så blåste ögonen bort. 

Sedan duschade jag, och gjorde mig klar för att åka och jobba. När det var dags för middag hade Micke meddelat att jag kunde ju meddela när jag kommer hem, så han oxå kunde steka upp sin mat kan skulle äta ,så vi kunde äta tillsammans. 

När jag kliver in så har han lagt upp på tallrikarn snyggt, han har tänt ljus och serverat mig dricka. Så snällt och lite romantiskt mitt i jobb lunch stressen    Så ja hann med att äta och går en promenad med Doris på min middag. 

Varje morgon och kväll sedan jag fyllt år har jag börja smörja mitt ansikt med dagkräm och nattkräm. Detta är tydligen en anti rynk kräm, MEN jag smörjer inte den för att jag tror jag ska bli av med rynkorna. Utan jag smörjer för att jag behöver återfukta min hud. Jag fick dessa krämer av Rebbe när jag fyllde år. Inte nog med att krämerna är bra och sköna, burkarna är SKIT snygga oxå. Jag har dom just nu i vårat "stoppa in allt du inte ville se" skåp ! Men jag vill egentlig ha krämerna framme så folk får se hur snygga burkarna är ....   Om nu någon verkligen bryr sig om det? eller så är det bara jag som gör det.... Men jag blir iallfall väldigt störd på mig själv att jag aldrig kommer till skott med att städa upp i detta skåp och bereda plats för mina vackar skit snygga krämburkar. 

 

I helgen ska jag göra ett förskt på detta skåp och nu jäklar ska det bli av     Nu idag åter går vi till den vanliga vardagen och jag jobbar kväll i kväll igen. Min snälla Rebecca ska vara ledig och ville hjälpa mig att ta Doris, så jag får åka och lämna henne där idag, och hämta hem henne i morgon när jag slutar. Detta är jätte värdefullt för mig, för då behöver jag inte känna stress hem för att hinna både äta och att rasta henne. 

Så nu ska jag bara njuta av Mickes städning och sedan ta mig en promenad med Stina och hundarna. 

Sedan mot jobbet för att göra vardagen lite bättre för någon som behöver hjälp. 

 

Så nu hoppar påskharen vidare till ruta "nu siktar vi mot semestern"    

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards