Jag kan allt

Alla inlägg den 12 augusti 2020

Av Isabella - 12 augusti 2020 07:49

Satt igår och läste inlägg på en sida om franskabulldogar. En kvinna/tjej som undrarde hur hon skulle veta att hon köper en frisk hund. Frågan löd , ska man köper av en SKK kennel eller om man köper utan stamtavla eller hur vet man att man köper en frisk fralla? 

Oj vad det skrevs    Vissa menar att man ska bara köpa av dom som är registrerade i SKK  och vissa säger att det har egentligen ingen betydels. 

Det var en kvinna där som var helt inne på att köper man en hund av en kennel som är kopplade till SSK så blir det bra. Men då kom en veterinär in i diskutionen och höjde pekfingret lite. 

Han menar att det är inte alls säker att det är. För SKK har inte en sund syn på hur rasen ska se ut. Att deras "standar" fralla ska helst vara korta, småa och ju mer platta i ansiktet ju bättre. Att han träffar OFTA hudar som har problem med andning och rygg problem, för att dom är efter den STANDARD hund man har framavlat som vi människor vill ha en fralla. Och han säger att det dom förespråkar absolut  inte det som är sunt för hundarna. Men plusset som finns , så vet man att det är inte smuggel hundar. Men bara för att man köper av en kennel, så finns det ju faktiskt dåliga kennlar, som bara tänker på pengar precis som smugglare gör. Så jag tycker absolut inte man ska stirra sig blind på att någon är kopplad till SKK.

Jag tycker precis som veterinären. Jag som köpare har ett stort ansvar att kolla upp föräldrarnas bakrund och givetvis är det lättare med en stamtavla(om man kollar upp farföräldrar till hunden) Allså inte bara tarimot papperet och sedan tror man att nu har jag köpt en frisk hund. En Stamtavla betyder inte att dom kommer att vara friska. 


Jag har själva varit och ställt ut Doris när hon var mindre. Men hon vart alltid ful. Hon fick aldrig bra betyg, just pgr av att hon är en "sund fralla kroppsligt" 

Hon har för lång rygg, hon är en ganska stor tjej, hon har oxå en lite nos, allså inte helt platt. Men jag tror att detta är bra för henne. Hon har inga andnings svårigheter och hon är rätt pigg när vi är ute och gillar att springa och hoppa efter bollar. 

Hon är testad för partella och hjärta, utan anmärkning. 

MEN bara för att hon har en stamtavla, kommer från en kennel som är anslutna till SKK och jag har träffat både pappan och mamma, så har hon nu problem med troligen allergi och känslig mage. 

Det finns liksom inga garantier. Hundar är som människor, som kan utveckla saker eftersom. 

   

Den här bliden som kommer under här tycker jag talar väldigt tydligt hur en fralla ska se ut......

 

Korta i ryggen,man ser knappt nosen. Sedan gär alla som man vill. Jag säger absolut inte att personer som håller på med utställning är knäppa eller nåt. Det är en trevlig tillställning och man träffar många hundtokiga männsikor. Men jag slutade både för att Doris inte själv tyckte det var roligt och för att hon alltid vart ful. 

Men jag är glad endå för att hon kanske är lite sundare i andning och i kroppen. 

Ska man vara riktigt tuff och sticka ut näsan och trampa många på tårna, så kan man ju säga att allt typ av hunduppföninga handlar ju egentligen om pengar. Det finns väl ingen Kennel som gör det för att det bara är roligt. Visst handlar det om en extra inkomst och man ska inte glömma att det koster en jäkla massa och för som som har kennlar. 


Idag har USA tagit ett kliv framåt i framtiden och låtit en "svart kvinna" blivit vice president till en gammla Joe Biden(tror det inte stavs så) som är en president kandidat,allså inte president    Grattis Usa ....... även ni kan gå framåt i utveckligen. 

Idag verkar vi få kanske en regnskur. Stövlar har jag inte inhandlat än, men jag får lösa det endå. Igår gjorde jag mig klar och for till jobbet 12, och när jag kommerin så ser mina kollergor på mig som ufon. Vad gör du här??? 

ÖHHH ja jobba ......

-Näää du börjar kl 16.30 ......

-JAHA .... vad tokigt, jag vände om och for hem igen. Men idag har jag kolla och jag vet nu att idag börjar jag kl 12   

Nu skajag ta på mig och gå ut strax med Doris innan det börjar regna.  Idag kommerjag äen att få inta en lyx lunch, som består a bullen korv med bröd. 

Ha nu en bra dag på er så hörs vi en anna dag. 


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards