Jag kan allt

Alla inlägg den 3 januari 2022

Av Isabella - 3 januari 2022 08:23

Det är idag gymen ska fyllas med folk, då gymen ska gnugga händerna och tjäna stor koven    Man kan väl säga det är idag det nya året börjar igen. Vardag och dom flesa kommer tillbaka på jobbet och dom "blåa veckorna" börjar om. Tungt kan många tycka, skönt kan andra tycka. Ja vi är olika och tur är väl det. 

Jag har själv varit igång med det nya året redan över helgen. Jag har jobbat och det har gått bara bra. En händelse rik helg med ambulans färder, skratt och funderan hur endel anhöriga tänker. Allså kanske en helt vanlig helg på jobbet.  Själv har jag idag min lediga dag efter helgen och har klivit upp, duschat och satt på min mina baggi jens och en hoddi. Jag vill börja detta år med, att allt ska känns lätt runt mig så långt det går. Detta år ska bli ett år där jag ska försöka nå några få mål och detta kommer att stärka min ego/självkänsla. 


Hur har ni börjat erat år? Har ni någr löften ni lovat?   


Idag påbörjar jag min träning inför att springa Tjejmilen. Jag har lång tid på mig och vädret vi har här upp nu är rätt kallt. Så den här kalla månaden Januari ska jag fokusera på att börja äta rätt. Återgå till inget godis, frukt på kvällar och skippa utemat så långt det bara går. Promenera så mycket det går med Doris när väder tilllåter. 


Sedan är det detta med pengar. Jag är världens sämsta på att spara pengar. Jag är en fullblods slösare och pengarna bara försvinner i drickor, mackor, små handlande. Det måste få ett STOPP. 

Jag ska ju göra dreads och detta är inte gratis. Vi ska utomlands och jag vill till Chile när tillfälle ges. Så självfallet behöver man ju en buget om oväntade utgifter kommer. Så att börja spara pengar är ett måste och sluta föraöver från sparkontot i tid och otid   


Och mitt sista är att jag måste börja aktivera Doris mera. Då menar jag hennes hjärna och själ. Dom senaste månaderna har det blivt lite av det. Vi har mest legat i soffan för jag har varit trött och lat. Vi har promenerrat och sedan soffan. Men hon behöver stimulans och hon är en mycket rolig hund att träna saker med. Lättlärd och intresserad. Så jag MÅSTE börja ge henne mer tid av mig och bygga på våran relation och stärka den. 


Det är mina tre pelare för detta år stärka kroppen och få den i bästa trim, spara pengar och stärka min och Doris samspel. 

Tre saker som är helt klara att nå utan problem om man verkligen jobbar och vill det. 

Mina lediga dagar består alltid av städa, tvätta och fixa saker som jag inte hinner annars. Idag har jag tänkt göra bort lite saker och packa mina resväska och flytta till Moröbacke en stund. Jag och Micke har ju separata bonden och det har fungerat bra tycker jag. Det känns som man spelar borta match lite när man åker till hans lya och jag behöver inte göra något om jag inte vill när jag är där. inte lag mat, inte städa ocjh inte tvätta. Lite som att vara på hotell   Finns det något jobbigt med detta är väl att dra väskan mellan och packa Doris saker. Men det kan jag ju inte klaga på när det är mitt val att vi ska ha  olika boenden. Sedan så trivs Doris som fisken i vattnet hos han,det är super fint där uppe och man är så nära skogen och fina gång vägar typ överallt. 

 

En annan sak jag har tänkt genomföra detta är är att avveckla mina blommor. ÄR sjukt less på att komma ihåg att vatta dom och dutta på dom. Så nu har jag bestämt att varje månad ska jag köpa in 2 st fina plastblommor till jag bytt ut alla. Dom enda riktiga jag ska spara är mina orkideer. Dom ska jag behålla bara föratt det är en fröjd att se om jag lyckas få dom att blomma om igen. 

Nu läsare ska jag städa bort och packa mina väskor och sedan fara och klippa klorna på Doris och sedan inta mitt nya hem för denna vecka. 

Hoppas ni får en bra början på det nya året. Vi syns säkert. 

 



Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards