Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 3 september 2023

Jag är samma person

Av Isabella - 3 september 2023 21:35

Allså ibland undrar jag ofta på hur mina brukare känner sig till sinnet? Jag vet att många av dom säger att huvudet är ungt fortfarande och man vill så mycket, men att kroppen inte är den samma.
En del har väldigt jobbigt med att acceptera det och en del accepterar det, men pratar gärna om det dom fått uppleva. Både roliga och mindre roliga saker.
Jag är väl inte direkt ladt gammal, men ändå så är detcså att om 5 år fyller jag 50 år.
Låter helt jävla underligt att en säga det och ännu konstigare när jag ser det i text. Men det är sanningen. Ålders kris?? NÄ... det har jag nog inte, men man börja fundera på andra saker när man stiger i ålder. Tex här om dagen ramlade vi in på samtalet testamente. Ja vi har bara ett barn, vi är inte gifta och Micke är 6 år äldre än mig. Behöver vi skriva något ...... nja eller jo kanske. Begravningar, hur vill man ha dom? När jag dör vill jag inte att Rebbe ska ha massa måsten. Måsta ta olika krångliga beslut, jag vill göra det enkelt för henne, jag vill hon ska måste besöka en grav och ha ett måste att plantera blommor osv. Lite tidig är det väl att börja skriva ner sådant, men vad jag menar är att sådana tankar dyker upp ibland.
Men till dagens ämne.
Satt idag och skulle plocka hem lite nya musik och ramlar över lite gammal hederlig punk musik.
För er som inte vet, men jag hade tuppkam i min ungdom. Jag var en liten motståndare till allt som var "normalt".
Ganska uppkäftig ibland tror jag. Lärarna på högstadiet var nog rätt säkra på att denna flicka skulle ha en ganska brokig framtid.
Men jag vandrade den vägen bara en liten stund och sedan vek jag av den. MEN idag när jag hittade
Strebergs
Asta kask
Ebba grön och några andra band, kände jag samma känslor jag kände då.
Jag vill göra uppror. Det finns så många personer som sitter på sina höga stolar och tittar ner på oss som skriker efter hjälp och det man får till svar är bara tom helt värdelösa ord.
Troligen tror dom att vi är nöjda med dom svar man får, men så är ju inte fallet. Men vi är vuxna och mogna och vi fortsätter vänta och hoppas på en förändring, bara för att man är lärd att inte vara obekväm och att man ställer inte till bråk eller ifråga sätter vissa saker.
Vad skulle hända om man flippade och bägaren rann över?? Om man helt enkelt sa det man ville? Vad skulle hända då.... ??
Ibland lockande, men jag är vuxen och mogen nog först att nääääää gör det inte.
Men summan av detta är att jag är samma människa som jag var när jag var 13 år, men med lite mer erfarenheter.
Tänk om jag blir dement på äldre dagar och då börjar mitt anarkistiska liv ....hahahahhahahha.... hoppas
Och hoppas jag får lyssna på punk och hårdrock.

 
 
Ingen bild

Moa

4 september 2023 07:30

Har du fyllt i Vita arkivet?
Har gjort det pö om pö, speciellt nu efter pappa dog. Vill inte heller att mina anhöriga ska behöva gissa sig fram och tro att dom måste välja en massa dyrt skit till min begravning

Isabella

7 september 2023 20:00

Nä jag har inte börjat än, men funderar på om jag ska börja. Jag vill att Rebbe ska ha det lätt när jag går bort och efter som hon är ensambarn och ingen hon kan ta hjälp av.

 
Rickard

Rickard

5 september 2023 18:28

Intressant inlägg, då jag som bäst för egen del håller på med ett sorts föryngringsprojekt. Har varit i alkoholmissbruk i 23 år och efter 40 har jag fått ett väldigt stort behov av att se ut och känna mig yngre än jag är, eftersom jag vill ta igen så mycket jag gått miste om i livet, som andra har fått. Började bl.a köpa hårtabletter på apoteket, använder Björn Axens schampoo (apoteket), har i 3 och ett halvt års tid varit ute och gått i rask takt 4-5 kilometer om dagen, precis varje dag utan en enda dags uppehåll.

Jag blev inspirerad när jag läst Anders Hansens böcker, där han skriver att man med regelbunden motion och träning kan sänka sin genetiska ålder med hela 10 år!

Jag har lyckats ganska bra och får en del kommentarer om att jag ser yngre ut (är 46 fyllda i år, ingen ålder i dagens läge då gränserna har flyttats fram alltmer), men har insett vikten av att ta hand om sin kropp efter ett visst åldersstreck. Tror det är så för de flesta som börjar komma upp i åren att man rent mentalt fortfarande känner sig ung, men att kroppen blir tröttare och man kanske inte orkar hålla igång på samma sätt som innan.

Jag satsar nu iallafall på en bra fysik och har bättre kondition och styrka nu än jag hade i 20-års-åldern.

http://newreflections.blogg.se

Isabella

7 september 2023 19:59

Otroligt starkt gjort av dig. Jag är sjukt imponerad över människor som dig. Stor lycka till och hoppas du fortsätter tro på dig och alla dina förmågor du har.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Av Isabella - Tisdag 2 april 10:30

Ja men nu gott folk har vi gått in i April månad. Detta innebär att jag har nu haft vägning igår. Blev inte som jag tänkte mig. Vågen har gått upp 1,7kg. En jävuls besvikelse infann sig. Men så ser sanningen ut. Jag vet att denna månad så har vi ha...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards