Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 6 juli 2016

En bit av en slags själv insikt.

Av Isabella - 6 juli 2016 13:53

Självinsikt tror jag är något som kommer ju äldre man blir. Och något många människor jobbar med (tror jag iallfall). Jag själv har försökt det senaste året analysera och bevakat mig själv hur jag reagerar och blir i vissa situationer och funderat varför jag gör som jag gör i vissa situationer och hur jag känner.

Något jag har lärt mig att uppmärksamhet är något alla behöver, MEN inte i den utsträckninga som det har blivit nuförtiden!

Allt detta med sociala medier vad dom medför sig! Tex Facebook. En jätte bra grej som dom flesta har,man man råka träffa på någon som inte har det blir det nästan konstig och man funderar på vad det är för fel på hen. Ett jätte bra verktyg om man vill hålla kontkat med våra nära och kära som finns på avstånd.

Men även Facebook har en stor svart baksida oxå. Tex så har det ju framkommit att chefer andvänder det ibland för att se hur männsikor är som dom KANSKE har tänkt anställa, all denna JAKT på att få så många LIKES på sina inlägg. Även Intsatgarm sak samma. Där går det ju mest ut på att visa hur jävla bra man är, hur nyttig, sporitg eller hur roligt liv man har. Detta är ett fritt land och alla gör som dom vill och även jag andvänder dessa medier flitigt.

Men senaste tiden har jag börja tänka på vissa saker och tänkt att jag ska inte behöva må bra av några LIKSE ! Det är ju bara fejakde likes. En fejkad uppmärkansamhet. Behöver jag den? Nää jag måste ju kunna känna att jag är okej och bra fast jag inte har 50 likes på en bild. Om jag får två eller tre av några nära vänner så är det väl det som räknas.

Samma sak med denna app "Runkeeper"   En välanvänd app där man kan mäta hur långt man motionerar, hur många kalorier man gör av. Har själv använde den vid flera tillfällen. Men nu sist så bestämde jag att jag ska inte lägga upp något på facebook när jag har gått. Utan att bara dom som är vänner med mig ser hur jag motionerat. Jag använder den mest för att ta reda på hur långt olika rundor var när jag gick med Doris. Nu har jag valt att sluta använda den. FÖR ATT ...... jag behöver väl inte få ett godkännade eller ett BRA JOBBAT av någon för att känna mig nöjd över min egen prestation. Den klappen på axeln kan jag ju ge mig själv och må lika bra.

Så nu har jag lagt ner den appen.

All denna tränings hysteri. Vi pratar om att flickor mår dåligt och blir exploaterad av media och bilder hela tiden.....varför gör vi inte något åt det då. Om inte vi föräldrar börja någonstan blir det ju aldrig någon skillnad.

Rebbe komme hem en dag för ett tag sedan och pratade om att hon skulle ta hem en app där man räknade kalorier....och jag höll på flyga i taket.

En multi bantar som jag varit hela livet så sa jag STRÄNGT NEJ ! det gör du inte. En sådan app föder bara ett sjukt betende som kommer att växa sig fast i hjärnan.

Jag har kommit så långt nu att jag behöver inte likes för att känna mig nöjd, jag behöver inte bevisa mina facebook vänner att jag motionerar eller hur långt osv.

Jag tänker att om man bara har lite sund förnuft och äter tre vanliga mål mat, och rör sig varje dag så är allt lugnt. Vi alla måste försöka återgå till den tiden då kiosker eller affären inte hade öppet 24/7.

Lördag godis en mycket bra grej. Jag tror nämligen att vi kan äta vad vi vill om vi bara promenerar och rör på oss lite mer.

Vill man äta skrov en dag så kan man det, vill man ha godis eller chips så är det okej. All denna tränings hysteri gör oss bara sjukare.

Jag har tagit ställnign för MIG själv och jag har bestämt mig för att jag behöver inte bevisa eller redovisa för någon när jag motionerar. Men alla gör som dom vill, men gammal som man börja vara så tror jag att säker minst 70% av bilder som postas är förskönade och filter bilder. Allt för att få så många likes som möjligt.

Jag är en bit på vägen med min egen insikt och det känns trevligt.

Idag såg jag faktis en ny multi status på Facebook. Att man skulle sätta ett hjärta på en vännen sida om man brydde sig, så skulle den person sätta ett hjärta tillbaka och man skulle få se hu många som brydde sig om en ??

Så jävla sjukt. Alla sådana där statusar kommer jag aldig att skiva på mera. Så mina vänner på Facebook. Det är inte för att jag inte bryr mig men det är vansinigt dumt inlägg.

Tänkt om du är den där pojken/flickan som sätter ut den statusen och inte får några hjärtan?

Det kanske ser ut som en kärlekshandling OM man är poppulär, men för den som kanske inte är det blir det förödande och förmodligen en klump i magen och hjärtat.

Min självinsikt börjar falla på plats men man kan alltid jobba på den mer. Än finns det mycket att göra och jag jobbar på. Men i min takt.

Dagens bild blir på den lilla krabaten som gör mitt liv lite mer rörligt.

 

Hahahah förvande nu va.... nä det är inte en dildo, bara en lite dino. Skojade lite med er .....här kommer hon.

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards