Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 12 juli 2016

När rädslan kryper närmare

Av Isabella - 12 juli 2016 21:12

Sista dagarna har jag haft mer och mer värk. i måndags så var  jag till den underbarat snälla och kloka sjukgymnasten som fixade in mig hos läkeren dirket. Så jag kunnde förklara för dom att värken finns kvar med samma kraft och nu vill jag att det tas ordentliga blodprover på om det kan vara reumatisk värk.

Efter blodprovet så kandes det bra och det skulle vara som skönt att veta.

Men så här i efterhand när man har funderat på det en stund, så vet jag inte om jag tycker det är så roligt. OCH om det nu skulle vara det vad händer då? Kan detta problem bli värre än nu eller finns det ens medicinering som kan lidra eller rent tabort den sjukdom?

Min egen erfarenhet av det lilla jag vet så finns det inget att göra, utan att ätt mediciner och försöka lindra. Inom det  yrke jag har så har man ju träffat äldre männsikor med dessa problem och det verkar vara en ända lång kamp om att överleva dagen MED VÄRK.

Själv har jag inte googlat något för ajg finner inte lust i att se saningen i vitögat utan att ens veta om det är min sanning. Vill lixsom inte ta ut något i förskott.

Men sedan har det oxå slagit mig att om det inte är reumatism,vad händer då? Vad ska jag göra av min värk då? Ska det bara vara så här och ska jag måsta lära mig att leva med stella och öma leder. Att käka piller och grejer är inte något jag vill men det kanske blir min verklighet.

Hitills har jag bara haft värk i armar och händer, stela leder i knäna och fotledrerna har jag haft en tid men inte värk. Men nu sista veckan har jag börjat känna att knäna värker lite och jag hoppas med hela mitt hjärta att det är min hjärna som spelar mig ett spratt och att jag bara inbillar mig att jag har ont.

Idag tog jag hem en ny app i min mobil STORYTEL. En app där man kan lyssna på ljudböcker. DEt var gratis i 14 dagar och sedan kostar det 149 kr i månaden. Så jag provade. Själv klart hittade jag en bok direkt "ro utan åror". En bok om en kvinna som får diagnos ALS och henens liv fram tills döden tar henne. Har ny lyssnat till den hela dagen och hennes rädlsa och tankar om hur det kommer att bli för henne. Hur hon försöker förbereda sig att gå ingen alla stadium av sjukdomen och hur hon försöker balansera mellan att vara så levade hon bara kan, men samtidigt ha döden i hasorna.

Nu kan jag ju aldrig jämföra mina pytte problem med en sådan berättelse, men vissa tankar snurrar ändå i mitt huvud om det är eller om det inte är en sjukdom.

Kan jag fortsätta med det yrke jag har, kommer mina fingrar och armar bli krokiga? Kommer det vara en kamp att ta sig en långpromenad.....????

Ja många tankar och just nu känner jag en viss ovisshet vad som ska hända och vilket bersked man får. Sedan slår det mig, har dom tagit alla prover som behövs för att ställa diagnos? eller kan det vara så att dom tar bara ett prov och hoppas på att jag nöjer mig med det.

Min sjukgymnast sa att det finns flera olika prover och han tyckte jag skulle be dom ta alla.....men doktorn sa att vi tar ett och med det ser man om det är led reumatism. Mn tänkt då om jag har en annan typ som dom inte ser med det här provet? Ska jag då måste tjata vidare och springa där och låta som en tjat kärring som bara klagar över lite värk.....??

NÄÄÄÄ måste bestämma mig för att tro på läkarna och hoppas på det bästa.

Men när rädslan kryper på så tar det en stund innan man kan skaka av sig den.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards