Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2016

Vilka hål finns det?

Av Isabella - 12 oktober 2016 10:28

I våra liv finns det alltid olika farligheter (hål) som man ska passa sig för. Det jag ska berätta om nu är något jag har funderat på länge och stött och blött om jag verkligen ska berätta. Sedan har jag kommit fram till att jo jaaaa men varför inte. Att kunna erkänna för  mig själv och andra att man har misslyckas är nog något som är det mest pinsamaste och jobbigaste man gör, men när man har gjort det så kan det ju kanske bara blir bätte.

Så nu börjar jag detta inlägg .........med ......


Hej jag heter Isabella och är alkoholist.

Ja så är det faktiskt, jag har nått min egen botten när det gäller alkohol. Under flerar år har jag försökt att hitta olika vägar att gå för att kunna dricka NORMALT, men det har aldrig näst intill blivit det.

Nu är det säkert många som frågar sig men va?? Du dricker väl inte på vardagar? Du sköter dit jobb och du dricker ju inte ens varje helg.

Nä det gör jag inte och jag går inte runt och är sugen på alkohol 24/7. MEN när jag dricker så är det alltid "all in" . Jag för festar före förfesten, jag förfestar hårt på förfesten, har jag tur så kommer jag mig in på självesta festen och jag vill aldrig sluta på efterfesten.

Jag blir patetisk, grinar och pratar problem hit och dit, jag är ibland så full att kompisar måste hjälpa mig hem, jag ljuger och förskönar fyllan för mig sjäv och mina anhöriga.

Jag har sista åren börjat hamstra alkohol för jag är rädd det ska ta slut.

Ska jag på fest eller ha fest så tänker jag alltid.....

" Nu ska jag ha roligt hela kvällen och ta det lite lugnt med drickandet. Fast.....om jag köper 1 kvarting sprit och kanske 4-6 öl så jag kan varva och spara lite sprit till nästa gång. Men en typ av shots vore ju trevlig som jag kan bjuda på...... den ska jag ju bara ta en eller två av så bjuder jag bort resten...... jo så gör jag, sedan låter jag bli att dricka när jag kommer ut....kanske bara en öl som man kan smutta på. Jo det bli bra.

Tror ni det blir så?? Nä jag har ju så himmla många fester innan själva festen så jag häller ju i mig hela kvaringen, alla ölen och ibland hinner jag till och med snicka till mig en eller två öl eller cider av någon anna oxå, sedan blir det ALDRIG en shots. Utan oftast tömms denna flaska oxå.

Hur jävla full och pinsam jag än är så vill inte sluta. Så länge det finns tillgång till alkohol så dricker jag.

Minnesluckorna är en regel nu mera och dom är oftas FLERA timmar långa och man kommer bara ihåg korta sekvenser av kvällen och ibland inget alls.

Morgonen efter är en enda stor SKAM !!! Ångenst är oftas så stark jag helst skulle vilja dö. Tankarna snurrar om vad som är sakt,vad har jag gjort, vart har jag varit, vem har jag ringt, hur jävla mycket pengar har jag slösat, har jag varit den där pinsamma fylle morsan och varit och gaggat i Rebbes rum?


En gång när jag var praktikant på en restugang här i Skellefteå komme det in en kvinna i ca 30år åldern. Hon var ordentligt överförfriskad och raglade runt och gaggade och pratade med allt och alla och flännade. Jag minns att jag tyckte det var väldigt äckligt och tänkte att fy fan vilken fylle kärring!


Jag har blivit hon, hon som jag var äcklad över .

JAG ÄR EN FYLLE KÄRRING OCH ALKOLIST!

 Så jag har tagit mig i kragen och gått till AA för några veckor sedan och det är nog det bästa jag har gjort.

Under dom här veckorna har jag fått lära mig och delat erfarenheter om vad alkoholen kan göra med en. Jag har fått bekräftat oxå att jag är alkoholist och att jag troligen aldrig kan behäska den mer i livet, för att den behäskar MIG.

Alkoholism kan drabba alla klasser. Min första tanke var att nu ska jag sitta där med ett gäng alkisar (som om jag var bättre än någon) och ja jag satt där bland ett gäng alkisar men jag är ju oxå en! Jag satt där bland helt normala människor som har förstått att alkohol är något dom inte kan behärska och som inte bidrar till något positivt.

Så är det för mig oxå. Alkoholen bidrar aldrig till något positivt så gör jag ett försök att lägga den bakom mig. Jag har fått lära mig att jag kan ALDRIG lova någon att jag ALDRIG mer ska dricka men jag tar en dag i taget. Om jag lägger mig nykter idag, så kommer jag vakna upp nykter i morgon.

Självklart är jag avundsjuk på er folk som kan dricka alkohol och berhäska den. För det är en stor social bit som man andvänder vid många tillställningar där vuxna ska umgås. Jag kommer förmodligen att delta i sådanna tillställnignar så småning om men just nu så känner jag mig osäker på mig själv och vill inte utsätta mig själv för den delen.

Men när tiden är inne och jag känner att det är okej så kommer jag att bjuda till fest

Folk i min omgivning får absolut dricka alkohol och behöver inte känna det obekvämt. Jag kommer att fortsätta på AA för att bli påmind om mitt missbruk och sedan är det väldigt sköna männsikor där som man kan ha väldigt trevligt med.

Jag rammlade ner i hålet alkolismen, men jag har fått ett rep nu så jag är påväg upp och jag hoppas jag orkar hela vägen.

Tack för ordet !

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards