Jag kan allt

Alla inlägg under juli 2018

Av Isabella - 31 juli 2018 14:58

Igår sjukskrev jag mig hela veckan för att jag har kommit i ett värk skov. Pratade med Dr i Umeå och först vlle dom jag skulle komma i morgon, men sedan ringde dom och ändrade sig och vi tog det över telefonen. känndes helt okej för mig, så slipper jag sitta i en bil hela vägen till umeå för ca 30 ynka minuter.

Det enda jag missar är ju MC Dolnad eller hur det nu stavas.....

Det är ju jävligt synd, men tanken på att jag ska försöka göra mig av med min extra kilon så kanske det är lika bra. Har fått utskrivet en ny medicin som jag började med idag, så jag hoppas detta skov vänder nu. Sedan måste jag komma igågn med promenader för mina leder. Värmen har ju liksom satt stopp för det, men nu sedan i söndags så skiter jag i värmen. Nu jävlar ska det gås, snabbt och mycket.

I söndags så var det 1 månad sedan jag tog ett bloss. Känns faktiskt helt okej nu, MEN jag skulle ljuga om jag säger att jag inte vill röka ibland.

Typ idag när jag har varit och sola på Rovön. Att ligga helt stilla och inte pilla på med något    Men jag ska oxå erkänna, att slippa köpa cigg är fan sweet och att slippa leta tändare hela tiden. Så fördelar finns det och just nu så går det bra. Ju fler dagar jag håller upp ju troligare är det att jag kanske aldrig mer röker ......   

Tillbaka till Rovön. Jag och Doris promenerade dit. Japp rätt långt och varmt. Men vi puls gick i omgångar och så badade Doris typ 4 gånger påvägen dit. Väl framme så gick vi lite längre in på rovön. Vi hittade en plats där ingen var. Perrfa tänkte jag , här kan vi ligga och jäsa och Dottan kan springa lös. Det gick typ 10 min så kommer det en båt med 4 personer lite äldre. Trevliga prickar som bara skulle ta sig ett dopp. Så både jag och Doris doppar oss oxå. Så grattis till miför att jag badat i älven för första gången i mitt liv.  

Personerna i båten badar och sedan far dom vidare. Jag och Doris ligger i solen och torkar då en karl typ 30-35 år kommer farande på cykel. Doris rusar upp och skäller på han. Hon tycker han kommer för fort och för nära. Jag tillrättarvisar henne. Killen kommer fram och frågar om det är okej att han ligger här och solar och badar.

Jaa givetvis svara jag inga problem. Han mumlar vidare om något och jag svarar bara hövligt jaaa det är helt okej för mig.

Jag och Doris går ner i vattnet igen och helt plötsligt kommer killen och ska bada oxå HELT NAKEN   

Vart fan ska ja titta nu???? Han bara kommer imot mig med dingel snoppen och känner sig inte det minsta blyg.

Jag värjer mig mot Doris och leker JÄVlIGT upptagen med att prat med henne och tar mig upp på land igen.

Naken choken jag fick. ........  Sedan under dem två timmarna vi ligger där så är han och mekar med sin cykle NAKEN , badar NAKEN..........allt gör han NAKEN    

Nog fan har jag sett snoppar i mina dagar men det hör ju inte till vanligheten att man bara näckar så där. Men han var ju då inte otrevlig på något sätt. Men jag tror han gillade att visa sin grej. För det var som om varje gång jag gick ner i vattnen så kom han.

Efter solandet så packade jag ihop och tog min älskade Dottan och vi började den långa vägen hem. På hemvägen tvingade jag Doris bada 3 gånger. Tror hon är less på mig nu. Jag kyler nog ner henne lite för mycket. Ibland så vill hon inte alls ut i vattnet   men jag stoppar dit hon endå. Bättre hon är kylig än varm. Så nu är vi hemma och chillar. Eller Doris  chillar ....

 

Ikväll blir det att fia middagen klar tills Micke kommer hem. Åka och svalka ner han i badet, sedan fara hem och invänta min älskade och efterlängtade dotter. Hon kommer hem från Stockholm idag. Hon och hennes kille har varit där i 4 dagar och bara haft det bra.

I morgon har jag sådan tur att få rå om henne då hon är ledig. Nu ska jag gå och börja med käket så det är klart när Micke kommer hem.



Av Isabella - 26 juli 2018 14:25

God dag på er alla läsare (typ alla 50 st mystiska)   


Vaknade av att åskan mullrade utanför mitt fönste. Sådan glädje var det länge sedan jag känne för  regn. Men i morse ville jag ha stört regn, bullrande åska och blixtar. Somande om ganska snabbt av glädjen och vakande igen 8.30 .........

SOLEN hade då lyckat tränga bort onda åskan    Så jag skyndade mig upp, vålds fikade i snabb takt, spännde på Doris kopplet, tog på mig den otroligt löjliga magväskan (har den för att kunna ha godis och telefon) och var beslutsam om att ta en LÅNG promenad i rask takt runt broarna, alla broar, INNAN solen värmt upp luften allt för mycket. Men det gick bra, både för mig ochDoris. Vi gick hela vägen nere vid älven, så Doris kunde dricka vatten  och doppa sig. Så den raska takten kunnde hålla i sig hela vägen runt. Detta var Dottan ställning när vi kom hem


 

Hahahhah det var nog jobbigt även för henne. Det är länge sedan vi promenerade så långt och så raskt. När jag kom hem så lämnade jag in Dottan, tog av mig alla svettiga kläder, byte om och for och hämtade mamma. Vi åkte sedan på Coop och plockade sallad och for till Falkträsket och åt lunch. Lurde till och med henne i vattnet med fötterna.    Först skulle hon absolut inte göra det, men när jag for så komme hon.

 

Men sedan efter fot doppet så tyckte hon inte det var så roligt ....... för hon fick ju sand på fötterna.

Men vi hittade ett par kvarglömda herr kallingar som jag gav till mamma och hon fick torka av fötterna. Nu har jag lämnat  mamma igen och nu ska jag bara slappa till Micke kommer. Idag blir det en lätt middag då jag nu måste ta tag i detta med vikten. Så idag har jag ätit bra och har börjat försöka dricka vatten. Men inte är det roligt med vatten......satan vilken tråkig dryck. Men zero kommer jag aldrig sluta med och till maten kommer det att ALLTID finnas zero. Allt kan man fan inte ta bort. Efter middagen blir det kanske att åka och plocka jordgubbar hos Salos i Skråmträsk. Sedan blir det nog en sväng förbi Coop och fixxa tråkig frukt så jag har något mellanmål fram över.

Jag har en plan med mina extra kilon och innan januari ska dom vara ett minne blott. För då ska ju jag och Lollo glänsa på playan i Gran Canaria. 


Let the fight begin 


 




Av Isabella - 24 juli 2018 19:59

Ja ha då har man kvalat in som "rysk" kul stöterska. Efter att ha tagit mig i kragen och slutat röka så har vikten skjutit i höjden    Känner mig riktig valig och som en jäkla kubi. Troligen om jag får in rätt knix på kulan kommer jag att gå väldigt långt som kulstöterska.

Har nu varit utan cigg i tre veckor och det går riktigt bra. MEN jag har ersatt ett dåligt betende med ett annat.

Stoppa mat i munnen "betendet" typ så fort jag har möjlighet.

Till råga på allt så är värmen så satans varm att jag inte kommer mig ut på långa promenader för att Doris tål inte värmen, så det blir korta stillsamma promenader.

Jag älskar värmen, men nu får den fjuna av lite. Typ 20 grader skulle vara bra så jag kan gå längre fortare med Doris.

Nu vet jag att det finns en del som säger i sitt huvud att det är ett svep skäl, och att jag kan ju gå själv en promenad.

MEN den tiden finns inte på mitt dygn. Om jag jobbar heltid så har jag ganska presis 4 ½ timme av fridtid. På dom timmarna ska jag laga mat, rasta Doris och ibland vara till mamma, städa undan och förhoppnigsvis så hinna landa i soffan och bara känna lugnet.

Så nej jag tänker inte stressa ihjäl mig eller min omgivining. Jag tänker hoppas på mindre värme, en lång promenad om dagen med min Doris och förståss det viktigaste av allt. .......... 


INTE STOPPA I MUNEN HELA TIDEN


Att ersätta ett bettende med ett annat är ganska typiskt mig. Att vara beronde av något hör min natur till. Att karatären sviktar och belönings systemet i min hjärna styr över mig är oxå typiskt.  Jag är en beronde männsika och kommer nog alltid vara det. Men bara för att jag är det innebär inte att jag inte kan FÖRSÖKA göra något av det.

Jag anser att så länge man försöker finns det hopp.

 

Allt hör lixom ihop. Så nu ska jag FÖRSÖKA ta mig i kragen och spara godis chips till helger och inte äta på kvällarna något brak fika. Be till värme gudarna att det blir kyligare så jag kan gå långa snabba promenader med

 

Få tillbaka tron på mig själv att jag fixar detta utan att falla tillbaka till rökning. Just nu känner jag mig som en vissen blomma, för det är galet på jobbet. Men även det ordnar väl sig som vanligt med tiden. Så nu tänker jag sväla mig resten av kvällen och lägga mig i Mickes famn och gnälla.

   



Av Isabella - 22 juli 2018 15:35

Redan kl 5.00 på fredag så var min stor ögon öppna och förrväntans fulla på att få kliva upp. Men hjärnan sa ordentligt till mig, att sova lite mer om jag skulle orka hela kvällen. Så jag la till mig och snussade på Micke och somnade åter till kl 7.30    Men sedan var det das att kliva upp och på börja förvandlingen från vardags kvinna till bal kvinna. För vi skulle ju på ett stor bröllop o Umeå. Micks kusin Johanna skulle gifta sig och vi hade fått lyckan att med verka.

Allt var perfekt typ. Akten var vid havet, barnen var ringbärare, solen lyste och allt var bara perfekt.

Självaste festen var inne i Umeå i en vacker smyckad lokal. Mycket olika tal från vänner och familjer, mycket musik och många känslosamma samtal.

När två blir en helt enkelt.

Vill tacka för att vi fick vara med på eran kväll och fira med er. Ett jätte vacker bröllop.

Fanns det något att klaga på så var det värmen........ den var olidlig ........ men det kan man ju inte rå för att man har så himmla tur med vädret

Här kommer iallafall lite bilder från fredagen .


                             

Av Isabella - 12 juli 2018 07:15

Min vän/kollega Idha berättade för mig om ett litet badställe med gräs och sandbotten. Igår begav vi oss dit för att se om det gick bad och för att där kunde man ha hund med sig.

När vi kom fram så var det som en liten edyll   Vattnet var varmt, vi var ensamma och det var sandbotten.

Vi frågade oss flera gånger VARFÖR ingen var och badade här? Helt jäkla perfekt barnfamiljer, hund familjer och för alla som gillar att bada lite varmt och inte i kall havet. Detta ställe kommer jag att uppsöka flergånger kan jag lova. Jag badade söker 4 gånger, Dottan badade och Micke badade och lekte ungdom och gjorde volter från flotten    Han har inte klivit upp än ,MEN troligen har han lite mer ont i ryggen idag. En jätte trevlig dag och super roligt att Emelie och Jörgen med 3 barn förljde med.

   

Sedan hann vi bara hem då vi kläckte iden att åka och golfa med Rebbe och Oliver. Så vi fixade middag, latade oss i 15 min och sedan iväg IGEN. Även denna gång fick lilla Dottan följa med. Många kan tycka varför ta med henne på mini golf.

Jo för att jag har förstått, att ju mer hon får vara med ju lugnarde blir dom av främande människor och att det rörs sig runt dom. Så därför var hon med och spelade mini golf oxå. Hon var mycket intresserad av bollarna vi slog. Så det blev ett lite tränings pass för henne att behärska sig och inte få utfall    Till min förvåning gick det ganska bra för mig på golfen. Allså otroligt jävla bra menar jag. För första gången i mitt 40 åriga liv vann jag !!!! Helt jäkla galet konstigt.

Roffe följde oxå med och vi avslutade på Alhemsträgården med en glass var. Sedan vart det hem duscha av snippan och krypa i säng. Tror jag kan tala för alla att alla vi inklusivie hund var sjukt trötta av att ha varit ute hela dag.

   

Nu idag väntar det mer bad. Ska snart jaga upp sov familjen. Vi ska packa ner badkläder, hundsaker, matsäck och drycker. Packa in oss i bilen och dra mot Innansjön.

För att idag ska farfar bjuda på middag och vi tänkte först åka och bada i Knäppebo. Där bör det vara super varmt. Långgrunt, sand och gräsyta att ligga på .......love love love. Efter denna dag ska jag åka och lämna Dottan hos min förredetta kollega. Hon ska ta hand om henne tills på söndag. För i morgon på morgonen åker vi till Umeå för att lata oss på hotell hela sista helgen innan jag måste dra mig tillbaka till jobbet.

Ha nu en bra dag på er så hörs vi. Någon annan dag.


Av Isabella - 11 juli 2018 07:45

Allt i min värld skriker just nu bara NEJ NEJ NEJ NEJ .........jag vill inte börja om att jobba.....nej nej nej   

Detta är min sista vecka och jag känner mig inte alls klar att börja om och jobba. Jag har panik kan man säga.

 

Jag har oxå kommit in i något typ av "skov" i min värk problematik och har under senaste veckan  fått mer och mer värk så i veckan började jag med lite mer mediciner för att få bukt med detta. Så bara därför får jag oxå panik. När kroppen är öm och jag blir så trött av denna värk. Men det brukar ju gå över efter någon vecka av lite mer medicinering.

Idag kära folket blir det bad    Igår vart det premiär doppet i Jävre (havet). Satan vad skönt det var. Ni tänker säker att jag är tokig, för havet är ju inte jätte varmt. MEN där i Jävre var det som en sandbank 50 meter ut och mellan den och land så var det ju inte djup och detta innebär att vattnet värms upp rejällt och där var det säkert mot 25-28 grader varmt. Men om man klev upp på sandbanken och gick ut en bit i självaste fin havet var det en anning lite kallare   Men inte alls så man inte kunde bada.

Idag ska vi fara på ett ställe som vi aldrig har varit på, i Ostvik. Bara för att jag ska kunn ha med mig lilla Doris. För nu förtiden är ju hundar förbjudna på badstränder?

En konstig regel tänker jag, men det tycker väl jag bara för att jag har hund. Men där ska man tydligen få ha med sig hunden och jag hoppas det är skönt i vattnet så jag kan bad och se om Doris kan simma lite. Vi ska ha med oss lunch, fika och kakor. En riktigt bad dag allså. vi får oxå sällskap av Mickes bror Jörgen och Emelie.

Så nu vänner blir det att utnjutta sista dagarna av mitt liv med sol,bad och mat.




Av Isabella - 9 juli 2018 08:38

Allså hur vart allt detta nu. I går åkte jag och Micke till Avan för att delta i dopet på lilla Tindra. Jag som har funderart och prata om att snart måste det väl vara dax att någon av Mickes syskon tar och gifter sig   Alla  har varit tillsammans väldigt länge och har många barn med varanndra, men just detta med bröllop verkar inte komma till skott. På vägen upp till Avan så sa jag till Micke.

-Undra när dom ska gifta sig Jörgen och Emelie? Men jag tror det kanske blir nästa år när Tindra oxå går och kan vara tärna osv.......

Vi kommer fram sätter oss ner och väntar på dop. SÅ helt plötsligt kommer bröllops låten på. Första tanken är ....

Vad fan har prellen blivit  yr eller nått. Kollar in Emelie och ser att hon flinar och då förstår jag att detta är inte bara ett dop, dom ska gifta sig oxå.

Ingen visste och alla blev lika förvånade.

Så tack älska de Jörgen och Emelie för att vi fick dela denna fina dag med er.

           

Nu går jag in på min sista semester vecka och jag känner mig inte riktigt klar med semester    Känns som jag skulle behöva ca 3 veckor till. Benen är som bly, latmasken har gossat till sig i kroppen och john blund väcker mig inte före kl 8 ? Så snälla semester gudar, GE MIG MER SEMESTER......!!!!!

Vad har vi hunnit med på semestern då?

Typ ingenting. Alla helger har varit bokade, med fester och middagar. Veckorna har vairt vilo dagar med bara små utflyckter. Värmen har varit på topp och solen har gjort mig smust brun. Doris har fått bada nästan varje dag. Vi har hunnit med att se teater utomhus, lagar cyklar och slösa en massa pengar på ingentinng.

Men bara för att semestern tar slut tar inte sommaren slut och alla roliga saker. Nästa helg blir det Umeå och hotell 2 nätter, helgen efter det blir det bröllop I Umeå, sedan blir det jobba en helg och efter det blir det fest för Emelie och Jörgen. Allt detta firande. Sedan kommer hösten och vi får mer att fira .

 

Att få sådanna här kort är ju fan i mig det roligaste som finns    Man blir så glad att man är bjuden och man har något att se fram i mot. Så bara för att semestern är slut är ju inte det roliga slut.

Nu ska jag ta mig samman av allt detta festande. Jag har några saker jag borde klara upp innan jobbet kommer igång.

1.rensa garderoben

2.starta moppen och sälja den

3.tvätta bilen in och utvändigt

Få se om jag orkar hinna allt idag eller om jag skjuter på det lite till .....

Ha nu en bra dag på er och sola på nu, för man vet aldrig när solen tar semester    

Av Isabella - 2 juli 2018 19:26

Hej läsare.

Nu är det ett tag sedan jag skrev här. Men i detta inlägg vill jag dela med mig av ett recept jag gjorde i helgen. Som en dela av er vet så var det Stadsfesten här i Skellefteå och jag och två kompisar skulle dit och vi bestämde oss för att göra lite plockmat. Så jag sökte upp detta recept och herre gud vad goda dom blev. Detta kan man ju göra som plockmat eller som förrätt    Jag har även gjort om receptet lite.



1 sats färdig pizzadeg med tomatsås

100 g getost tex Chevre

1 st Kvibille ädelost gräddig

1 ask körsbärs tomater

2 lökar

3 msk socker

3 msk balsamvinäger

Börja med att sätta ugenen på högsta grederna som finns.


1. Skiva tomaterrna i skivor

2. Dela löken och skiva den i skivor. Fräs löken i en stekpanna med lite smör. Häll ner sockret med löken och låt det smällta under omrörning. Efter sockret smällt häller man ner balsamvinägret och låt det koka in . Lyft av detta från plattan sedan.

3. Kavla ut degen och stannsa ut mini pizzor och lägg på en plåt med bakpapper på.

4. Pensla lite tommat sås över varje pizza, smula över både getost och äldelost, lägg på två skivor tomater och toppa med löken.

5.Sätt in i ugnen tills som har fått en fin färg ca 5-8 min

Dom här går göra och bara värma upp före midagen om man vill förbereda.

 

Bilden är lånad och på den använder dom vindruvor istället för tomater.

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards