Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 20 november 2019

Att välja rätt

Av Isabella - 20 november 2019 13:27

Allså nu har jag under flera veckor tänkt och tänkt och tänkt. Visst det går lite tungt när man har svårt för att tänka och bara göra.

Men den enaste tiden har jag varit ASSSS trött. Rent så trött att jag känner mig varje morgon som jag är överkörd bokstavligen. Lederna är alldeles stela och ömma, påsarna under ögonen blir bara större och mörkare och mitt humör har vait upp som ner. Har verkligen försökt ta en dag itagen och visst jag står upp än.

Men när man börjar förstå att man måste börja prioritera saker för att kunna vila är man inne på rätt spår.

Jag har kommit till det spåret nu.

Som alla säker vet så är det dåliga samvetet påslaget typ hela vakna tiden. Det finns alltid saker man tänker man borde ha gjort, det finns säker människor man borde ha hört av sig till. Detta med  hemmet, hunden och mannen. Alla känner nog igen sig i något som hör det vanliga livet till.

Jag har funderat i banorna med att gå ner i tid, jag har funderat om jag ska plugga, jag har funderat vad jag möjöigtvis skulle kunna minska på   

Vad är viktigt här i livet? Det varierar förmodligen från människa till människa. Men vad är viktigt för mig.

1. Min dotter. Som nu är vuxen och tar hand om sig själv.

2.Min man. Att få leva med någon man verkligen har skapat ett liv med och vi har kämpat oss igenom flera uppförsbackar.

3. Min lilla Doris som ligger egentligen på samma plats som 2.an Att jag har åtagit mig henne innebär för mig att hon ska ha det bra och må bra. Hon ska vara en lycklig hund.

3. Mitt hem.

4. Mitt jobb/ mina fina kollegor. Betyder mycket för mig för det ger mig en mening med livet att få vårda och göra vardagen bra för våra äldre. Att få träffa mina kollegor som har samma åsikt om detta och att vi tillsammans vill göra dom lyckliga.

Sedan kan man undra hur lång lista man kan göra men detta är troligen en vanlig lista för oss alla som lever ett svenssons liv.

MEN vart kommer JAG in ? Alla dessa punkter sätter mig en in position att jag har en massa dåliga samveten för alla andra.

Går det att sätta sig själv som första pungt? Skulle det vara möjligt att börja tänka om lite och skulle man kunna kombinera allt detta utan att springa benna av sig? Dygnet har bara 24 timmar och 7-8 av dom vill jag sova gott. då återstår det 17 timmar och ca 9 av dom jobbar jag. Då återstår det 8 timmar.

På dom timmarna föröker man ju kläm in allt man bara kan, mat, städ, tvätt, promenader, vara fru, hälsa på mamma,se tv, träffa vänner.

Allså då förstår man att det går ju inte.

Nä nu efter jul ska jag börja tänka om. Jag ska tänka först JAG. Vad jag behöver för att må bra.

Behöver jag ett städat hem? Behöver jag ha dåligt samvete för att Doris är hemma på dagarna och jag kommer hem till lunch?

Näää egentligen inte. Hon har det bra och är en lugn och fin hund. Hon mår inte dåligt av att vara hemma. Behöver jag hälsa på mamma 1-2 gånger i veckan?

Nä för mamma vet inte om jag varit där eller inte och hon har det bra där hon är.

Behöver det vara jag som JÄMT tvättar på mina lediga dagar?

Nä, kommer att upprätta och inför en tvätt vecka var.

Behöver jag vara med på allt vänner och bekanta erbjuder mig?

Nä ibland måste man bara stoppa sig själv hur roligt saker låter. Ibland behöver man bara få vara ,en helg.

I det stora hela finns det jätte många saker man kan dra ner på, för att ge sig grön tid.

JAG behöver få promenera med Doris. Det ger mig frid och det är superbra för mina leder.

JAG behöver kärlek från min man. Det gör mig lycklig och får mig att känna mig hel

Det är typ dom saker som gör mig lycklig. Sedan älskar jag att ha främmande IBLAND och umgås med mina vänner.

Men jag kan lika gärna ta en promenad och prata av mig med vännen, det ger mig väldigt mycket.

Efter jul ska jag börja med JAG tänket lite mer och sätta mig först. Vara lite självisk kan väl inte vara farligt?


Idag har jag haft min lediga dag. Låg faktiskt fram till 8.30 (länge för att vara jag) sedan klev jag upp och fikade och tog mig en promenad med Stina och hundarna. Skönt som attans. Efter promenaden så gick vi hem. Jag lämnade Dottan hemma och for på stan för att handla lite kläder till mamma. Sedan åkte jag och hälsade på henne.

Lilla lilla mamma..... så trött hon har börjat bli. Denna sjukdom äter verkligen upp en inifrån. Idag var det en relativt bra dag för henne. Hon var inte arg på mig. Men hon var trött. Så jag fick henne att vila på sängen medans jag rensade hennes garderob lite.

Jag hade så gärna önskat att hon skulle få må bra i sin demens. Bar vara glad och tjollrig. Men tyvärr är hon inte det. Hon är orolig, ledsen och förrvirrad och varje dag är en kamp för henne.

Men vi tar en dag i taget och just idag var en rätt bra dag för oss.....

     

Livet blir inte alltid som man önskat , men man kan alltid bestämma mycket själv och man kan alltid backa bandet och tänka om.

Men i det stora hela så har jag det rätt bra.

En underbar dotter, man och hund och ett stort nätverk av vänner och bekanta som gör mitt liv roligare.

Jag vet att när jag blir gammal, kommer jag inte ångra något i mitt liv. Jag är tacksam för varje dag jag lever.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards