Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 25 november 2019

Årets första kom nu

Av Isabella - 25 november 2019 07:15

Ja ha folket. Då hade vi måndag igen. Fort försvann helgen bort. Allså lördag/söndag måste generellt vara kortare än alla andra överiga dagar.

Iallafall så på fredag så började jag min jobbar helg. Allt flöt på som vanligt fram tills jag skulle dela ut och bereda middagarna.

Kommer till en av våra vårdtagare. Kör upp på hens uppfart med bebis bilen. Kliver ut med STÖRSTA försiktighet, för att det är blankis och det lutar. Stapplar mig runt bilen och hinner just så pass släppa den och bammmm då ligger man på marken   

Landar på högeraxel/arm och en strekning rikare. Jobbade klar fredagkväll, men sjukskrev mig sedan lördag och söndag för att vila till vurpan.

Man är ju inte direkt vig och mjuk i kroppen,så man landar inte mjukt och vackert. Snarar direkt ner platt fall med en smäll och man funderar på hur allt jävla flälsk man har inte skyddar en.

Förr i tiden studdsade man ju upp för att ingen skulle se, men nu ligger man kvar några sekunder för att känna om man lever ens    Ja kära nån, vad tiderna ändras .........

Iallfall så lämande jag bort lilla Doris lördag till söndag för att få vila ordentligt.

 

I helgen har jag allså inte gjort något speciellt. Söndag så blev det en samstädning. Jag la fram detta med tvätt veckor. Och vi storhandlade mat.

Allså efter vi började med köket för längesedan så har jag och Micke slutat handla typ. Eller allt började när Rebbe flyttade. Allså att bara vara två/lata människor är inte lätt. Jag och han har fuskat så mycket med maten. Jag vill bara laga mat som går fort och som jag inte helst behöver laga. Så bra mat har vi ju inte ätit så mycket av. Snabbmaten tog fäste när vi plockade ner köket och har inte riktigt släppt taget om oss. När man inte har någon annan att ta ansvar för än sig själv, så går jag mot lättja. 

Huvva vilket äckligt ord egentligen "LÄTTJA"   

 Så nu knåpade vi ihop en matlista med mat och handlade. Nu måste vi börja tänka på oss själva och vad våra kroppar behöver för att må bra. Riktig mat med riktiga kalorier.

Jag har oxå i helgen shoppat på internet klart alla julklappar. Riktigt stolt är jag över mig själv och det känns riktigt skönt.

Jag har även hittat en ny liten gles gran som jag kan klämma in i hemmet denna jul. Så idag ska jag be Micke ta in jul lådan och jag tänkte pynta granen.

Det kommer att bli lite jul här på Skiiftesgatan oxå   

Ihelgen har jag oxå fått bilder från min kollega Jenny. Hon och hennes son Casper har vairt på en stor bal/gala afton i Stockholm för donationer av organ.

Casper fick ta imot ett hjärta för drygt ett år sedan efter en lång tid på sjukhuset. Där han hade denna tur att få ett hjärta i tid. Jag är verkligen tacksam och genuint riktigt glad för att allt gick bra att vi har fått följa hans resa.

Jag lånade ut Rebbes balkläning till Jenny och dom blev så fina.

 

Hoppas deras kväll vart magisk   

Mina mansika beteende har levt livet i helgn. När jag har ont eller inte rikitgt mår bra gillar jag att kompensera det med att köpa saker. Ja jag vet .....löjligt eller hur. Men sådan är jag.

I helgen hade ju mycket tid att sitta på köp och sälj sidorna. Glas har ju varit på tapeten sedan jag färdigställde mitt vitrinskåp. Jag har ju sökt gröna glas, då jag har börjat köpa grönt porslin. Och i helgen snubblade jag över en annons med ganska många glas och efterrätts skålar. En budgivning helt enkelt. Först satte jag gränsen på 400, men kunde ju inte stoppa där   

Så i morse inser jag att jag hade vunnit budgivningen på 500kr. Ja så vart det och jag födde mitt tokiga begär att ha saker.

Men snygga är dom och inte jätte vanliga. Sedan kan jag ju göra fantastiska fina dukningar framöver.


 

Mitt nästa "vill ha" begär i helgen bestod av en "sodastream crystal" ! Jag har en vanlig Sodastream, men denna har glas falskor. För jag köpte den nya smaken Pepsimax som har kommit och jag tänker att om man har glasflakor så kommer det bli lyxigare och smaka jävligt mycket bättre än i plast flaskor    Otroligt fjantigt av mig att tro det.

Men sådan är jag, så jag har gogglat och jag har besökt Elgiganten och kännt på den. Som tur var så hade dom inte den inne, utan skulle behöva beställa den. Så jag hejdade mig lite och avvek från butiken. Nu har jag sett att den finns att beställa på nätet för 500kr billigare än i butik. Men har lagt band på mig och tänker att jag väntar till efter jul kanske.

När jag får för mig något vill jag ha det NU. Men jag la band på mig själv och känner mig ok med det just nu.

Nu ska jag mysa lite med Doris och sedan gå ut och promenera. Denna dag ska jag ägna mig att att vila och laga vanlg hederlig mat igen. Jag ska ladda min piller dosett för att hoppas på mindre onte och hoppas på att vara mindre trött.

Ha en bra dag på er alla.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards