Jag kan allt

Alla inlägg den 6 januari 2020

Av Isabella - 6 januari 2020 08:24

Ja h då har jag oxå satt igång med det nya året 2020. Som ni såg så började inte det nya året som jag tänkt mig och därför sköt jag på det tills igår. 


Rebbe hade tagit Doris till sig, så igår hade vi en hundfri morgon/dag. Gud vad det är skönt när man kan bara göra som man vill till 100% . Även om jag älskar min hårboll och älskar att gå pomenader med henne, så finns det ju en viss frihet i att inte ha djur. Men jag tar vara på dom dagar dom kommer. Så igår hade vi en säng dag. Jag lyckades även sova fram till 10 och sedan tog jag en dusch och la mig igen. 

Vi låg i sängen fram till 15 tiden    Galet skönt och bara slappa och se tv. Sedan begav vi oss till Rebbe och Oliver. Dom hade bjudit oss på mat. Så vi hade en lyx dag kan man säga. Inte många dagar man bara kan ligga som man vill OCH bli bjuden på mat. 

I allfall så funderade jag lite på detta med nyårslöften. 

Hur har ni det med dom?

Känner som förra året. Att det ska inte finns några specifika löften att tampas med. FÖRUTOM ett jag har tänkt på. 

Jag ska börja aktivera Doris hjärna lite mer. Det senaste året har det blivit mindre och minde med att jag leker med henne. Hon och jag behöver leka och träna hjärnen och samspel. 

Så är det något jag ska försöka gemongföra 2020 är att leka/träna med henne 4 gånger i veckan.

Sedan har jag nu bestämt mig för att hon ska bli arbetslös eller arbetsbefriad från att ta imot gäster när dom kommer.

Hon har ju som tagit på sig uppgiften att ta i mot främmandet, med skäll och hopp.

Nu blir det inget mer sådant. Från och med idag ska Doris inte behöva hälsa folk välkommna. Detta kommer att ta tid/energi och fokus av mig, med det ska gå. Dt gäller oxåatt mitt främmande kan ta imot mina regler runt henne. Nämligen att inte bry sig om henne tills hon har lungnat ner sig. Då menar jag inte att man står på avstånd och pratar med henne. Jag menar att man SER inte henne. Hon mår inte dåligt av att man inte hälsar på henne. Jag mår inte dåligt över att man inte hälsar på henne. 

Så man kan väl säga att detta år ska jag jobba med mitt beteende och Doris samspel. Hittade en sida idag på billiga djur saker. Allså allt från foder till kläder. Eftersom Doris har börjat äta vet foder (som inte är så billigt) så har jag sökt runt och hittade denna sida  "bitiba.se"    

Kolla in den ni har har husdjur. Allt jag kollat in är ungeför 20 % billigare än på andra ställen. Doris foder kostar hos vet 989 14kg och här gick det på 789kr, så typ 200kr billigare. 

Sedan har jag beställt en ny rolig leksak som vi ska börja träna med. 


 

Man fyller den med godis eller foder. Sedan lär man hunden att tryck på knappen på sidan. Knappen går att flytta ca 40 meter ifrån apparaten, så svårighetsgraden går att höja med tiden. Tillslut ska vi kunna ha knappen i ett rum och hon ska kunna koppla ihop att trycka på knappen och hämta godis i ett annat rum. Blir spännande att se. 

Nu ska klä på mig och gå en skön promenad med Doris. 


Idag börjar 2020 för mig. 




Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards