Jag kan allt

Alla inlägg den 3 januari 2020

Av Isabella - 3 januari 2020 09:26

Ja ha hur var detta år nu då? 

Förutom min onda jäkla nacke som vill jälvas ,så började detta år lite så där. 

Igår efter vi hadlat på Coop, så skulle jag fara och hälsa på mamma. Inser när jag lämnat Micke hemma att jag glömmt köpa en drick, som jag skulle ha med mig. 

Tänker då att jag åker bara på macken och köper en. Åker mot mackarna. När jag svänger av E4 in till mackarn så kommer en JÄVLIGT stor vatten pöl. Jag saktar ner ordentligt, men tydligen inte tillräckligt. 

PANG .... det smäller till i framvganen och jag blir båder rädd och förbannad och tänker att man ska då rent slå sönder bilen bara för att få en dricka   

Parkerar går in och köper en dricka. Sätter mig i bilen och ska åka iväg. Känner då att ...nääää något är galet, bilen går tungt. Kliver ut och ser att jag har SUPER punk på ett fram däck. Stänger av bilen och parkerar den på Cirkel K och går till däckfirman längre ner på gatan. Dom kan hjälpa men jag måste komma dit med bilen om jag inte vill betala utryckning på ca 3ooo. 

Ja ha bara att köra dit försiktigt. Det är en sträcka på ca 100 m . 

Väl där så förklarar han när han kollat på bilen att det är det bästa att bytta båda däcken fram, annar skulle det slita mycket på växellådan för däckdjupet var så dåligt på det andra däcket. Ja ha okej... vad kostr detta kals? 

1900 kr typ    Ja ha orkade inte tjafsa, så sa bara till han att göra det. Medans jag sitter där kommer det in en anna kvinna som råkat ut för exat samma sak när hon körde in till mackarna. 

Jag säger då till dom att man måste ju för fan ställa ut en varnings skylt där. Man ser ju aldrig vad som finns under den där stora pölen/sjön. 

Iallfall så betalar jag och är endå rätt glad att dom fixade det direkt. Sätter mig i bilen för att åka hem. Nu hade det blivit försent för att åka till mamma. 

Sätter mig i bilen och åker E4 hem och då helt plötsligt passerar en lastbil mig och det smäller till ordentligt IGEN! 

PANG...... och jag börjar kolla runt på rutan vart det där tog.

Jodå ett stor jävla stenskott MITT i mitt synfält   Rutan var bytt för ca 2 månader sedan .....

Just då känner jag att nu ger jag upp...... löjligt jag vet. 

Men hem på parkeringen sätter jag mig och ringer Rydsbilglas direkt. Får en tid idag kl 7.30 Tur som fan var att dom sa att detta går försäkringen och man kan laga stenskott om det inte börjat spricka. 

Idag åkte jag dit med glädje i mitt hjärta att få detta åtgärdat.

Killen tar in bilen och kommer tillbaka rätt fort med en min jag inte ville se.

-Du skottet är ganska stort och det sitter MITT i synfältet. Lagar jag detta så blir det en limros och jag är ganska säker på att besiktingen kommer att ej godkänna det. Så mitt råd är att kör med den tills det börja spricka och byt ruta sedan.

Mennnnnn vad fan.....ja ha så det är bara att åka hem igen och invänta nästa utgift. 

Så jag summerar dom här första dagarna med DYRT!!! 

Tillråga så kom nu en räkning på 3000 för vattenkranen vi satte in i köket. Jag visste ju att den skulle komma med varför just nu ??? 

Nu betalr jag detta och försöker glömma allt och trycka på restart knappen igen.

Mitt nya år börjar NU. 



Av Isabella - 3 januari 2020 08:29

Nu mina läsare och vänner kommer detta inlägg några dagar försent.

Men har varit så upptgen av olika saker , så detta inlägg fick vänta lite. 

Men detta år kan jag bara samman koppla med resor och trevligheter med mina vänner och anhörig.

Vi började året med att åka på en jätte roligt resa till Gran Canaria med  Micke och hans bror Steffe med familj, min bror och Mickes pappa. Ett helt galet gäng. Men vad vi hade det roligt. Jag hoppas verkligen att detta inträffar igen och att vi då kan få med oss Mickes alla syskon. 

 

Februari blev en vanlig lugn månad med promenader i den milda vintern vi har haft detta år 

 

Sedan kom Mars. Min och Rolfs födelsedag och vi lyckades få med mamma ut på middag på Allstar. Det var nog sista gången vi kunde ta med henne. 

 

April var en vanlig lugn månad med vardags liv och mys med mina pälsbollar. Det var även i april jag tog det jobbiga beslutet att låta min fina lilla Tussan få somna in. Vi hade prata om det länge och i slutet av månaden var det dax. 

Hon som har funnit här för mig i 18 år. Men nu var det dax och jag tog med henne till veterinären. 

Hon kommer aldrig att bli glömd, för här hemma hänger det åtaliga bilder på väggen med henne på   

Vi vart även bjudna på middag hos våran dotter som hade detta år flyttat hemifrån. 

   

Lite fester har vi hunnit med oxå. Bara trevligheter och vad är inte roligare en med den tjej kväll med dessa pinglor. 

 

Juni börjar och jag och Micke gör oss klara för att tälta på Sweden Rock. Med full packade rygg säckar beger vi oss med flyt den långa vägen ner till Sövlesborg för att träffa Nicke,Stina,Jörgen och Robban som åkt bil. 

Sweden Rock är nog en av dom trevligare festivalerna man kan vara på. 

Vilka dagar vi fick och vilket väder vi hade. Hård rock och god mat i fyra hela dagar. Och pricken över allt så lyckades vi träffa min älskade gamma/unga kollega Sara och hennes kille där. Så sista kvällen vart en toppen kväll och det är minnen jag bär med mig för resten v mitt liv. 

     

Sedan har jag även turen att ha så många snälla och otroligt trevliga kollegor i mitt liv. Så jag har även hunnit med att få umgås med dom oxå. Ett jätte trevligt tillfälle var när vi åkte och golfade med varanndra och käkade en bit mat tillsammans. 

 

Jag och Rebbe hade oxå en trevlig dag i Luleå med shopping och mat. Vi hade nämligen bokat en föreläsning av Fredrik Steen, som förläste om hundar och hur dom tänker och vi männsikor bör tänka. Mycket lärorikt och många goda tips tog jag med mig. 

 

Vi har även denna sommar fått lära känna Sofis barn Nadja och My. Vi åkte upp til Vindeln en helg för att umgås med dom. En super trevlig helg med grillning och trevlig sällskap hos Sofis kompis Carina. Jag och Micke bestämde då att vi självklart ska försöka få vara närvarande morbror och moster till flickorna. Så vi har öven haft flickorna hos oss en vecka i sommar. Under denna vecka var det full fart. DEt är inte semester direkt att underhålla två brudar, men oj vad roligt vi hade och jag hoppas dom vill återkomma till oss snart igen. 

 

På sensommaren bar det av mot en efterlängtad kryssning. Som vi längtat och det var min första lyx kryssning jag var på. Vilken vecka vi hade med Stina,Nicke,Kalle och Rolf. Mat i oändlighet, drinkar i massor och trevlig underhållning. Sedan har jag nu besökt Rysslan. Ännu ett land att kryssa av på världs kartan. 

     

Vi har oxå hunnit med att vara på en Sabaton konsert i Umeå i sommar. Vi for ett helt gäng på 9 st och trevligt som bara den. Jag älskar verkligen att åka på konserer som ör ut på sommaren. Även där hade vi SUPER tur med vädret. Sol sol sol så långt ögat kunnde nå. 

 

En dag med Dotten och Oliver i Umeå var vi oxå på. Där shoppade vi, gick ut och käkakde och vi provade på Escape Room. Det är något jag verkligen kan rekomendera. Nu kommer det ju hit till Skellefteå och det kommer jag att besöka kn jag lova. DEt var super roligt. 

 

Många långa promenade har jag gjort genom detta 2019. Doris njuter av sommar och vi har haft ett rätt bra år tillsammans. Doris ha under detta år fått några bakslag. Hon har haft krångel med magen och vi har nu förstått efter flera besök ho doktorn att hon troligen har maggatar. Så nu äter hon medicin oh mår bättre. Hon har även fått en allergisk rekation under sommaren och fick en massa utslag under hakan och magen. Men med lite kortison så gav det med sig. Så nu håller jag tummarna att vi inte ska få några mer bakslag och att hon ska få var frisk och glad. 

  

       

Hösten kom och allt resande och festande lugnade ner sig som det brukar när vardagen tar vid. Men vad som gör vardagen är väl när man får umgås med vänner och äta Surströming. Jag har ju jäkligt tur att jag har många vänner somm älkar det lika mycket som jag. 

 

Under sen hösten här tog jag och beslutet att klippa av mig mitt långa hår. Efter min blekning för två år sedan så blev ju håret jävligt ridsig och nu kännde jag det var dags. Nöjd som bara den blev jag. 

 

Jag har även lyckas sluta röka under hösten. Men jag tillförde istället snus. Men bättre snus än cigg. Jag har fortfarande inte tagit ett bloss sedan jag slutade. 

Jag har under vinter här genofört med Micke att sätta in ett nytt kök och jag har köpt mig en ny/gammal bil. 

Är sjukt nöjd med både köket och bilen. 

Vi började öven julfirandet i slutet av Nov med julbord och bra musik i Lycksele med Stina och Nicke. En bra kväll med många skratt efter allt som inträffade innan vi kom oxå iväg. Nickes bil gick sönder, så det blev bärgning. Men vi tog oss upp efter allt endå. 

 

Julen drog igång och jag peppade jävligt mycket inför den. Peppade så mycket att jag nästan fick lite stress ångest. Men med en super bra kompis, så får ma nprata av sig och då blir saker mer klara. 

Vi fick en under bar jul med dottern och Mickes ena bror med familj. Vi hälsade på mamma på förmiddagen och hade en otroligt trevlig jul på kvällen. 

Många bra julklappar. 

 

Så nu har vi nått fram till nyåret. Vi firade in det os Sitina oh Nicke med hundarna. DEt var jätte trevligt. Goda drinkar och roligt sällskap. Vi spelade spel och snackade framtida saker. Så jag tror att 2020 kommer att bli ett nytt bra år att se fram imot. 

Skål på er och gått nytt år till er alla. 

Nu börjar ett nytt frächt år.

     



Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards