Jag kan allt

Alla inlägg den 16 april 2024

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18

Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem.
Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få våra nya löner i tid, för att vi ska få betydligt högre löner än vad vi har idag  och att vi ska kanske få lite bättre arbetstider/ scheman än vad vi har nu.
Rätt viktiga saker kan jag tycka, för att få nya personer att söka dessa jobb och att vi gammla att vilja stanna kvar inom dessa yrken och fram förallt HÖJA statusen på jobben, så vi får en bättre kvalitet på dessa jobb. Det är ju vi som jobbr med era föräldrar eller med eran barn, så ni vet. 
Strejken innebär nu att UNGDOMARNA som går på GYMNASIE  SKOLORNA kommer inte att serveras lunch mat. Att dom ska antingen ta med sig mat ELLER gå och äta någonstans. Nu är vissa ungdomarna OCH föräldrar upprörda över detta ????? För fan, det är ungdomar vi pratar om. Visst kan man i denna ålder fixa lite mat SJÄV. Typ göra några mackor eller något lätt att ta med sig? Sedan är då min uppfattning att många av dessa ungdomar inte alls gillar skolmaten, som tjatat om i medi osv.....? Detta är ju inget som ska på gå hela skol gången, utan en period.
Till er föräldrar som har åsikter om detta jobbar troligen inte inom vården eller med skolbarn. Ni kanske alltid har fått era löneförhöjning i tid och ALDRIG behövt vänta 6 månader eller mer, ni ha kanske rätt bra lön oxå och ni har kanske bra arbets tider.
Men det har inte vi haft inom vårat yrke och måste det bli strejk för att det kanske ska bli en förändring så är det väl helt okej!
Ungdomarna kommer att klara detta utan att få några menn för att dom måste fixa sina egna luncher under en viss tid. 

Det kanske till och med är lite nyttigt att dom får se att ibland måste man fixa saker själv och inte få allt serverat fram för sig. Tyvärr så fungerar livet ibland. 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards