Jag kan allt

Alla inlägg under april 2018

Av Isabella - 27 april 2018 07:11

God eftermiddag eller nått.

Har nu snart varit vaken en halv dag på grund av att jag har hosta mig genom natten, blivit utkastad från sovrumet och värjt mig i mag ont.

Denna JÄVLA hosta gör mig galen. Sedan i tisdags har jag ringt och kämpat att få något typ av host dämpande på VC    I tisdags så träffade jag av någon typ av astma sköterska som direkt luktade upp att jag var rökare och DÅ var det kört.

För henne så berodde denna hosta på min rökning   Jag förklarade för henne att jag inte haft problem med hosta förr utan att jag blivit fökyld förra vckan och nu har denna hosta bara eskalert. att jag nu fick som host attacker som höll i sig i ca 1 timme och att dom oftas slutar med att jag spyr. Att jag hostar nätter och oftast morgon. Att sömnen blir lidande och att jag blir utkastad från sovrumet. Hon spårar in på att detta kan bero på min rökning och ska börja sätta upp mig på någon undersökning av mina lugor och hals.....?

Jag köper absolut att jag inte tillfrisknar lika fort som en ICKE rökare ,men denna hosta har med min tidigare förkylninginng att göra. Det enda jag vill var att få något host dämpande så jag slipper hosta sönder hela familjen på nätterna iallfall och slipper hosta sönder min vårdtagare.

Hon fixar Mollipect och ber mig höra av mmig igen om det inte blivit lite bättre innan torsdag eller fredag.

Igår rigde jag igen då det absolut inte blivit bättre och får givetvis prata med en annan    Jag säger igen att detta gerr inte med sig utan jag BEHÖVER något host dämpande. Hon hänvisar till upptäckten att jag röker och att det är det som orsakar denna host    Jag frågar om jag inte kan få coceliana bara för att jag ska fara utomlands nu på lördag och vill ju inte hosta sönder planet och mitt rese sällskap på nätterna.

-Nä vet jag tror inte detta hjälper dig, utan drick mycket vatten gärna lite sött, ta den host medicin du har och hör av dig igen när du kommer hem om det inte blivit bättre.

Förbannad och  besviken lägger jag på och ringer min vän Stina. Hon förbannad oxå och säger

-Nu kommer du hit och hämtar en flaska Cociliana som jag har. Den har gått ut men det kanske hjälper lite iallfall.

Jag hämtar den under dagen och tog två ordentliga klunkar igår. och tänkte att nu ska det väl vara lugnt inatt.

MEN NÄÄÄÄÄÄ har hostat mer än tidigare i natt och blev förpassade till soffan.

Var så jävla nära att fara på akuten inatt med host jäveln. Men hejdade mig för att det är ju inte livs farligt och jag överlever ju.

Så här sitter jag nu och hostar , har lyckats väcka Rebbe så hon blir sur.

Dagen blir att ta alla medcin jag kan , dricka en massa vatten och hoppas på att detta blir bättre innan i morgon.

Host sjukdomen är inte roligt för folk blir ju irriterade på mig   

Om vi nu ska se detta från ett positivt perspektiv så är det väl troligt att mina magmuskler kanske blir lite mer tränade, då jag nu är öm i dom. Har jag tur trimmar jag till magen en anningen   

Under förra veckan så la min dator av. Tangentbordet fungerade inte och det gick inte skriva. Men musen fungerade och Micke försökte fixa detta men lyckades inte.

Paniken som infann sig resulterade i att jag köpte en dator av min kollega. For och hämtade den nu i veckan.

Igår satte jag mig ner för att föra över bilderna och tömma min gammla och hipps vipps så har den själv läckt och nu fungerar den    Typiskt när jag just köpt en ny och har egentligen inte pengar till det. Men jag försöker väl sälja en.

I morgon är dagen då vi ska åka mot Mallorca. Micke,Rolf, svärfar och jag. Min 40 års present från Micke. I veckan har jag dampmat sönder väder appen. Vädret har inte sett bra ut nu till veckan där ner. Regn alla dagar utom en dag då det ska vara lite mollning och endast 19 grader   Men idag så ser det ut att vara ändrat. Nu ser det ut som det ska regna endast två dagar och sol och 21-22 grader varmt.........

Hoppas hoppas...... det är en risk man tar att åka denna tid. Men jag ska förska sluta dampa på appen och förska ställa in mig på att det ska regna. Då kan ju allt bara blir bättre   

Idag fredag och jag hinna med en del saker innan i kväll då jag ska jobba en kort kväll. Jag håller på att tvätta, ska hinna städa, prommenera Doris, hälsa på mamma och hjälpa Rolf att växla pengar.

Sedan måste jag ta tagi i det tråkigaste på månaden . Betala räkningarn och se var som är kvar till res kassan.

Så nu mina vänner dröjer det troligen till vi möts igen , MEN då har jag med mig bilder från semestern och kanske någon rolig historia.

Ha nu det så bra alla och så syns vi fram över.

Av Isabella - 13 april 2018 08:41

God morgon på er alla   


Fredag idag skrik nog många som drog på jobbet och vet att om några timmar så blir dom lediga någon dag. Har man ett helg jobba som jag så flinar man endå och stelt säger .....

...jo ja det är fredag men jag jobbar i helgen , MEN det gör ingenting.    fast nog gör det de. Det är inte roligt att dra på jobbet när resten av familjen kryper ner i snacks soffan och slår på tven. Men livet är som det är och det är bara att sträva på framåt.

I veckan har jag jobbat 75% och det har gått bra. Jag stressar och simmar och promenerar på och jag har lite ont , MEN ingeting som det har varit. Jag konstanterar att fortfarande är det något som blir bättre i denna kropp.   

Solen har lyst som bara den hela veckan och snön har börjat tinna. I går var jag och gick broarna runt och nere vid älven. Satan vad mysigt det är.........

Jag och Dottan satte oss ner vid en bänk där solen lyste som bara den och solade i 15 min. Älskar när våren kommer och solen skiner. Det enda som är mini irriterande är att det är rätt blött och geggigt på vissa ställen ,MEN inte ett problem längre när jag inhandlat rejäla stövlar.

Hade Dottan kunnat ha stövlar så hade hon nog gärna haft det. Hon gillar inte alls att bli blöt om tassarna och går runt allt blöt om det går.

En tidigare kväll här i veckan var jag ut med min granne och hans hund Kent. Kent är oxå en fralla så vi går ut ibland tillsammans så får hudarna busa av sig. I veckan gick vi till en stor gräs/frus plan  och släppte hundarna. dom sprang och lekte och när jag kom hem så kände jag att Doris lukade BAJS. Så nu varje kväll vi har varit ute och busat har vi varit tvungna duscha av henne under magen.


Nu när jag har varit hemma och sjukskriven så har jag tänkt att NU ska jag ta tag i vissa saker här hemma.

1. Rengjöra avloppet i handfatet på toan.

2.Renska lådorna i köket som svämmar över av onödiga saker.

3.Beställa sakerna till in renovering


Hur många saker tror ni är gjorda ????   



INGENTING !!!


Jag är helt kass på göra saker jag tänker jag ska göra. Men jag är skit duktig på att hitta på nya saker. Nu til lveckan börjar jag heltid igen och tiden blir galet mycket mindre. Så jag undrar VARFÖR !!!!! jag inte gjort detta nu?

Som idag när jag vaknade så tänkte jag först, fara bad, promenera med Doris, luncha med mamma, klippa klor på dottan och simma och sedan jobba. Jag insåg ganska snabbt att om jag skulle genoföra detta så skulle jag behöva stiga upp kl 7 för att hinnamed allt och att denna dag skulle var en aning stessande och jag skulle vara HELT slut när jag kommer hem ikväll kl 21.45 och det tycker jag inte är värt det. Så det blev blogg, promenad med Doris, åka till mamma och äta lunch där och fara och simma OM tiden finns.  Lite mer realistiskt kan jag tycka.


Igår ringde försäkringskassan till mig och hade fråge tävling. Dom ville veta hur jag hade jobbat denna vecka och hon avslutade samtalet med att hon godkännde allt. Så det verkade ha gått fort att handlägga så jag kanske får pengar i tid .......KANSKE intalar jag mig själv. Det är ju fruktansvärt tur att vi har fått löneförhjöjningen nu. Den behövs kan jag säga. Glad oxå att min chef verkligen sett vilket lass amn drar på jobbet och att när man är där så presterrar jag 100% med dom gammal.


Igår gick STARSKOTTET av grillninng. Rebbe kom hem och var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ sugen på grillat så vi for och handlade och hon bjöd på grillat.

GOTT GOTT GOTT GOTT ...........   

Det blir att grilla till helgen oxå .

 

Nu mina sköna bönor ska jag beställa sakerrna som jag behöver till min renovering . Vill påbörja detta när jag kommer hem för jag vill att det ska vara klart innan semestern.

Ha nu en bra dag på er alla så hörs vi säkert fram över.

 

Av Isabella - 6 april 2018 09:26

  .........

 Man kan väl säga att jag är grudlurar till 100% . Mitt förra inlägg handlade ju om ett FÖRBUD som skulle börja gälla och detta fick mig att skriva ner några av mina egna tankar och känslor för detta.

Så när inlägget läggs ut har jag ju en vän då som tydligen har lite mer verklighets uppfattning och har kanske hört att detta är ett APRIL skämt. Jag kollar upp min källa ang detta och ser då till min förvåniga att detta postades den 1 april och känner mig direkt riktig DUM.

 

Men men det var ju för tur att det var ett skämt och det var ju för synd att jag tydligen blev lurad till det fullo.

Idag har vi redan hunnit komma fram till Fredag och jag har nu jobbat halvtid hela veckan. Det har kännt varken till er från, MEN jag har inte lika ont på nätterna och jag stressar som böveln varje dag. Har oxå varit och börjat simma nu och i morse klev jag upp 7 och packade sakerna och for iväg till Eddahallen.

Sjukt nice typ    det var inte många där och jag kunde simma i vilken fart jag ville. Avslutade med ett bubbel och mjukade upp ryggen. Så jag var hemma igen just innan nio. Har ni intagit frukost, hunnit ringa försäkringskassan för att fråga om alla uppgifter jag lämnat är rätt nu. Sedan blir det idag en stillsam dag, med besök hos sjukgymnasten.

Tanken var idag att jag, Rebbe och Oliver skulle ta oss ut i skogen och grilla korv och Dottan skulle få sprina lös, men som alla nog ser så värker det ju ner SNÖ så jag tror vi skippar grillandet.

Helgen har lite roligheter att bjuda på. Idag ska vi mysa ner oss i soffan och se nya Becka som tydligen har kommit.

Lördag blir det lite party med Stina och Emelie. Vi ska först käka och sedan blirdet väl puben. Söndag har jag fått lyxen att inte behöva gå ut med Doris på morgonen. Rebbe har lovat att ta ut henne på morgonen så jag kan ligga och slöa och tycka synd om mig själv lite längre.

Som avslutning så kan jag bjuda på en bild från förra helgen då vi var i Innansjön hos farfar och grillade och åkte skoter.

Ha nu en bra helg på er alla och glöm inte att HEJA fram SAIK på lördag. Måtte dom vinna ........  

 


Av Isabella - 5 april 2018 14:58

Tjo ho på er.

Detta kommer att bli ett regelrätt inlägg om hundar och självklart Doris.

I veckan fick jag höra att Skellefteå kommun  ska FÖRBJUDA hundar inne i centrum ?   

Allså verkligen !!??

Tydligen så har medborgare som skickat in om att om man är hundrädd och så allerigska att dom då ska man inte behövas utsättas för hundar i centrum. Aldrig har jag höra att om man möter en hund ute på gatan att man fär en allergisk reaktion.

Att det är ett så stort problem nu så man bör förbjuda hundar i centrum.

Och detta skriver jag inte bara för att jag själv har hund utan för att jag tycker att nu får det fan vara nog med överförmyderi.

Det är så mycker saker som förbjudits dom sista 20 åren  som är helt onödiga och allt detta för att vi människor aldrig ska behöva känna rädsla, inte behöva tänka själva och alltid vara ett steg före allt. Vi ska nu mera typ vidta åtgärder innan saker har hänt.

Hur har dom tänkt dessa människor som vill förbjuda hundar i centrum. Det bor ju jätte många  inne i centrum som HAR hund. Hur ska dom göra nu? Ska dom måsta flytta eller avliva hundarna? Jag har levt i 40 år och jag har inget minne av att jag blivit attackerad av en argsint hund. Till 99% så ser man att alla har sina hundar kopplade.

Jag förstår presic att OM man är hundrädd så är man , MEN det finns saker jag är rädd för och jag kan ju inte kräva att andra männsikor ska rätta sig efter mina rädslor. Jag har ALDRIG sett en lös springande hund i centrum och så länge vi hundägare har våra hundar kopplade, plockar våran hundskit så tycker jag att detta är väl inget problem. Är man allergisk behöver man ju bara ta en liten sväng om hunden och UNDVIKA att stå brevid hunden.

Jag blir rent skitarg och tycker att folk nuförtiden har förlite att göra. Vi kan inte alltid betämma hur saker ska vara och sätta regler hit och dit.

Detta problem ligger inte hos hundarna . Jag kanske trampar jag er på tårna nu men detta är nonsens.

Som hund ägare så får man står ut med massa regler och tillrättavisingar och nu får det vara bra.

Det största problem jag ser som hundägare är att en del INTE plockar upp skiten efter sig och det är DÅLIGT.

Tydligen ska detta börja gälla i mitten av april och det ska bli intressant att att se hur det ska utvecklas.

Ni som är hundrädda, byt sida om gatan så slipper ni möta hunden och ni som säger att ni blir SÅ allergiska när ni möter en hund på gågatan , ursäkta men det tvivlar jag på. Jag har ALDRIG hör att man får en reaktion av att möta en hund UT.

Visst om man åker hem till någon med hund, eller om man har närkontakt med en hund, men INTE ute i den friska luften.

SKÄMES !!!!

   

Från det ena till det andra så har jag inhandlat en ny fin regnjacka till Doris. En riktigt gul och fin och jag längtar verkligen tills det blir spöregn så vi får prova den. Tyvärr var ju inte Doris lika glad över den men det får bli en tränings sak.

 

Nu snart är det middag och och idag serverar vi pytt i panna här i hemmet med stekt ägg och rödbetor.

Gott och det går fort att fixa när man har den färdig i påse   

Sedan ut och rasta Doris och sedan sätter vi oss ner och försöker heja fram AIK till seger... hoppas hoppas hoppas.......



Av Isabella - 4 april 2018 08:41

God morgon på er alla!

Onsdag är det idag och jag har en snurrande hjärna. Detta med att vara sjukskriven är otroligt komplicerat i alla bemärkelser.

För det första är det jätte bra att vi har ett system i Sverige där man kan få vara hemma när man har ont eller när man har har psykiska sjukdomar så man inte kan utföra sitt dagliga liv.

Men det är inte bara en dans på rosor heller. Iallfall inte för mig. Är det något som får mig ur balans är det detta med ekonomi. Att veta hur mycket eller hur lite pengar man ska få ........ det är en jäkla nagel i ögat.

JAG HATAR DET !!!!!! Jag vill ha hundra procent säker på allt allt blir rätt och att alla papper kommer in i tid.Väldigt jobbigt för mig när jag inte kan ha hundra procent koll för att jag sköter inte allt. Redan förra veckan försökte jag skicka in min ansökan om sjukpening OCH det gick inte för att dom inte fått in någon sjukskrivning?

Ringer då min chef och hon lovar att ta tag i det direkt.

Provar nu idag igen och kan FORTFARADE inte lägga in en ansökan för dom har inte fått någon sjukanmälan!!!   

Paniken stiger för att jag VET att det tar tid innan dom handlägger mitt ärende. Så nästa lön kommer att bli TUNN    Känns väl lite tråkigt när jag ska fara utomlands den 28 i en vecka. Men allt kommer att ordna sig och jag MÅSTE nog sluta giddra med mig själv om detta.

Sedan idag så hade jag fixat lite bilder från helgen och veckan jag skulle lägga upp, MEN facebook sidan är bajs och vill inte göra som jag vill ..... så inlägget får vara utan bilder   

Helgen som var hade vi ju påsk. Micke var i lyxartagen så på torsdag blev det indiskmat som ni som följer med såg. Fredag blev det Bishop, lördag blev det at åka till Innansjön och hälsa på farfar. Vi tog skoter och for och grillade i en grillstuga. Solen lyse och det var HUR trevlig som helst. Doris hade premiär på skoter med mig. Hon gillade det inte till max,MEN det gick bra. Vi var i grillstugan typ 1½ timmeoch Doris fick springa lös hela tiden. Jag hade med mig en leksak och hon sprang HELA tiden med denna leksak i munnen och kastade den fram och tillbaka. Korvgrillning vart det oxå och Doris hade tid at pausa 2 minuter för att få i sig korv   

I veckan har jag börjat jobba halvtid och det känns väl varken till eller från. Värken är inte mindre eller mer. Men jag får sova och har inte ont på natten iallfall. Har nu jobbat två halv dagar och känner väl idag att det kanske går åt fel håll. Men jag ska göra allt som säger till mig att göra så får vi se hur detta urartar. Annars så får vi ta och tvinga fram en röntgen snart.

Idag jobbar jag kväll och har lite saker jag ska hinnamed innan. Jag ska tvinga ut Dottan på en promenad och jag hade tänkt hinna hälsa på mamma en lite stund. Och smart som jag är IBLAND så går jag en promenad med Doris och så avslutar jag den med att titta in till mamma.

Tur att hundar är välkommna där.

Sedan ska jag möta upp min vän Marie för att ett hopp i plurret. Vi ska nämligen trimma upp våra gammel kroppar för vi ska ÄGA badstranden i sommar......    NOT

 Sedan blir det jobb ikväll och jag kans säga att det känns bra.

Ha nu en bra dag så ska jag repa min facebokk så ni kan få lite bilder sedan .


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards