Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 15 januari 2020

Känner mig så less .....

Av Isabella - 15 januari 2020 07:25

Allså jag blir så proviserad av detta snack om Hemtjänst. Hur ofta man hör hur DÅLIGT hemtjänsten är. 

-Vi gör ju ingenting.....är ju så vanligt att få hör och att få läsa. 

Vi springer bara in säger knapp hej och springer ut igen.......   

Det är dom vanligaste saker jag och mina kolleger troligen hör ,nästan minst en gång i veckan eller få läsa om på sociala medier. 

Allt detta känns SÅÅÅÅÅÅ konstigt när jag som jobbar inom hemtjänsten är helt slut vissa dagar, har värk i leder och många med mig har mer problem med rygg, axlar och uttmattninngs. 

Lästen en artikel igår på facebook om en tant som fått stått och vänta på färdtjänst mer en 1½ timme. Hon hade mycket ont och orkade inte stå. En vänlig själ hjälpte henne och skjudsade hem henne med varoro. 

Otroligt snällt av killen. Under resans gång hade det pratas om att Hemtjänsten inte gjorde något. Vi fick inte göra sakerna som dom gammla behövde hjälp med ?   Då undrar jag vad man menar? Hemtjänsten göra allt! Det finns väl två saker vi inte gör. Vi får inte handskas med deras pengar (allså inte ta imot pengar och gå och handla själva) ensamma, MEN man kan ansöka om att vi FÖLJER dom och handlar med DOM. Sedan vad vi inte heller kan tillgodose till 100% är att vi kan inte komma EXAT den tid dom vill ha. Man får önska tid och våran planerar försöker planera in tiden så nära tiden dom önskat. Och då pratar vi inom 30 min spann. 

Vi som jobbar gör banne mig allt.  

Ni alla som sitter och sprider denna dygna ska veta att iallfall vi på vårat område har fått veta att till 94% har vi jätte nöjda vårdtagare. Som känner sig trygga i sin hemtjänst. 

När om äldre riktar klagomål mot oss, så handlar det oftas om att VI inte har förklarat hur hemtjänsten fungerar och hur man måste söka hjälp om alla insattser. Nästa till 95% av all klagan brukar gå att rätta till med att man förklarar och hjälper dom att ansöka om det dom vill ha hjälp med eller att prata med annhöriga. 

Jag vet att det finns STORA brister inom vård och omsorg att vi alla springer med våra små ben. Men för guds skull så om man ska sprida dyga om detta så rikta dygna i rätt håll   Den ska riktas åt REGERINGEN. Det är dom som har beslutat hur vård och omsorg ska se ut. Det är dom som ska ha dynga, INTE vi som gör allt för att förändra vardagen till våra äldre, allså INTE HEMTJÄNSTEN! 

Är det något vi behöver är att belysa HUR mycket vi gör, hur pressat personalfrågan är, hur ska man få politikerna att förstå att vårat jobba är mer värt i pengar än att stå inom industri vi en död maskin och titta, lönemessigt. Att höja våran status i detta yrke. Vi torkar inte bara bajs! Sedan till er som aldrig torkat bajs, så ska ni veta att det är fan inte bar att torka ......

Ju mindre folk som pratar skit om HEMTJÄNSTE är bättre och kanske hjälper oss inom yrket.

Rikta eran kritik rätt!

Som jag sa tidigare 94% av våra äldre är jätte nöja med oss och trygga i hemmet. Folk som klagar finns det alltid i alla yrken som är ett servic yrke.

Men dom är inte många........

Till alla mina kollegor runt om i Sverige..... Ni alla gör ett fantastiskt jobb och låt ingen tala om för dig att ditt jobba inte är kompliserat.

För vårat jobb är det.

   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards