Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 8 april 2020

Lättare sagt än känt

Av Isabella - 8 april 2020 18:59

God kväll på er. 


Min mamma bor på bonde här i Skellefteå. Som alla vet så finns det ett förbud att besöka våran nära och kära som bor på bondena. Vilket är helt rätt! Men för dom som man kan förklara varför dom inte får besök har det ju lite lättare. Min mamma är långt gången demen och förstår inte alls vad som händer i världen utanför väggarna. Att försöka förklara för henne varför jag inte kan komma är inte ens lönt. Så sissta 4 veckorna har vi bara pratat i telefonen med varandra.

Varje gång säger hon att hon vill att jag ska komma.

-Jag vill träffa dig....... 

Dom orden skär i hjärtat, när man inte kan förklara utan man måste bara ljuga och säga att jag kommer någon anna dag.

Nu är det ju så att hon har glömt till nästa gång jag ringer, men för mig är det lika jobbigt varje gång. 

Sedan i måndags så rinde sjuksköterskan till mig på eftermiddagen och berättade att mamma hade blivit sjuk natten mot måndag. Hon hade kräkst och haft kraftiga diarre.

MAGSJUKA     

Mamma hade varit mycket medtagen under måndagen och dom hade bara fått i henne matskedar med vatten. På förmiddagen hade hon legat och sovit och när personalen kom in vid lunch hade dom hittat mamma på golvet. 

All denna information gör mig så fundersam. 

Mamma är super dement, hennes tillsånd är ganska påverkat av magsjukan. Hur kan man då lämna henne utan att se till henne med tätta tillsyner? Hur kan hon ha klivit upp ur sängen och ramlat när hon har sänglarm? 

Jag vet att personalen där har fullt upp och många att vårda, men för mig som anhörig känns det jobbigt att höra, att min mamma som är sjuk, dement och orolig i mellanåt lämnas så hon rammlar. 

Nu vet inte jag hur länge hon hade lämnas ensamen (det kan ju ha varit en kort stund, men finns det ett säng larm och personalen vet att hon är sjuk borde detta inte inträffa.  Iallfall så hade det gått bra, men en läkare hade kallats dit och undersökt mamma. 

Läkaren hade bedömt detta till en vanlig magsjuka och beordrade personalen att ha enne bara i sitt rum. Det är ju givetvis helt rätt, för att inte smitta ner avdelninge. 

Men tänk er om du bara blir instäng i ett rum, du förstår inte varför och du mår jätte dåligt. Det är inte lätt att stänga in dementa och det krävs otroligt mycket av personalen, med många täta besök. 

Jag försår att personalen måste vårda alla och inte vara dom som är sjuka, men det behövs personal som vågar ryta ifrån och säga till att NU behöver vi in EXTRA folk för att klara detta och kunna ge bra vård till ALLA på avdelningen. 

Så idag när jag ringde till dom så berättade dom att mamma fortfarande var tagen, men hade tagit i mot lite soppor idag och fått behålla dom. OCH det bästa av allt var att dom hade fått en extra som satt med mamma i hennes rum under dagen. 

Det känndes fantastiskt bra och det ska dom ha en jätte stor eloge för att dom har tagit in. Så jag prata med personalen och vi bestämde att jag skulle fara och handla lite cola till henne och komma och lämna utanför.

Så jag begav mig till Coop och inhandlade Coca Cola, ett påskägg och en lite katt   

Påskägget hoppas jag dom ger henne till helgen om hon har piggnat till och katten skulle hon få nu ikväll. Mamma har alltid gillat katter och jag tänker att KANSKE hon kan ha den och sitta och klappa den. 

 

Så nu hopas jag mamam blir lite gladare och kan ha kissen i sängen och mysa med. Man känner sig så oträcklig när man inte kan finnas där för sin mamma som är sjuk och behöver en. Att kunna avlasta personalen en stund. Jag undrar ibland hur länge detta skit virus ska hålla i sig? När ska jag få träffa mina mamma nästa gång? 

På jobbet flyter dagarna bara på. Vi har det bra än och känner inte av viruset allt för mycket. I veckan fick vi ett misstänkt fall av covid-19 och prover togs på hen. Så givet vis under tre dagar så var vi tvungna skydda oss med full mundering när vi var där och jobbade. 

Och idag kom provsvaret och det var negativt. Otroligt skönt för oss och för patienten. 

 

Att jobba i denna utrustning är inte något jag skulle vilja göra så himmla ofta. Det är varmt och det är otroligt bökigt att hålla på att ta av och ta på. Så jag tackar gudarna så länge vi har det så här bra, och inga fall än. Men vi fortsätter att förbereda oss på OM läget förrvärras och hur vi ska jobba då. 

Påsken närmar sig med storm steg och jag har inga planer. Pappa och Kerstin har gått i karantän (vilket är helt rätt) Micke pappa ska bort, mamma är instängd...... så jag och Micke får se vad som händer i helgen. 

En sak jag vet som kommer att hända.... 

Jag ska få följa med Rebecca och se hennes valp för första gången i helgen   allså hur jävla gulliga kommer dom inte att vara. 

 Det ska bli jätte roligt och spännande. 

Nu ska jag tvätta av mig och kroppen och sedan göra en tidig kväll. 

Ha en glad påsk alla och ät riktigt många ägg 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards