Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 27 december 2023

Bara för mig själv

Av Isabella - 27 december 2023 11:33

Hej Bloggen

Ja då satt man här själv igen och ska bara låta dagen gå. Micke har farit och jobbat och jag får snällt vänta tills på fredag och höra vad doktorn säger. 

Hade tänkt ta mig en längre prommis idag med Doris, men får se vad som blir av det. Det var ju kallt idag och hon får så himmla ont i tassarna. En den "hund människor" påstår att hundar fryser inte och får inte ont i tassarna om man håller dom i rörelse hela tiden. Det vill jag säga är skit snack. Jag försöker alltid hålla henne i rörelse dessa dagar, men hon får otroligt ont ändå ganska fort . Fryser gör hon helt klart när jag ser att hon rynkar ihop lilla ansiktet och hon får som en päls resning bak på rumpan OCH hon vill in direkt. Så jag kan säga att alla hundar är inte lika. Min fryser och behöver kläder/täcke och hon får jätte onte i tassrna när hon går ut om det är mer än -12 grader. Så vi får se om det blir lite varamare under eftermiddagen så ska vi göra ett försök. 

Jag har idag lyckats fördigställa mina två anteckningsböcker som jag ska jobba med detta år. 

 

En för att skriva upp resultat och för att kunna peppa mig själv med små delmål och belöningar efter vägen ,och en där jag ska skriva om min bergodalbarna av känslor jag kommer att mötas av. 

Jag försöker verkligen stålsätta mig själv på att detta kommer inte bli en lätt resa, men den är helt klar genomförbar. 

Att sluta dricka alkohol och sluta röka bör vara den lättaste grejen. För det är två produkter man inte allts behöver. 

Att sluta med dom är nog ingen konst, men att inte börja om är nog där jag kommer måsta stålsätta mig mest. Jag har satt upp mål nu för första månaden och jag kommer att ta en vecka i taget. 

Sedan var det detta med intaget av snacks och godis, som har gått helt över styr det sista året. Jag  har nog ätit något typ av godis varje dag. Vi har varit lata och skräpmats kontot är troligen stort. 

Vi diskuterade i helgen jag och Micke

-Tänkt om man skulle ha bokfört hur många gånger under detta år vi köpt skräpmat. vi har ju 365 dagar om året och hur många gånger har vi köpt då? 

Ja det är en sak jag skulle vilja veta, men samtidigt inte. Inte bara för att det är onyttigt utan för att det kostar en jävla massa perngar oxå. 

När man nu är sjukskriven får man ju en massa tid till att fundera och fantisera. 

Jag kan säga uppriktigt att jag är avundsjuk på er alla som kan dricka alkohol som en vanlig männsika, jag är sjukt avundsjuk oxå på dessa personer som kan BARA fest röka. 

Gud vad jag önskar att jag oxå kunde det. Jag ser dessa två sker som en lyxvara som jag måste avstå nu. 

Varför ser man det som en lyx vara? 

Just nu sprutar det anonser, recept på härliga drinkar i alla socialmedier, reklam på tv om att köpa alkohol. Vet inte om det har varit så här mycket förr, eller är det för att jag inte ska dricka mer som jag ser det? Har ingenaning, men det är som en lite vass nagel i ögat.

Funderar på om jag ska lägga en snigel på ögat eller nått, då slipper man se det     

Men sådant är ju livet, man kan inte få allt. Jag överlever och kommer troligen när jag har lärt mig att detta är inte ämnen som gör mig lyckligar och hittat andra saker att göra som gör en lycklig, så kommer detta inte röra mig i ryggen. 

Så nu är alla pepp hjälpmedel klara och nu sikter jag på att sätta igång till veckan på 100% Har redan små börjar lite genom att dricka vatten idag. Vatten är ju något jag ALDRIG dricker. Och då menar jag aldrig. På sin höjd dricker jag det när jag borstar tänderna. Så mitt mål denna vecka är att dricka 1 liter vatten varje dag. 

Nu ska jag göra mig lite lunch i form av nudlar och en smörgås och sedan ska jag se om jag och Doris kan ta oss en lite längre promenad. 

Livet ska vara gött och leva och jag har det väldigt gött just nu. En stabil och underbar sambo, en jävla gullig hund och en underbar dotter (skulle vara roligt OM det kom ett barnbarn i framtiden). 

Jag har halva livet kvar (har ju tyvärr levet halva redan   ) så nu maxar jag min livs gläde och lämnar dåliga vanor efter mig. 

I samma stund som jag nu skrev detta, så kom rädslan..... tänkt om jag misslyckas? tänk om jag faller tillbaka till dom dåliga vanorna? Hur ska folk se på mig då? 

Där har vi något jag verkligen måste jobba på. Jag skriver inte detta före er andra, jag gör det för mig själv, allt jag ska göra, ska jag göra för mig själv   inte för att andra ska tycka jag är duktigt eller bra. 


BARA FÖR MIG SJÄLV 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards