Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 29 december 2023

Vi ska prata förändringar

Av Isabella - 29 december 2023 09:01

God morgon bloggen 

Jag skulle vilja ta upp ämnet om den natruliga förändringen vi går igenom alla männsikor. I takt med att man blir äldre så händer det ju saker med våra kroppar, våra hormoner, våra insikter och våra uppfattningar om saker   

Jag upptäckte redan för något år sedan att min sexlust inte var där som förr. Nu är min ålder inte jätte hög än ,men jag är ganska säker på att detta med för klimatkteriet är något jag har börjat drabbats av. Detta år så gogglade jag vad det riktigt är och upptäcker att jag har nog alla symtomer utom värmevallningar. Den som vi alla kvinnor närsta förknippar med att vi är där. 

Men det finns så många andra saker man kan uppmärksamma oxå som tex.

SÖMNPROBLEM

TORRA SLEMHINNOR

BESVÄR MED URINVÄGAR

SKLETTET BLIR SVAGARE

NEDSTÄMDHET

VIKTUPPGÅNG

TORRHUD

TRÖTTHET

LÅG ENERGI

LEDVÄRK 

Alla dom här symtomerna är något man kan tänka på. 

Alla dom här symtomerna kan man ju få oxå av att man lider av stress, utbrändhet och bara att man har väldigt mycke just nu. 

Detta år har jag upplev dessa symtomer och tänkt att det har varit mitt jobb som har varit galet stressigt och som lagit bort dom. Men detta med sexlusten har ju inget med jobbet att göra. Så nu i höst började jag goggla runt lite och det finns ju en uppsjö av olika tabletter man kan ta av naturmedicin om man inte vill gå till läkaren och börja med hormoner. Jag vill inte det än för att mina besvär är inte så påtagliga att jag lider jätte mycket av det. Så jag tänkte jag provar och beställa en medicin och se hur detta blir. 

Jag beställde detta ....... 

 

Just detta märke har flera olika tabletter av olika varrianter man kan köpa beronede på vad man vill behandla. Jag valde denna för det hade med hormon balansen att göra och då jag upplever en nedstämdhet, energi lös, ingen sexlust och torra slemhinnor. 

Började äta dessa för ca 2 månader sedan och jag ska vara ärlig att jag hade inte jätte stora förväntningar, men jag tänker att jag testar innan jag söker till mördravården. 

Och jaaa , jag har inte märkt något förr än nu, men känner att mina slemhinnor inte är lika torra, jag känner mig lite mer pigg och ibalnd kan jag känna att jag vill ha sex. 

Så jag summerar detta som ett bra resultat. Jag tror detta hjälpte mig lite, och jag kommer att fortsätta äta dessa några månader till. 

Jag tror vi kvinnor ibland går och mår dåligt lite för länge, för att vi inte orkar eller normaliserar våra symtomer, vilket är bara dumt och onödigt. 

Som min kompis brukar säga till mig

-Finns det en tablett att ta, varför ska man inte göra det då om det blir bättre??? Så sant som det var sagt   

Så har du några av dessa symtomer och börja misstänka att du kan vara på gång in i klimateriet, men inte riktigt vet, och inte orkar gå till läkaren just nu, prova någon receptfri tablett och se om det blir bättre. Jag rekomenderar dessa, men det finns många andra sorter om man gogglar oxå. 

Ge det någon månad innan du ger upp, detta med hormoner tar ju tid att få till. 

Man ska få må bra och leva livet ..... 

 

Igår mina vänner och bloggen gjorde jag något jag inte trodde jag skulle fixa. Jag har beställe en mjukis kläning från en billig sida från China. Beställde då storlek M för att jag känner att jag har ju lagt på mig några kilon och jag brukar ha S. Sedan så är dessa produkter från China och där är storlekarna inte så stor. När jag beställ den så tänkte jag att den kommer trorligen att vara för liten ändå   Men den kom i veckan och glad som fan provade jag den och upptäcker att den var ju FÖR STOR ????? 

Kändes hel konstigt och den satt inte alls snyggt. Så jag ville sy in den. Jag har en symaskin, men har aldrig gett mig på att sin kläder och grejor. Så jag la ut på facebook om jag hade någon vänn som kunde hjälpa mig med detta. Men fick inga svar. Så igår kväll tänkte jag detta må bra eller brista. Så jag började nåla och mäta och sy. Hipps vipps så hade jag lyckats sy in den och det var bra oxå    Vart riktigt förvånad över mig själv. Så nu nästa år ska jag prova på att sy något eget plagg. Det finns ju mönster att köpa, så det ska jag prova. Jag har ju tänkt prova på lite nya saker till 2024, så detta blir ett av projekten. Ska gå ut och kolla in på sy äffärerna om lite mönster och sy något till mig själv.

Känner mig som stålmanen idag. 

 

Strax ska jag fara till Ortoped mottagningen och få höra vad dom ska göra åt denna handled. Jag vill få mig en röntgen för att se vad som är fel där inne. Igår testade jag min handled, med att städa min bil invändigt. Jag gjorde det för att kunna se om jag skulle kunna börja jobba igen. Det känns tveksamt   Det gjorde jätte on och städet tog 1 timme, att jobba i 8 timmar känns svårt. Men vi får se vad dom säger och hur vi ska gå vidare. Vill dom jag börja prova jobba gör jag det. Vi får se vad som händer, men skulle var roligt om dom hittar vad det är som gör ont och en plan på hur vi ska laga och träna upp min handled igen. 

Helgen knackar på dörren och vi har ju ett nyår att avklara. Jul helgen har varit ganska hektiskt, men bjudningar av olika familje konstalationer, så vi har bestämt att Jag och Micke ska vara hemma helt själv i lung och ro. Vi ska äta gott och bara vara med Doris. Vi kommer att idag ha Emelie och Jörgen på middag. Var jätte längesedan vi hade dom här så det blir trevlitg, i morgon åker vi på ett äventyr. Jag kan inte skriva vart för att det är hemligt för Micke och jag vet inte om han läser min blogg   Så vi åker bort i morgon och kommer hem på eftermiddagen på söndag och där av orkar jag inte heller ha främande eller fara någonstans. Så till er alla andra....

Ha en jätte bra helg och fira in det nya året klokt. Tänk gäna på alla djur som inte kanske gillar smällare och smäll med förstånd om ni nu ska göra det. 

Vi syns nästa år bloggen och vänner 

 
 
Daniel

Daniel

29 december 2023 10:12

Forskning som Anders Hansen refererar till säger dock numer att du kan sänka din genetiska ålder med 10 år, med regelbunden motion och träning. Mycket har också att göra med hur vi tänker om oss själva och hur vi upplever att bli äldre. Jag är 46 och när jag tittar på mina jämnåriga så ser vissa äldre ut medan andra fortfarande har ett relativt ungt utseende. Genetiken spelar in, men också vilken livsstil man har och det som populärt kallas för mindset.

http://https://theentangler.blogspot.com

Isabella

29 december 2023 14:52

Du har alldeles rätt, motion och träning håller igång leder, sinnen och mycket annat. Men vissa saker som händer automatiskt med stigande ålder med kroppen och homonellt, kan man inte komma undan och då kan man behöva lite hjälp på traven ? men att träna och hålla igång är absolut ett bra sätt att skjuta upp och lindra vissa krämpor man kan komma få med stigande ålder.
Gott nytt år på dig ?????

 
Daniel

Daniel

29 december 2023 18:22

Kan ju nämna en sådan sak som det med håret på män efter 40. Efter att jag börjat käka B-vitamintillskott och ägg och mjölk som sägs vara bra för håret, har jag fått ett tjockare hår och mer lugg. Trots 46 fyllda så har jag fortfarande min ordinarie hårfärg kvar, något som nog är ganska unikt för män i min ålder (dessutom är jag mörkbrunhårig och vi sägs ju gråna tidigare). Men jag minns lärare i skolan som var över 50 och fortfarande hade rika hårsvall, så det där är nog väldigt invividuellt. Men visst, jag känner att jag är tröttare nu, även om jag skulle vilja vara mer energisk. Hormoners beteende och verkan går till viss del att påverka med sund livsstil och näringsrik kost. Gott nytt år & god fortsättning.

http://https://theentangler.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards