Jag kan allt

Alla inlägg under november 2015

Av Isabella - 12 november 2015 09:44

Detta inlägg kanske riktar sig mer om att få "ja..jag håller med dig" sympati i bland vi kvinnor. Nu killar män som läser detta kanske kommer finna detta lite o intressant.

Igår morse när jag var hos en vårdtagare och böjde mig ner för att ta på stödstrumpor (som kräver lite styrka och teknink) känner jag hur det tvärr rinner till mellan benen....  

Men helvete tänker jag som just börjat jobba och har typ två timmar kvar innan jag kommer mig in på lokalen....

Försöker inte röra mig i onödan och frågar snällt tanten om jag skulle kunna få låna toan omg för att jag var så kissnödig.

Tur som FAN att denna tant har ett jätte fint hem/toa och jag har inga problem med att gå på den. Kniper ihop och går på toa och är ÖVERTYGAD om att det är mina mens som har kommit på besök.....  

Åhh nej en mellan stor flytning bara och jag tackar gud för det. Hade det varit mens så hade jag varit tvungen själa en lite BLÖJA av tanten och gå runt med den tills jag fått tag i bindor...   För när jag satte mig ner så scanade jag av badrummet  och kollade in hur jag nu skulle lösa detta. För er nu som tänker att " ja ha hon stjäl från vårdtagarn" vill jag betätta, just blöjor får alla gammal gratis om dom behöver det. Så näää vill jag påstå ,jag stjäl inte,fast ja det känns så när man inte frågar. Men detta är ett nödläge.

Jag kan ju inte säga till mina gammal att..

-Ursäkta skulle jag kunna få låna en blöja av dig för jag tror min mens har kommit i brallan! ....  

Gammla är välldigt känsliga för konstiga människor. Man ska vara som man var förr i tiden och inte sticka ut eller säga konstiga saker.

Men nu var det ju falskt alarm så jag torkade upp detta och kännde mig trygg.

Idag tog jag lilla Doris på en lite längre prommis när hon nu äntligen har kommit på att det är lite roligt att vara ut. Kommer på ett gräsfält, släpper henne lös och börjar springa för att busa med henne. Böjer mig ner för att berömma hennes intresse för mig och känner hur det rinner till IGEN !!!!!   

Denna gång var jag ganska säker på att det är mens för jag har mått illa i dag och haft lite ont i magen.

Inser just då att vi är typ 6 min från hemma och jag har ungefär 6 nerböj jag måste göra innan jag är hemma, för man kan inte tulla på att berömma Doris när hon är duktig och tittar på mamma. Tur att Doris hade redan bajsat och kissat så det var bara att styra mens tanten och voven mot HEM.

Väl hemma så var det presic som jag trodde.

Är det någon mer än jag som HATAR detta när man känner att " FAN NU KOMMER DET" och jag har ingen binda i räckhåll   

Min mens brukar vara regelbunden och jag tror den är det oxå, men jag tror den flyttar tillbaka typ två dagar varje gång eller mer. Så nu har jag skrivit upp i almenackan så nu ska jag börja se om jag kan räkna ut när dagen det är på intågande och jag ska ha en binda i min ficka.

Funderar på att köpa en större jacka med MÅNGA fickor. Behöver ju rymma cigg,tändare,telefon,hundgodis,hundbajspåsar,bindo
r  och nycklar.

Nu sitter jag här hemma och Doris och Tussan sover och jag njuter av lugnet och tysnaden.





Av Isabella - 6 november 2015 10:01

Hej ska nu försöka skriva ett inlägg som inte handlar om min nya roll som hund mamma !

Fredag idag och jag ska tillbka till jobbet. Känns roligt att träffa mina kollegor och vila från hemmet. Men min oro ligger nu i att det är HALKIGT som bara den.

Jag ska moppa i dag kännen en stor rädsla för att jag ska måsta köra om kull. . . . .???

Ska gaddera mig med täckbyxor och grova vantar så jag slipper skrapa upp knä och händer.

Igår hade vi mys och prat kväll här hemma.

Jag bestämde mig för att bjuda Rebbbe och Micke på pizza och en chips påse till hockeyn. Det som var typsikt och som är SÅÅÅ vanligt när man går hemma, att megen pajade.

Efter Pizzan så blev det galet springande två gånger med hastighet 100km   

Sedan hade jag lite ont i magen resten av kvällen. Det hela beror på under denna vecka så har

jag glömt äta ordentligt och regelbundet föränn till middag.

Jag får skylla mig själv och därför välkommnar jag nu jobbet så det blir lite ordning på mig.

I helgen vill jag oxå påminna mina kamrater och läsare att det är Farsdag, Dessa härliga snoppar som ska firar. . .   

Lördag blir det att fara till min far på mina timmar, och söndg kväll blir det att fira Micke och hans pappa.

Frågade Micke igår vad han önskade sig för tårta.  Till svar fick jag en kebabtårta.

Är nu tacksam för om någon har recept  på en sådan att skicka det till mig.

Nu ska jag njuta av lugnet ett tag inna doris ska ut igen och sedan kamma till mig och kanske försöka annsa mina djungel ögonbryn så jag inte skrämmer någon gammling ikväll.

Av Isabella - 6 november 2015 09:41

God morogn vänner !

Familjen Lindgren blir provade i tåla med kan jag lova er. Två första dygnen var "känna av" tid för lilla Doris !

Igår kväll tänkte hon....

-Nu känner jag dom här mammorna så nu kan jag börja testa vad dom går för....

Efter våran cykeltur  (givet satt hon i korgen inlindad i en varm filt) som bar i väg till stan, Björkis och så var jag en tvvärris förbi jobbet och visade henne, så cyklade vi hem.

Allt vart ju väldigt spännande och jag såg att gumman var trött. När vi kom hem vid 12.15 så fick hon äta mat och la sig och vila.

Efter en stund fick vi främande, och hon var ju tvungen busa lite. Sedan bumms i säng igen, och plötsligt började hon kräkas   

Mamma hjärtat blöder när jag ser att dom små inte mår bra. Så jag satt med henne på golvet i två timmar och tills hon kräkts upp allt. Ringde uppfödaren och hon lugnade mig att hon troligen bara har fått i sig något. Sedadn sov lilla gumman från 14.30 till 17.00, hon reagerade inte när Micke komme.

Min slutsats av det hela är att jag gick för hårt fram och det vart för mycket för henne....hon är ju bara en lite babys.   

Men på kvällen vart det FULL FART på lilla Doris.....hon var tokig. Sprang runt, kastade leksaker, bet i stolar och skällde.....hahahah

Känndes ändå skönt att se att hon inte var sjuk. När vi skulle ut så vägarade hon gå i koppel, satte sig bara ner och stirrade fåningt på oss..... vägarade gå helt enkelt.

Så nu blir det koppel träning på högsta nivå. Vi har låtit Doris gå själv men känns som man måste vänja henne med koppel och belöna henne med att när man kommer till gräs områden få hon springa lös.

Men summan av kardemumman så börjar hon känna sig trygga med oss och trotts är ett måste från henne   

Men fortfarande så kissar och bajsar hon ut, sover hela nätter och vi har vunnit kriget om soffan    

Hon börjar acceptera att hon ska ligga i hennes säng när vi ser på tv.

Duktig Doris..!!!!


Av Isabella - 5 november 2015 08:39

Att vara hård mot en lite sockersöt tjej är inte lätt. Allt går mycket bra. Hon kissar ut och bajsar ut, hon sover hela nätter (än iallfall) och är duktig på att äta och busa.

Det som är jobbigt är att hon vill upp i soffan och vill nästan bara sova i våran famn. Så igår började vi jobbet med att  säga NEJ till soff häng.

Hon har sin bädd nedanför soffan och tycker att det väldigt konstig att den gåra arga varelsen får vara i soffan.

Tussan är ju inte sen på att ligga långt ut på kanten och retas med henne oxå.

Ungefär 2000 tusen gånger så vi till Doris i går att NEJ du sk sova i din säng på dagarn.

Man dör nästan när hon ställer upp tassarna och tittar med sina små ögon på en och undrar VARFÖR ???

Men iden med detta är att jag vill ge Tussan en fri zon där hon kan känna att här kan jag vara ifred.

Sedan finns det ett till problem.

När vi ska gå ut har vi Tussan efter oss hela tiden....  Tur är att Doris lyssnar rätt bra och är glupsk så vi matar henne med godis för att få henna att följa oss och inte konsentrera sig på Tussan. Men Tussan är en retfull katt och tycker att hon oxå ska följa på promenad och ser inga som helst problem med det.

Idag var jag till tvätt stugan med Doris och när vi komme ut så satt ju Tussan där och väntade. Så hon fick små springa lite när Doris ville vara med henne. Men Tussan är inte arg  längre utan mer retsam och har hundra kolla på vart hon rör sig.

Allt går väldigt bra endå och skurhinken har inte kommit fram en gång än.

Nu har jag varit hemma i veckan och längtar nu till mitt jobb. Ryggen har vartit öm, men det känns bättre och i morgon ska jag jobba.

Hoppas jag snart få gå lyft tekning kursen på jobbet för att kanske kunna underlätta jobbet ibland. Jag förstår att detta med att jag helt plötsligt fick mig en valp,kan se märkligt ut och just då blir man sjuk från jobbet, men så var det inte vill jag säga till mina älskade kollegor. Doris vart ett blixt beslut i Tisdags och när man hittar denna kabrat här i Skellefteå och får ha fördelen med att ha uppfödaren i samma stad måste man slå till. Så jag har inte sjukskrivit mig för att vara hemma med socketoppen, men hon komme på köpet.

Idag ska jag stoppa ner henne i min cykel korg och fara och handla mer hund mat. Sedadn kanske jag åker förbi jobbet och visar upp min lilla guld klimp. Sedan ska jag boka vaccenation på Doris om två veckor.

Sedan blir det en prommis med skruttan så hon får leka av sig sin energi.

Nu ska jag gå till tvättstugan och lämna Doris inne själv en liten stund. Mitt liv består av träning träning och åter träning.

Tänk om någon kunnde träna mig på att träna.....bara man inte andvänder godis som morot   


Av Isabella - 4 november 2015 11:42

Hej på er.

Nu har snart lilla Doris bott hos oss ett dygn. Hon är en lite guld klimp ska ni veta. Jag har haft hundar förr men aldrig varit med om snällare valp.

Hon har bara kissat inne 1 gång under detta  dygn, resten har hon gjort ute varje gång.

Själv håller man på att förvandlas till en bayby pratande maskin   

Säg mig värför man pratar baby språk med dessa små karbater? Behöver man det bara för att dom är otoligt sockersöta?

Jag har oxå halv brutit tån när jag var tvungen kasta mig ut i hallen när doris uptäckte att Tussan var på hallgolvet.

Men snäll som Doris är så stannde hon när hon insäga att "stor mamma" nästan ramlade i hasten och tyckte förmodligen att jag såg och lät konstig.

Idag har vi börjat öva på att hon ska sova i sin säng på golvet. Så jag har mega mycke sockerdricka i armen nu,när jag legat i soffan och hallit en hand på henne när hon ska sova. Men allt har gått väldigt bra och hon somnar ganska fort.

 

Idag har Doris oxå träffat på Tussans tass. Vi ett tillfälle så vart hon lite för närgången och Tussan klippte till !

Doris skrek intem en backade rätt snabbt och satte sig en bit bort och funderade nog över vilken konstig grå sak som inte ville leka.

Tussan själv håller ett vakande öga på henne 24/7 och verkar acceptera ändå  att hon finns här. Det är lite som att hon ser att det är en liten valp för hon är inte jätte rädd utan utmanar Doris ibland och går retfullt över golvet.

Men att det är job med valpar hade jag ju räka med. Men hon är då så snäll att man väntar bara på när det kommer ett kiss och bajs bakslag. Men jag är skit rädd för att hon ska få i sig något olämpligt. Hon är som en dammsugar. Hon äter allt hon hittar. Ute slikar hon i sig sten,löv och allt som egentligen kommer i hennes väg. Så mungrävning är standard när vi är ut.

Nu vakande lilla gumman,så nu blir det mat och ut. Nu är det bråttom.


Av Isabella - 3 november 2015 13:52

Hej hej läsare och bloggen.

Har senaste dagarna varit hemma med en lite rygg problem. Men har idag tagit hand om detta och det känns lite bättre. Detta har gett mig tid att krypa upp i soffan med datorn i famnen och börj kolla igenom foton.

Jag har idag lyckats få ner alla mina foton från telefonen på datorn och herregud vad otroligt fula kort man tar ibland.

Men jag inser oxå att gud vad mycket skaer man gör och vad jag har haft turen att få resa runt lite. Man hittar bilder man glömt bort helt.

Så jag tänkte dela med mig av lite bilder

 

En varm sommar dag med god middag och trevligt sällskap här i Skellefteå. I Love uteserveringar

 

Detta var nog förra året när vi på jobbet slog våra kloka huvuden ihop och käkade på Allstar. . . . .mat mat mat undra om man gör något annat än äter ??

 

En ego bild från min första tågresa ever..... lite trött men rätt glad !

 

Detta är i år när jag och Johanna var till Chile. Jag håller i min storebrors barnbarn Alexander.

 

På väg till Midnatts travet med kompisar. Självklart var det nödvändigt med ett vätske stopp, och Whan tog tillfället och däcka Micke.

 

Möhippa han jag oxå med i sommar och det var trevligt.

 

Släkt träff i Kusmark och äta i det görna gräset   

 

Och givetvis blev det ett bröllop efter möhippa. En vacker och stämningsfull tillställning.

 

En Stockholm tripp han vi oxå i sommar. Men SJÄLVKLART god mat och en massa skoj.

 

Sen sommaren vart vi uppbjudna till Djupfors till Steffe och Lollo och låss med myggen. Sedan är detta inte en vanlig syn att Micke sover med en hund.

 

Sommaren har inte varit den bästa men när man ser bilderna så har den egentligen inte varthelt kass. Jag han även bada tre gånger och lapa sol.

 

Självklart måste min lilla prinsessa vara med bland korten oxå. Hennes bästa position, liggande och stirrande.


Så när man börjar blädra så upptäcker man vad man gör saker. Detta ska jag försöka kommaihåh när man gnäller att man ALDRIG gör något.....för böveln vad vi gör saker.


NU min vänner ska jag berätta något för er som förmodligen kommer att förvånna en del. Det är nämligen så att vi kommer att få tillökning i familjen IDAG !!!!   

Vi har nämligen köpt oss en fransk bulldog. Detta har vi funderat på länge och tanken var egentligen till sommaren. Vi har kollar runt och pratat med olika som har just denna ras. Dom är inte billig att köpa in men om man tar en sådan hund vill man veta att dom är friska och från en bra stamtavla. Jag hade räknat med att kanske måste hämta en i södra Sverige. Men igår snubblade vi på en anonns att det finns en uppfödahär i Skellefteå somm hade valpar. Eller en valp kvar. En lite svart/vit flicka.

Hon var kvar endast för att ägaren var inte säker på om dom skulle släppa henne. Igår ringde dom och vi fick komma och träffa henne och mamman och självklart upp stod kärlek.

Det fanns vissa krav på henne. Ägaren vil ha henne på HALV foder. Det betyder att hunden är våran, men vi betalar bara halva priset, ägaren vill ha 1 kull valpar på henne när hon blir stor och då står dom för allt och sköter allt. Dom kommer allså att ta henne när dom ska para henne, sedan lämna tillbaka henne tills hon ska föda. Då hämtar dom henne och har henne ca 10 veckor tills valparna är sålda. Uppfödaren står för alla omkostnader ang henne och valparna. Sedan efter det så är hon våran guld klimp helt   

Så under natten har dom funderat om vi skulle passa och vi har funderat om detta skulle vara rätt för oss.

Så i morse bestämde det att jo detta är helt perfekt för oss. Vi får en hund med stamtavla och som är regad till ett bra pris och som vi vet är frisk och det stora plusset är att uppfödaren bor här i Skellefteå och när det blir dax för valpning kan vi hälsa på henne hur mycket vi vill.

Så kära folk våran ny meddlem kommer till oss ikväll och hon heter .......


DORIS

   

Så idag har jag barn/hundsäkrat hela lägenheten. Jag och Rebbe har gjort upp regler runt henne och vi har inhandlat saker till henne.

Vi har pysslat ihop våra scheman och när vi ska vara hemma och inte för att hon inte ska behöva vara själv längre än en timme. Allt kommer givet vis bli lite krångligare nu när jag jobbar men problem är till för att lösas och om man vill lösa dom gör man det.

Så just nun sitter jag med små kärleksfjärillar i magen ocb bara väntar tills kl 16 då vi ska få hämta Doris.

Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv och gud vad det känns spännande. . . . .

Välkommen hem Doris till oss.

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards