Jag kan allt

Alla inlägg den 1 juli 2015

Av Isabella - 1 juli 2015 07:49

I helgen hände det något jag tänkt på. Jag jobbar med väldigt många utländska kollegor och älskar dom verkligen. Människor som är tacksamma att dom kommit, männikor som vill jobba och bidra till detta land, männsikor som vill leva i lung och ro.

Iallfall så var det ju Festivalen i helgen och jag jobbade ju lördag och söndag.

På söndag morgon när vi komme in på rasten ca 9.30 kommer min kollega Ali.

-Du Bella det ligger en tjej på gräset här borta? Först trodde jag det var en gammling som rammlat, men ser när jag närmar mig att det är en tjej.

-Ja ha men gick du fram och frågade hur det var med henne?

-NÄÄÄ jag är ju kille och desutom invandrare...... hon kanske skulle bli rädd?

-Men näääjja vännen. Jag följer dig, för vi måste kolla hur hon mår så det  inte är något allvarligt.

Vi gick dit och gick fram och frågade hur det var och om hon behövde hjälp? Men hon var nog bara LITE BAKIS vildade sig.

Men i efterhand tänkte jag , men gud vad hemskt att man ska måsta tänka att kanske skrämmer någon.

Ali hade gått fram om det var en gammlin och hjälp, men att han tvekade för han ville inte göra en tjeje rädd.

Att det har blivit så vanligt med våltäkter och misshadel att vi tjejor är rädda.

Förr var jag aldrig rädd som ung. Men nu är jag det. Hur många gånger har man inte gått med nyklarna i handen och tänkt att kommer det någon hugger jag allt vad jag kan. Hur många gånger när man möter en herrre/kille viker man av en annan väg för att unkomma.

Rebecca kommer ALDRIG att få gå hem själv. Jag kommer att skjudsa till jag dör. Rädslan finns där och det är fruktansvärt att det manliga könet ska behöva känna sig som skyldiga så fort dom går på gatan. Jag vet att många killar unviker att gå bakom tjejer, unviker att fråga saker för att inte skrämmas.

Att våld och misshandel har greppat taget om lilla Sverige är ett faktum och vi håller på att normalisera det.

Tyvärr är det sällan en våldtäkt uppklaras eller får en ordentlig dom. Men kanske man ska sluta döma till fängelse utan bara direkt kastrera förövarna. Bort med paketet bara. Misshadlar man männsikor, bort med en arm, gör man det igen, bort med en till. . . . .

Nää det sista var inte allvarligt. Men hur ska vi kunna känna oss trygga? Hur ska vi kunna få gå hem efter krogen om man vill?

Vad är lösningen?

Ska vi införa självförsvar för tjejer i skolans ämnen. Istället för gympa i gång i veckan så har dom självförsvar. Eller ska vi legalisera pepparsray?

VAD KAN VI GÖRA?

Min kollga Ali gjorde  helt rätt att ta med mig, men det är skrämande att han ska behöva känna att han inte kan hjälpa en männsika som KUNDE ha varit i trubbel pgr av att hon var en tjej och han en pojke.


Av Isabella - 1 juli 2015 07:24

Senaste månaderna har det talat mycket om IS. På alla sorters medier. Folk som åker tillbaka och slåss med denna extrema vålds grupp. Satt idag och läste ett inlägg om att man borde förbjuda människor som åkt tillbaka för att slåss med IS att återvända tillbaka hit.

Ett helt rimligt och enkelt krav tycker då jag. Och jag vet att ungefär 95% av befolkningen tycker lika. Men dom sista 5 % tycker det inte är en lösning?

Nä kanske inte en lösning på det våld dom orskar, inte en lösning för att få ett slut på allt dödande. Men hur ska vi kunna skydda våra egna människor i detta land? En människa som ansluter sig till denna grupp och tror på det som de tror, har inte empati, medkänsla eller känslor överhuvudtaget.

En sådan männsika är farlig för vem som helst.

 

Det var några som komenterade att om vi stänger ute dom som har medborgarskap här och inte tar tillbaka dom så blir dom ju landlösa? Dom hör liksom inte till något land och vad ska dom göra då? Och inget annat land vill heller ha dom?


VEM FAN BRYR SIG ???

Om vi har öppnat vårat land till en männsika som flytt krig,förtryck och lidande som senare väljer att åka och delta i krig,terror och våld så tycker jag man gjort sitt val och då behöver dom inte våran hjälp längre.

Andra länder tar ställning och det är dags Sverige oxå gör det. Ibland kan det verka som att Sverige är rädd att vårat rycket " Sverig är snälla, där är man fri och kan gör som man vill" ska förändras. Att omvärlden ska tycka att vi är snåla, orättvisa eller rent sagt hårda.

Allt ska vara så jävla rättvis i Sverige.

 

Sverige kanske måste börja inse att vi kan inte göra alla nöjda. Vi kan inte fixa alla problem. Ska vi fortätta ha ett "fin och tryckt land" så är det dags att börja ta ställningen för oss.

En början kanske är att säga till folket att vi INTE står för KRIG,VÅLD och TORRTYR !

Väljer man det så är våran hjälp slut på alla plan!



Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards