Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2020

Jag måste erkänna en sak

Av Isabella - 11 augusti 2020 07:33

Nu snart i 14 dagar har jag behandlat min hund med pencelin och en salva jag smörjt moron och kväll. Förra veckan tillstötte även öron problem. Doris började klia i sitt vänstra öra och jag såg att hon var irriterad över nått. Så detta resulterade i ett nytt veterinärs besök. Resultatet av det var ,att det inte var någon öroninflamation (vilket var skönt) utan hon hade lite smutsig öra och hade då kliat så hon vart lite röd och irriterad. Jag gick där ifrån med många kronor fattigare och en kortison flaska med droppar som jag nu ska droppa i en veckan. 

Jag har varit mer som en sjukhussyster  här hemma morgon och kvällar. Doris är super duktig, men hon tycker inte det är så roligt. Varje gång jag lämnar henne obevakd måste jag linda hennes fram tassar, så hon inte slickar på dom. Alla dom här åkommor har jag hela tiden hoppas och intalat mig att detta är tillfälligt, men nu så börjar jag ställa in mig på att hon faktiskt har en allergi. 

Något som är vanligt med denna ras (franskbulldog) och som man bör ha i åtanken när det uppstår problem i ders hud kostym. 

Hur går nu denna utredning till att ta reda på VAD hon är allergisk mot?? Jag vet faktiskt inte?? Det enda jag vet är att det är dyrt och det tar tid. 

Troligen kommer vi nu igen att måste byta foder till ett foder som hundar inte kan vara allergiska mot. OCH det värsta med allt. Jag får inte ge henne NÅGOT annat än foder många veckor    Jag och Doris har ju en massa rutiner. Hon ska tex smaka en mini bit ost när jag gör smörgåsar, hon får några bitar av min smörgås till frukosten. hon får lite gurka när jag gör sallad till middagen och framförallt så har jag ju med mig mut godis på våra promenader. Att tabort allt detta vi har hållit på med i flera år blir jobbigt. För hon kommer ju inte fatta varför jag helt plötsligt blir snål. 

Men jag måste erkänna nu för mig själv att detta kan vara allergi och givietvis så gör jag allt för att hon ska få må bra. 

Men jag ska ska försöka hitta något att belöna henne med som inte behöver vara ätbart om det finns ??? Den ända vägen till hennes intresse är tyvärr mat och goda saker. 

Men jag erkänner nu att , jaaa det kanske är en allergi min lilla tjej har fått och nu är det upp till mig att ställa det till rätta. För jag har ju köp denna ras och hade läst på ordentligt och visste mycket väl att dessa problem finns. 

Jag är ju med i en "fralla" sida på facebook. Där kan man både byta ut erfarenheter, och få tips. Men ibland läser man ganska knäppa saker oxå. 

Som idag läste jag om en som la ut en fralla "med dåliga gener" som hon beskrev. Att man inte bör avla på denna hund och hon gav sig på uppfödaren. Jag kan väl tycka visserligen att om en hund med många hudåkommer av denna ras inte bör avlas på, men man ska ju vara medveten att allergier kan oxå komma utan att man vet det. Precis som för männsikor (man kan aldrig garantera att en hund blir friks, bara för att föräldrarna har varit det). Förlädrar som inte har allergi, kan ju få valpar som utvecklar allergi. OCh jag tänker att man om man ska se det krasst så vill man inte stödja dåliga uppfödare eller smuggel hundar, bör man inte alls köpa denna ras. Men köper man en "fralla" så bör man ha det i åtanken att det finns en massa fel som kan uppstå under åren och att det kommer att kosta. Visst ska man lägga ett visst ansvar på uppfödare, men det stora ansvaret ligger i mig som köpare. 

Så nu ska jag ta mitt ansvar och se till att min hund ska få den hjälp hon behöver och få må bra. 

 

Helgen då ..... den bestod av BRÖLLOP    Allså det är inte ofta man får gå på bröllop, men jagh ade turen att få vara med på ett i helgen med Camilla. Allså så roligt. Och vilka bords grannar vi fick. Roligare kunde vi inte haft och en massa skratt och lite slams. Jag och Camilla avrundade kvällen/natten vid 12 och åkte hem ochdet var nog tur. 

Det bjöds på en massa otroligt god mat (grillbuffe) öl,snapps,vin, prosecco, campange och ja i det stora hela allt du kan tänka dig. Så det vart en lite blandning och det känndes morgonen efter. Vaknade 7 och trodde huvudet skulle sprängas. Pallrade mig upp, stoppade i mig en alvedon och la mig 1 timme. Sedan vaknade jag och tog min hund på en morgon promenad till Coop, för att inhandla dricka och chips. En sak som kroppen behöver dagen efter är promenad, salt och vätska. 

   

Nu är det sista veckan  en del av mina kollegor har semester och gudddd vad jag saknar vissa. Jag räknar ner varje dag med en enorm längtan tills på måndag. Dom själva räknar nog ner med skräck. Men jag är glad iallfall.    Ni är så välkommna tillbaka   

Idag jobbar jag kväll, så jag ska mysa en stund med hunden och sedan ska vi ut och prommenera med Stina och Rex.

Alltid roligt att prommenera med någon och skvallra lite. 

Ha nu en bra dag alla och ta vara på solstrålarna som vi fortfarande får se. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards