Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2020

En sorg och ett misslyckande

Av Isabella - 18 augusti 2020 19:55

Idag kom det otroligt sorliga beskedet att en man som varit försvunnen sedan söndag kl 13 hittades avliden.

Han bodde på ett bonde och hade alzheimers och behövde andra medicinska åtgärder dagligen. 

Han hade lyckas ta sig ut och gått iväg. 

Det har vait ett stort pådrag sedan i söndags, med både poliser, frivilliga, helekoptrar, drönare och hundar som har sökt efter denna man. Tyvärr hittades han avliden idag. Mina tankar går direkt till anhöriga som troligen har svävat i rädsla, ångest och besvikelse under dom här dagarna. 

Att måsta ta i mot ett besked att han inte var vid liv , måste vara fruktansvärst    Jag kan bara tänka mig in i denna situation själv om min mamma skulle försvinna. Man skulle ju gå sönder av oro. Att veta att hon skulle virra omkring där ut och inte veta vart hon är, att hon inte får sova i en riktig säng och få värme och mat.....jag ryser bara av tanken. 


Sedan går oxå mina tankar till den personal som jobbade detta pass när denna man tog sig ut. Så otroligt jobbigt och vilken skuld dom måste känna. 

Jag vet att detta kommer att troligen skrivas om, och frågan på HUR kunnde detta hända kommer att ställas flera gånger. Det är nog det personalen oxå kommer att tänka själva en tid fram över. 

Jag hoppas verkligen att dom har en bra chef, att dom får den hjälp dom behöver och framför allt att dom inte känner skuld. 

För detta ansvar ligger inte på personlens axlar. Som vården ser ut idag så är det ALLTID minimalt med personal på helgerna, både inom bonde och inom hemtjänst. 

Jag vet hur det ser ut på alla bonden, både för att jag jobbat på bonde och har mamma på ett. Långa stunder kan det vara att det är endast 2 personal som ska se till kanske 10 personer. Finns det då kanske 3 dementa oroliga brukare som vandrar omkring, samtidigt som man har flera dubbel bemaningar. Detta resulterar ju självklart att dom här tre dementa kommer att måsta lämnas utan uppsikt flera gånger under dygnet ,när personlen måste ta hand om dubbel bemningen. Så ser det ut på alla avlelningar. 

Det är omöjligt att personalen kan ha kolla på alla 100% av sitt arbetspass. 

Jag vet när min mamma var som mest orolig, så önskade personalen en extra som kunde vara med min mamma under dagen. Jag pratade med chefen och det ordnades, MEN tyvärr så åts denna person upp av att det var sjuk personal, så helt plötsligt så skulle denna person hjälpa till med allt annat och detta med att finnas där för min mamma gick inte. 

Detta ansvar ligger i våran regerings händer. Det är våra politiker som bär detta ansvar att vi försummar, inte kan ge våra äldre den trygghet och riktiga proffiisonella vård vi skulle kunna ge, OM vi skulle få mer kompitent folk, mer pengar till vården och framförallt att vi får bli mer personal på våra avdelningar och inom hemtjänsten. 

Det är NI politiker som bär ansvaret att det försvinner dementa ut genom dörrarna, pgr av att det är OMÖJLIGT för pesonalen att ha uppsikt över alla helt och fullt ut. 

När ska NI förstå det. Eller är det så jäkla lätt att bara blunda och sprätta pengarna på roligare saker? 

Men det är ju klart att den dagen ni själva kanske behöver vårdas på något hem, så kommer ni förmodligen ha råd att lägga in er på något privat bonde där ni har ordentligt med personal, där ni får den rätta omvårdnade, för ni har ju pengar. 

Men vad ni kanske glömmer i mellan era fina middagar och dyra lägenheter, är att det är dom här människorna som bor på dom vanliga bondena som har byggt detta Sverige vi lever i nu. Hur vill vi tacka dom ?? 


Jag hoppas verkligen ingen beskyller personalen över vad som hände nu här i kommunen. Jag hoppas dom får en riktig ursäkt från ledninge, regerigen att dom inte fick möjligheten att skapa en trygg plats för dom äldre. 


 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards