Jag kan allt

Alla inlägg den 6 maj 2020

Av Isabella - 6 maj 2020 08:02

God morgon. 

Dagen har börjat på bästa sätt. fick ligga och vakna till i min egen takt och hittade ett klipp på "Ankan" i Bäst i test    Då kan ju inte morgonen börja med sura miner. Nä istället hade jag en egen skratt kavalkad för mig själv och tränade upp lite magmuskler. 

Sedan stormade dottern in för att pausa här tills hon ska börja jobba. Som vanligt går hon oftas och lägger sig, så att så mycket sällskap är hon inte. 

På lördag blir jag "hund" mormor   då får Rebbe hämta sin valp " ELMO" . Så då börjar det sena kvällar, tidiga morgnar, torka kiss, och att binda band med denna lilla krabat. 

Sedan börjar mitt jobb med Doris att  få henne att acceptera denna lilla kille. I saningen namn så är jag lite orolig. Men oftas är jag mer orolig än vad jag behöver vara. Så jag har bestämt mig för att detta ska gå! Jag kommer att vara bestämmt och beslutsam med henne om att denna kille ska vara med oss. Hon behöver inte gilla han, men hon behöver acceptera att han finns här. För jag vill ju givet vis sköta lill killen om det behövs. Så många gånger Rebbe ställt upp för mig med Doris. Sedan gillar jag ju små killar med mycket hår   

Till IRONIN då. 

Igår kväll sappade jag förbi nyheterna (som vanligt är det då jag blir irriterad) och hörde att kommunala facket utaldade sig om sina meddlemar. 

Nu börjar dom snurra på sig och prata om att en del inte får sin semester den tiden dom har önskat. Att det inte finns skyddsutrustning så man kan vara skyddad hela tiden. 

HALLÅÅÅÅÅ facket, kommer ni nu och börja röra i detta. När sakerna redan är besämda? Min fråga är oxå. KAN ni göra något åt att vi inte kanske får våran semester när vi önskat? 

Eller är det som vanligt, att tyvärr så har arbetsgivaren RÄTT att göra ett sådant undantag om det krävs? TROLIGEN! 

Vitt vad jag vet (fast jag inte är med i facket) så har man rätt till 4 veckor sammanhängande semester, MEN när jag får dom kan mina arbetsgivare bestämma. 

Att det inte finns skyddsutrustning till att alla kan andvända den jämt vet vi redan och har vetat sedan detta började i mars. 

Nu är vi ju i ett egendomligt läge i Sverige som vi inte varit i förr. Många fler kommer att död och om vi nu inte hjälps åt hela Sverige så kommer det troligen död fler än vad som behövs. Jag tror nämligen INGEN arbetsgivare vill skjuta på semestrar och förarga sina arbetare, MEN vad har vi för val i detta läga OM det behövs?  Det talas om att vi inte kommer att få ersättning för detta. Tror inte folk riktigt har förstått att företagarna och kommunerna är i ett KRIS läge som dom ALDRIG har befunnit sig i tidigare och gör allt för att vårat samhälle ska fungera så bra som det går och att vi ska komma ut ur detta oxå med så minskade skador på ekonomi och minska antalet döds fall. 

OM nu jag måste ta min semester två till tre månader senare för att kunna hjälpa till i denna kris, är det hela värden? INTE roligt men herre gud..... jag överlever detta en gång i livet eller två om det händer igen, UTAN extra ersättning. Det jag tror ingen heller tänker på är att ALLA pengar nu staten lånar och ger ur till företag och sjukvård exra för att allt ska gå runt ( och det är inte säkert det går om detta håller i sig väldigt länge) ska någonstans ges tillbaka på något sätt efter denna kris. 

Jag tycker det är lite pinsamt att vi är så förbannade giriga och alltid ska ha något för att vi ställer upp. 

Sedan om man talar om skydd eller inte och hur vi ska tänka i vården finns det experter som kan bättre. Jag förstår att det finns personer som är jätte rädda och det är helt normalt. Men att prata med varandra i arbetsgruppen och hjälpas åt är det bästa sättet att ta hand om varandra. 

Vi kommer att gå segrande ur denna kris och kan vi hjälpas åt att minska den ekonomiska krassen och försöka hålla ner döds siffran så tycker då jag det är en självklarhet, ÄVEN OM jag måste ta min semester i semptember. 

Sedan såg jag att facket hade nu ,att om man BLI meddlem så har dom reducerat pristet i tre månader till 160kr? Varför inte sänka den för alla sina meddlemar i 3 månader? Är det viktigar att få in mer nya meddlemar än att belöna dom som har varit med i flera år och gett pengar till dom? 

Nästa iron grej. Tränigs grejen    

För att göra en historia kort. För några veckor snubblade jag över en mat plan. Allså ett typ mat schema som skulle räcka i 1 månad. 

Jag har ju under vintern lagt på mig lite extra kilon och brukar nu ta tag i detta. Sedan är det ju så att vi är super dåliga på att laga mat hemma nu. Vi har liksom kommit in i en slö period där vi väljer lättja framför det som är bättre. Så trillade över detta och tänkte att detta kan vi ju prova, lite nya recept. Det var en KETO diet. Jag gjorde detta nu inte bara för att gå ner i vikt, utan för oxå att komma igång med att vi ska laga mat. Summan av detta blev att jag registrerade mig och sedan blev det något konstig och jag har inte hittat in på denna sida igen   Sååå jävla typiskt mig, dessutom betalade jag 399 för detta oxå. 

Idag typ en månad senare så dyker denna sida upp nu i mitt flöde 

 

Jag skarattde gott inombords och gick vidare. Ingen KETO för mig. Nu är det så att jag VET vad jag ska äta och hur jag ska äta utan att ta hem en app och följa den. Jag vet att jag behöver motinera vilket jag gör. Men nu har jag funderar på att börja jogga lite. För några år sedan så joggade jag 5 km om dagen. Dit vet jag inte om jag vill komma igen, men jag skulle vilja börja jogga. Det är en så härlig känsla efteråt och man känner sig STARK. Jag börjar mjuk, med att kombinera jogga och gå. 

Och jag har idag förberett maten så det blir vanlig lagad mat ikväll. Men vill ni veta något roligt i detta oxå. Direkt igår när jag bestämt mig för detta började jag titta på träningskläder. Hahahah så sjukt min hjärna är. Man tror liksom att om man har nya kläder så kommer det att gå SÅÅÅ mycket lättare. 

Men jag tänkte om ,och jag tar på mig mina gammla byxor, som funkar lika bra. 

Så jogging skorna här kommer jag. 

Jag älskar när jag kan se mitt gammla jag i ögonen och säga att, den går jag inte på. Jag väljer denna väg istället. 

Nu ska jag ut på en vanlig kort promenad med Doris innan jobbet. Igår kväll när jag var ut så hade jag en grå hund när jag kom hem. Hon älskar att ligga och rulla sig, dra sig efter maken. Tog en fuktig trasa och försökte torka av henne. Trasan blev alldeles grå. Så ikväll blir det en dusch för henne. 

 


Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards