Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 14 december 2021

I min ryggsäck

Av Isabella - 14 december 2021 10:52

Alla människor har en osynlig ryggsäck. En historia som sparar minnen, reaktioner och erfarenheter som man stoppar i sin egen ryggsäck. Oftast kan man väl säga att det är saker man försöker dölja och glömma, som man stoppar i ryggsäcken. Saker som är jobbiga kanske känsliga. Då och då öppnas den och då läcker det ut.
Jag har en ryggsäck, som är fylld med massa känslor, mindre bra erfarenheter och besvikelse. Jag är inte unik i detta. Jag VET att detta är vanligt. Allt man stoppar i sin ryggsäck påverkar en på olika sätt.
Nu ska ni få höra vad som finns i min ryggsäck.......
Det som formade mig från början var mobbing, att inte duga till och vara ful. Där föddes mitt behov att vara tillags och bli behövande.
Jag har trampat på min egen själ och självförtroende flera gånger under mitt liv, bara för att kanske få den där bekräftelsen att någon såg mig. Jag har haft många tvivelaktiga sexuella relationer, som jag idag kanske skulle bedöma som snudd på som våldtäkter. Både för att jag var väldigt ung och det oftast handlade om äldre killar som tog försig och kasta bort mig direkt efteråt. Jag trodde ju att om man gjorde det dom ville, så tyckte dom om mig. Men så är det ju inte riktigt.
Jag har oxå en sorg i min ryggsäck, av min son. Nu är det inte en sorg jag lider av idag, men en grym erfarenhet som jag verkligen inte önskar någon.
Jag är adopterad. Som egentligen inte påverkade mig så mycket under min uppväxten. Men efter jag nu hittat min familj, så finns en otrolig längtan efter dom alltid. Att få delta i deras liv och få dela med mig av mitt liv. En viss ensamhet och ett tomrum finns i mig. Att inte bara kunna ringa och prata om livet med dom. En ensamhet som växt sig större under årens gång, när min egen familj här har fått en ny form av naturliga själ. Att stå själv i att hålla ihop den lilla familjen som finns kvar. Att ge och ge av sig själv, utan att få något tillbaka är krävande. Fast jag vet att vissa kan inte ge tillbaka av naturliga själ, så är det stundvis krävande och man känner en ensamhet.
Det finns även passionerat och destruktivt förhållande i min ryggsäck. Jag pratar givetvis om mitt äktenskap. Genom åren har vi sårat varandra, behandlat varandra orätt och gömt huvudet i sanden. Vi har flyttat ifrån varandra flertal gånger och tillbaka till varandra. Vi har under dom senaste åren jobbat tillsammans och idag är vårat liv helt annorlunda än för 10 års sedan. Vi respekterar varandra, lyssnar på varandra och pratar om det finns problem. Jag har idag en otroligt omtänksam, snäll och stöttande man vid min sida. Trotts det bor vi inte med varandra.
Detta beror på alkoholen. Jag behöver inte orda om denna dryck, men när den finns i bilden, förstör jag både han och mig själv. Detta år har bestått av många fester och många nederlag. Den förstör för mig, den gör mig till den jag verkligen inte vill vara, den får mig förstör relationer, förtoenden. Den ger mig inga positiva känslor längre.
Jag har absolut ett beronde och har haft det under många, många år. Jag skulle verkligen ge vad som helst för att kunna dricka som en helt vanlig människa. Men det funkar inte. Så nu är det dags att välja väg igen. Att erkänna för mig själv att jag och alkohol kommer ALDRIG att bli vänner.
Jag vet att detta beslut kommer att bli jävligt jobbigt och bli ifrågasatt. Man blir den tråkiga som inte dricker. Men jag vill inte längre vara den där osköna fylle kärringen som flännar och fladdrar runt och sårar relationer.
Jag vill vara den där sköna bruden som folk vill umgås med och kunna vakna dagen efter och känna mig tillfreds och ingen ångest över vad man sagt eller gjort. Så nu börjar jag gå efter denna väg och hoppas på att jag inte hittar någon genväg.
Jag har nu öppnat min ryggsäck offentligt, och jag tänker inte skämmas för den. Jag är människa och vi människor felar. Men nu vill jag bli en bättre version av mig och bara för mig själv. Inte för någon annan. Jag ska gå in i 2022 med en ryggsäck som är lättare.
Jag börjar min långa väg till tillfrisknande NU.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards