Jag kan allt

Direktlänk till inlägg 17 december 2021

Då var det över ......

Av Isabella - 17 december 2021 15:12

God eftermiddag på er. Idag har vi fredag den 17dec 2021. 

Denna dag har en massa känslor i sig. Idag är det nämligen Olivers döds dag. Säger man verkligen så "döds dag"? Men så är det iallafall. idag är det 28 år sedan har dog. Denna dag kommer nog alltid finnas i mitt minne. Jag skulle kunna återberätta hela handelseförloppet utan och innan till. Glömmer aldrig denna dag. I morse när jag vaknade låg jag och tänkte på hur hans födelse dag gick till. Konstig nog kommer jag inte ihåg den något nämvärt. Inte alls på samma sätt som jag kommer ihåg denna dag. Ofta brukar mman säga att med tiden kommer man ihåg som fina stunderna. 

Jag tror man kommer oxå ihåg dom tramatiska stunderna. Ikväll ska vi åka och tända ljus på hans grav och sedan ska Micke tydligen bjuda mig på middag. 

Jag tvättar och vi ska hets köpa julklappar idom sisstaa julklapparna idag. Julen känns alltis så långt bort, så jag brukar tänka hela tiden, att nog har jag tid på mig   Sedan helt plötslig så kom julafton och man stressar som fan. 

Igår var det sista dagen på det projekt jag är med i. Vi har nu satt igång alla bonden i Skellefteå kommun i det nya datasystemet och nu pausar vi fram till vecka 2, då drar vi återr igång och ska börja sätta igång hela hemtjänsten.  Så går var vi bjudna av våra närmaste chefer på lunch på Arken. Vi skulle mötas där och när vi kommer dit så är även högsta hönset i vård och ommskorg oxå där och ska äta med oss  Ejja. Känndes ju hel konstigt, varför vill hon äta lunch med vi fotarbetare?? Men vet ni...jo det vet ni... hon är en helt vanlig männsika som alla andra. Det var en mycket trevlig lunch, där vi fick berätta våran drivkraft och varför vi vill jobba inom äldervården. Hon delade med sig av sina erfarenheterr och hennes driv kraft. Vi fick mycket beröm över det jobb vi varit med och drivit och en stor tacksamhet över att vi har styrt och ställt upp som vi har gjort, både från Ejja men fram förallt från våra närmaste 2 chefer. Vi pratade fördelar och nakdelar med äldrevården, nya tekniker vi stå inför och hur vi vill utveckla saker och förbättra vården för dom äldre. Ejja sa något jag verkligen känner igen. Det finns inga "problem", jag pratar aldrig problem, jag prata då om UTMANINGAR. Vi har utmaningar framför oss, men det finns oftast alltid en lösning på saker. Tillsammans kan vi förändra saker och göra dom bättre. Är man bara villig att titta utanför boxen. 

Lunchen avslutades med att vi fick en lite julklapp. och en gråtande chef. Gulligt tycker jag och man känner då att vi verkligen betyder något och vi gör faktiskt ett super bra jobb. På kvällen avslutad vi 4 utbildare med att ta oss en brak middag ut. 

 



 

Jag fick även julklappen från min egen arbetsplats igår. Så nu har ju julafton små börjat    

Förra helgen så kasta min kompis Anna-karin en blomma i famnen på mig och sa ta den, jag vet inte vad jag ska göra med den. Tackar sa jag och gick hem med den. Den var ett AS. den har nu tagit upp halva mn diskbänk i nästan en vecka. Jag harinte fattar hur f-n jag ska kunna del på denna blomma. Men idag tog jag fram saxen och frisserade och klippte tillden. Har oxå provart spara 4 skott från den som jag satt i vatten. Så vi får se om dom får några rötter. Jag har ju lixom inte riktigt gröna fingar, mer bruna fingar om ni fattar. Men jag har gjort ett ärligt försök och rotar dom sig ska jag plantera dom och sköta dom som mina små bebisar. 

 


Helgen knackar på dörren och jag ska ju jobba i helgen. Känns skit spännade, att vara på jobbet så mycket. Men jag längtar verligen efter vissa brukare och i morgon ska vi till pappa och Kerstin och fira lilla julafton, så bara det känns ju roligto ch lyxigt. Jag slipper laga mat, Micke hämtar mig efter jobbet och jag får åka bil till pappa. Söndag blir det promenera och jobba. 

Sedan slog det mig att måndag är dagen D. Då måste vi inhandla allt vi ska ha till julmaten. Se till att alla juklappar är inslagna och klara och se till att jag hittat på vad vi ska bjuda mamma på när vi åker dit på julaftons lunchen. 

Så nu sätter jul ruschen igång och det känns pirrigt i min mage. 

Jag gillar jul och jag älskar att få öppna julklappar. 

Nu ska jag tvär vila till Micke kommer och sedan blir det middag och lite handling.   

Ha en jätte bra helg på er allihop. Det ska jag ha. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabella - Söndag 28 april 13:07


God dag min läsare  I dag är det söndag och helgen drar  mot sitt slut. Vi har haft en bra helg. I fredags så blev det inte alls så mycket efter jobbet. Vi tvättade och åt en hemma gjord hamburge tallrik. Kan ha varit den godate tallrik jag gjort h...

Av Isabella - Måndag 22 april 21:01


God morgonIgår var det varit dagen D. Igår var det dagen jag har fått börja jobba lite. Jag har fått andra arbetsuppgifter som jag klarar av att göra utan att andvända min arm. Jag ska lära mig samordnar jobbet. Som samordnare samordnar man dagen för...

Av Isabella - Onsdag 17 april 09:33


God morgon     Onsdag har börjat och jag har idag sparkat mig själv i röven och klev upp vid 7 och ställde mig på löpbandet för att göra bort mina 3,5km. Jävligt mottvilligt kan jag lover er det var, men jag gjorde det.  Jag har nu väntat i ca 4,...

Av Isabella - Tisdag 16 april 19:18


Allså man blir ju fundersam och irriterad, när man hör hur människor gnäller och ser problem i saker som inte är problem. Nu går Kommunal ut i strejk! Dom gör det för att vi alla som jobbar inom vården (med äldre) och dom som jobbar med barn ska få v...

Av Isabella - Måndag 8 april 10:10

Förra veckan vaknade jag och kände jag var irriterad över vissa saker som inte har fallti på plats för mig. Lite saker som inte har återkopplat till mig, lite saker som man kan känna sig besviken på. Så jag tänkte att jag skulle göra ett "gnäll inläg...

Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards