Jag kan allt

Alla inlägg den 30 juni 2021

Av Isabella - 30 juni 2021 08:21

God morgon folket 

Vi har nu passerat TISDAG och övergått idag till  onsdag. Super trevligt, för jag är ledig idag. Tyvärr så skiner inte solen starkt och mitt solande får jag pausa. 

Hur har ni alla haft det på midsommar? Vädret var ju alldeles perfekt och jag var halv ledig själv. Jag jobbade bara morgonen på fredag och gick hem med ett lende kl 12. Jag och Micke träffade då Rebbe och Oliver för en lunch. Sill lunch skippade vi för att ingen av oss gillar sill, så för oss blev det Kebab lunch vid kajen här i Skellefteå. Skönt och roligt att få träffa dottern. Sedan promenerade vi hem och började förbereda för kvällen. Efter som jag själv hade börjat äta pencellin mot UVI så blev det en lungn kväll med grillning (så klart). Min bror och min granne/vän Anna-kain kom och vi åt och satt och surrade en stund. Vi hade bestämt att vi skulle till Innansjön dagen efter så vi kom oss i säng vid 22.30


Klev upp lördagen och inser att Doris är röd i vänster öga och det hänger som    Så jag ringer först "firt Vet" och som säger att jag måste till en veterinär för att kolla upp hennes öga. Ringer då jourhavade vet här i stan och får meddelandet att just denna dag tar dom bara avlivningar och keratur ärenden. så vi måste till närmaste djursjukhus, vilket är i Luleå. 

Så jag kontaktar dom och vi får en tid kl 14. Vi packar ihop allt och beger oss mot Luleå. Jag kan inte förklarar för er, för jag tycker själv jag är löjlig, men denna lilla pälsboll framkallar sådan ångest i mig när hon blir dålig. Detta med ögon skada är inte något farligt indirekt och jag var aldrig orolig för att detta går att fixa, men vetskapen om att vi måste göra allt med våld med henne, då hon verkligen inte vill att vi ska hålla i henne eller kunna undersöka henne gör mig AS stressad. 

Jag gillar inte att göra saker mot henne som inte inte vill. Men jag är ju vuxen och klok och vet att ibland måste man göra saker som dom inte vill. Så jag visste vad jag hade framför mig. 

Vi var där uppe redan kl 13.30 och eftersom detta var en typ av akutavdelning, så gäller samma sak där som på en vanlig akut. AKUTA fall går först och Doris var ju inte döds sjuk. Så vi fick sitta ner ute på en hård gräsmatta i 5,5 timmar innan det var våran tur. 

Allt blev som jag föreställt mig. Doris var inte sammarbets villig och till och med veterinären gav upp två gånger och pausade. Men till slut hade vi lyckats med att droppa ögar, kolla trycket och få i henne smärtstillande. Allt detta tog typ 1,5 timme och vi var redo att åka hem med vetsakpen att jag ska droppa henne 3 g dagen   Det är en kamp varje dag jag ska göra det och tur jag har Micke som hjälper mig. Ibland kan jag lura henne och ibland måste jag göra det med våld. Nu har vi fått återbesök i morgon hos vet här, och få se hur mycket det har börja läka. Efter som hon kränger så mycket ibland är jag osäker på hur mycket av dropparna som går in. Jag ser fortfarade att hon är lite röd i ögat, men hon är bättre det ser jag. Men vi kämpar vidare med detta droppande och jag laddar inför i morgon mentalt själv. 

 


På söndag packade vi ihop sakerna igen och for till Innansjön som vi hade tänkt. En mycket fin dag och vi åt gott och tog en prommis. Doris njuter av att hon fick springa lös och bada. 

Efter denna helg var jag helt slut. Kan tyckas konstig men denna ångens som kommer när hon är sjuk, gör att jag blir så jäkla trött. Löjligt kan man tycka , men jag kan inte hjälpa det. Så kom måndagen som ett brev på posten och jobbet vankade. 

Igår hade jag turen att ha en kort dag och slutade 12 och att få den överaskningen när jag kom till jobbet var ju helt fantastiskt. Jag är inte jätte bra på att ha koll på hur jag jobbar, så detta var ju jätte roligt. Så jag åkte hem tog mig en lång promenad. Sedan cyklade jag och handlade och sedan tog energin slut. Så jag bestämde att vi skulle gå ut och äta när Micke kom hem. Så igår kväll åt vi på "The Corner" plankstek. 

Lite besviken är jag faktiskt. Jag beställde den i medium. Då brukar köttet var rosa inuti, men detta kött var knappt skymten av rosa.    Oxfile blir inte så gott om den är för överstekt, så jag var inte jätte nöjd till priset man får betala. Men uppfostrad som man är, så när servitrisen kom och frågade om allt var bra, så sa jag ju att det var jätte bra.

Dumt gjort av mig, men jag får ju skylla mig själv att jag inte påpekade detta. Men jag är inte en sådan människa som klagar på andras matlagning live, utan jag gnäller i min tysthet sedan(Eller så heter det konflikt rädd). 

 

Idag ska jag fixa lite "langos" här hemma. När vi nu inte får gå på festivaler och äta langos, så blir det att ta saken i egna händer och laga langos hemma. Så jag har kokat potatis och tagit in fritösen för att rengöra den. Så ikväll blir det festival mat på schemat. 

  

För er som blir sugna så finns det ett recept på "varmrätter" här på bloggen på langos. Det är inte så svårt att göra, men lite kletigt med bröden. Men har man tid så går det rätt fort OCH man kan göra bröden tidigare på dagen och bara värma dom till middagen om man inte vill stå och frittera just innan middagen. 

   

Nu ska jag damsuga lite och sedan se om det vankas en prommis med sol. Jag ser den finns där bakom molnen. 




Presentation


Livet är vad man gör det till.

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards